Olisiko ihmiskunnan syytä muuttaa jotakin toimissaan?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/06b82aad-775d-46a6-8841-46530bdd37b7

3.2.2021

Jättiraportti julkaistiin: Ihmiskunnan on tehtävä nämä muutokset välittömästi, tai tuhoamme ei voi estää

Britanniassa julkaistu raportti kertoo, että luontokadosta on tulossa mittavat taloudelliset tappiot, jos luonnon tilasta ei ruveta huolehtimaan paremmin.

Ihmiskunta on pitänyt luonnonvaroistaan huonosti huolta, ja tästä seuraa vielä mittavia taloudellisia tappioita. Mitä nopeammin muutoksia tehdään, sitä halvemmalla päästään. Näin kertoo Britanniassa julkaistu talousraportti.

Aiemmin on jo laajasti tiedostettu, että ilmastonmuutoksesta koitunee taloudellisia tappioita. Nyt tuore raportti kertoo, että myös luontokadolla on samankaltaisia vaikutuksia. Raportti kertoo luontokadon talousvaikutuksista ja esittää muutoksia, joilla luonnonvarojen hupeneminen voidaan pysäyttää.

Luonnon monimuotoisuus heikkenee nopeammin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Ruuantuotannon kerrotaan olevan suurin luontokadon aiheuttaja. Esimerkiksi viljelyalojen raivaus ja runsas veden käyttö kuluttavat luontoa.

[ Ruuan tuotanto luontokadon aiheuttaja. Pitäisikö ihmiskunnan ottaa tavoitteeksi, että syntyneiden määrä vuosittain olisi yhtä kuin kuolleiden määrä? ]

.

Tulihan se sieltä. Artikkelissa toimenpidelistan viimeisenä kohtana on otettu esille maapallon väestön kasvu:

Maapallon väestönkasvun hillitsemistä pidetään tärkeänä, erityisesti naisten koulutusta lisäämällä. Ympäristöön liittyvää opetusta pitäisi olla aiempaa enemmän, sillä koulutuksella kannustetaan kansalaisia tekemään kestäviä valintoja ja vaatimaan muutosta.

7 vastausta artikkeliin “Olisiko ihmiskunnan syytä muuttaa jotakin toimissaan?”

 1. Brittienteot on aivan sieltä ne ei katso kun omaa etuaan eikä se muuksi muutu pata vanhoillinen toiminta saa jatkoa aina terv tepivaari

  1. Siinä on meillä valtio jossa olen työni vuoksi käynyt useita kertoja ja niiden taso ihmisinä on jostain n 1500 luvulta vielä 2000 luvulla
   Niin se asia on oikeasti terv tepivaari

 2. Valitettava tosiasia on, että maapallolla on runsaasti alueita erityisesti Aasiassa ja Afrikassa, missä jo nykyinen väestö on liikaa alueen kantokyvylle ja valitettavasti noilla alueilla väestön lisääntyminen on edelleen holtitonta.
  Mikään Suomessa tehty toimenpide ei estä noiden alueiden katastrofia eikä nykyisen kaltainen holtiton kansainvaellus noilta alueilta esim. Eurooppaan korjaa tilannetta.

 3. Amazonissa on ongelma se kun sademetsästä raivattu alue viljelyksille tuottaa vain yhden sadon. Seuraavaa satoa varten on aina taas raivattava sademetsää ja niin edelleen ja niin edelleen.

 4. Tuossa on eräs mikä vie sademetsää alas koko ajan ja aina vaan isommassa mitassa
  Ei siinä auta Suomalaisen paperin tekijät sademetsän tuhoomisessa poissa se metsä on joka tapauksessa terv tepivaari

 5. Juu ja amazonin metsikössä suurin osa biologisesta elämästä on puiden latvustoissa, mutta maaperä on biologisesti köyhää, Siksi tuottaa huonosti viljelyssatoa.

Kommentoi