Ampuuko Tamperelaiset ”ylämummoon”.

Uskomaton Gallup tuli eilen Tampereelta, että Sanna-suuren kotipesää tuleekin johtamaan valkoinen Kummola eikä punainen Lyly.

Eipä taida sillä suutarin lapsella niitä kenkiä ollakkaan ja Sanna-suuri taitaakin olla rajojemme ulkopuolella suositumpi kuin suomineidon vainioilla.

Niin tai näin, tokko sillä Tampereen kerska muuttaa muotoaan nykyisestä inhimillisempään ja ihmisläheisempään suuntaan, olipa pääkäskijänä toveri tai ”majuri”.

Mutta se mieltäni lämmitti, kun perussuomalaisille näytti Gallup 12%  korotusta Tampereella edellisiin kuntavaaleihin verratessa ja jos trendi on sama koko maan osalta, niin silloin suurimman puolueen tittelistä ei liene epäselvyyttä.

Eilen kun kuuntelin Orpon kuntavaalitenttiä televisiossa, niin totean vain, että paljon puhetta vähän villoja.

 

 

 

21 vastausta artikkeliin “Ampuuko Tamperelaiset ”ylämummoon”.”

  1. Teinpä Arvi tässä aamusella YLE:n meidän kuntaamme koskevan vaalikoneohjelman; on muuten se ohjelma kehittynyt myönteisesti, sitten vuosien aikana. Tulos oli aivan odotettu, yllättävää kylläkin.

    1. Varmasti ne vaalikoneet paikkansa ansaitsevat, mutta taitaa olla kuitenkin häviävän pieni osuus niitä, jotka sen perusteella puolueensa valitsevat, ehdokkaansa kyllä.

      1. Osuitpas Arvi oikeaan; kuntavaaleissa olen äänestänyt aina henkilöä; puolueesta riippumatta, eduskuntavaaleissa kutakuinkin samoin ja presidentinvaaleissa aina henkilöä. Sanottakoon; Ahtisaarta enkä Halosta ole koskaan äänestänyt. Olen joskus leikitellyt ajatuksella; jos Seppo Kääriäinen olisi ollut joskus ehdolla presidentiksi, olisin ehkä voinut äänestääkkin. Ilkka Suomista, Kalevi Kivistöä, Mauno Koivistoa olen presidentiksi äänestänyt, joitain nimiä mainitakseni.

  2. Tässä ”tutkimus”. Lue myös sen otoksen sisältö, tekotapa ja tulkinta:

    Selvä on se, että persut kasvattavat jo luonnollisestikin osuuttaan, koska TaPun ja/tai VaTan edustajia on siirtynyt ehdokkaiksi persuihin sitoutumattomina. Osa kasvusta tulee ns. ”valtakunnan” osuuden kasvusta.

    Mutta tuossa sisällä on pari oikean ”sytkyn” ainesta. Me ovat Marinin ylivoimainen suosituimmuus Tampereella sekä Lylyn osaaminen ja yhteistyökyky. Ne tekevät ilmeisesti demarien ”sytkyn”.

    Kokoomuksen Kummola / Ikonen ovat vanhoja kaluttuja, mutta kovia ja kokeneita luita.
    Ennustukseni on, että Lyly/Marin pesevät Ikonen/Kummolan. Muuten tiedoksi, Kale ja Lyly ovat erinomaisia kavereita keskenään. Kale kertoi minulle, kun juttelimme, kun epäilin Lylyn kykyjä pormestarina, että äläs nyt, Lyly on kova kaveri ja pärjää missä mittelössä tahansa ja kannatti Lylyä pormestariksi.

    https://www.aamulehti.fi/kuntavaalit/art-2000007981317.html

  3. Kokoomuksella on hyvät saumat niin Tampereella kuin muissakin isoissa kaupungeissa ja erityisesti Tampereella Kokoomus voi antaa kunnon runtua Demarien suuntaan sote-esityksen vaikutuksista niin Sydänsairaalaan, Coxaan kuin myös TAYS:n rahoitukseen.

      1. Varmasti ovat yhteisiä, mutta niiden olemassaoloa uhkaa ainoastaan hallituspuolueet.

          1. Niin, se nyt vaan on fakta, että kaikki hallituspuolueet ajavat sotea, eikä se muutu miksikään siitä, että samat vastustavat sitä kunnissa.

            Jos tuo joihinkin todellakin uppoaa niin sille ei sitten voi kuin nauraa.

              1. Niin minäkin, ei ole kovin vakuuttavaa se, että Pääministeri Marin ajaa sotea eteenpäin ja valtuutettu Marin vastustaa sotea omassa kunnassaan.

              2. Se on Mika sitä suurta pätevyyttä, millä voidaan kannattaa ja vastustaa samaa asiaa ja olla olevinaan niin suurta johtajaa samalla, kun kyvyt eivät näytä riittävän kuin kiukuttelemaan ja rähisemään muille, jos oma kanta ei meinaa mennä läpi.

  4. Niin. Neljä vuotta on nyt menty Lylyn pormestariohjelmalla.

    Kaupunkikonsernin velka on kasvanut reilulla sadalla miljoonalla per vuosi, budjetit ovat olleet jatkuvasti alijäämäisiä, sosiaali- ja terveyspalveluiden jonot jatkavat kasvuaan, peruskouluissa ja varhaiskasvatuksessa ryhmäkoot kasvavat jne. jne.

    Tampereen taloudelliseen kantokykyyn nähden investointitahti on aivan liian ylimitoitettua. Suuruudenhulluus vaivaa.

    Joten kiitos ei Lauri Lylyn jatkokaudelle.

    1. Meinaatko, että tässä tilanteessa Kummola tai Ikonen uskaltaisivat kurjistaa edelleen Tampereen tilannetta, joka paikattiin valtionavustuksilla.
      Mistä ja keneltä leikkaat ? Kerro !

  5. Juha u nuot velan otot ovtkin A-K Ikosen aikaan saannost ja ne ovat hänen valtakaudellaan tehtyjen päätösten summia
    Lylyllä niissä ei ole ollut pljonkn sanottavaa Lyly on tehyt kaupunkille pelkkää hyvää jotenka jatkoon mies joka hallitsee tilanteet terv tepivaari

    1. Valtio on tukenut koronan aiheuttamia kuluja reilusti – niin itse asiassa vähän joka kunnassa. Valtion tuet ovat, kuulemma, usein olleet suuremmat kuin koronan aiheuttamat menetykset kunnalle.

      Tämä ei kaiketi ole sen enempää Lylyn vika eikä ansio.

      **************************************************************************************************
      https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000007501939.html

      Valtio otti koronaiskun vastaan Tampereen puolesta – kaupungin talous näyttää nousevan selvästi plussalle ensi kerran 10 vuoteen

  6. Kale olisi kauhistus. Ainakin minä pelkään, että tuo olisi valmis myymään kaupungin monopolitoiminnot jollekin veroparatiisiyhtiölle ja sijoittamaan rahat jääkiekkohommeleihin.

  7. Kuka käski valita pormestariehdokkaaksi Lylyn , eikä Sannan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *