Eldankka järven jää, on taakse jäänyttä el………

Tiedän kyllä, että on lähes isänmaan petturi, jos sanoo suhtautuvansa venäjään suopeasti tai edes neutraalisti.

Mutta olipa siellä nyt sitten minkälainen kolhoosi tai markkinatalouden irvikuva hyvänsä, niin itse en enään pyöri historian liemissä ja myrkkykeitoksissa ja tapahtunut mikä tapahtunut ja olen vihani hedelmät heistä syönyt jo aika päiviä sitten, enkä usko että sodan läpikäyneet sukupolvetkaan enään sankarihaudoistaan siitä tulevat puheistani minua tilille vetämään.

Ja niin kauan kun naapuri pysyy omalla karhunpesällään, eikä tule rajan yli tälle suomineidon puolelle reviiriään laajentamaan, niin eläköö tavallaan minun puolestani, olipa heidän valtiomuotonsa mikä hyvänsä.

En koe tyydytystä heitä haukkumalla ja maalailemalla piruja seinille, vaikka historiamme onkin ollut verellä vuodattu ja uskon ja luotan että nykyiset ja tulevat valtiopäättäjämme pitää huolen, että emme ainakaan omalta osaltamme ole karhua ”tasaiselle” vaatimassa kuten nyt näyttää muualla hinku olevan.

Muut Venäjän naapurimaat toimivat heihin nähden miten toimivat, mitäs se meille kuuluu, pidetään oma pesä kunnossa ja diplomatia voimassa, niin se on paras tae rauhallisen rinnakkaiselon jatkumoksi.   Venäjän vastaisissa pakotteissa joudumme olemaan mukana Unionin jäsenenä, mutta ei lähdetä karhupeijaisia pitämään muiden tavoin.

 

9 vastausta artikkeliin “Eldankka järven jää, on taakse jäänyttä el………”

 1. Kun meillä ei ole nyt Kekkosen kaltaista valtojohtajaa valtaoikeuksineen, niin nyt hyppii sitten hiiret pöydille ja mitä suuremman saatanan Putinista maalailee, niin sitä suuremman rautaristin saa liituraitapukunsa kaulukseen.

 2. Jotukut hurmoshenkisimmät ja rautaa rajalle tyypit haluaisivat meidän rakentavan muurin/aidan itärajallemme, mutta olisikohan se viisaampi ensin tehdä Ruotsin vastaiselle rajalle, sillä sieltähän näyttää nyt tulevan meille terrorustit, rikolliset ja loisiat oikein luvalla ja se muka kuuluu heidän ihmisoikeuksiinsa, sillä kansainväliset sopimukset siihen meitä velvoittaa, vaikka katumme ovatkin muuttumassa oikeaksi villiksi länneksi.

 3. Uhkailu ja komentelu eivät ole hyväksyttäviä varsinkaan jos ei ole aihetta.

 4. Venäläiset ihmiset ovat isolta osin mukavaa porukkaa, ei heissä vikaa. Jos kritisoin, niin kritisoin hallintoa. On täysin normaalia olla varpaillaan kun he ovat jo useisiin Euroopan maihin hyökänneet.

 5. Minä suhtaudun Venäjään pelkästään itänaapurina eikä ne minnekkään muuta terv tepivaari

  1. Adolf Ivar Adwidsson sanoi sen, miten suomalaiset tänäkin päivänä ahjattelevat.

 6. EU on yhtä suuri uhka Suomen menestykselle kuin Venäjäkin, ellei suurempi.

  Suomen pahoinvointi alkoi Koiviston ja Holkerin eu-kotkotuksista 30 v sitten.

  Elintaso on kuitenkin noussut ilman K&H kotkotuksia olisi noussut enemmän.

 7. Venäjä on neukkulavarkaan jatkaja, mikä ei kunnioita edes itse tekemiään sopimuksia.
  Sillä, minkälaisia venäläiset sinänsä ovat, ei ole merkitystä hallituksen toiminnalle.
  Niinpä siihen voi ja pitää suhtautua, kuten neukkulaan – epäluuloisesti.

 8. Vuosisatoja on Venäjä ollut paha Suomelle riippumatta siitä kuka siellä on vallassa. Ei yhtään ole auttanut vaikka venäläiset ihmiset olisivat kuinka mukavia ihmisiä hyvänsä.
  Mikä saisi uskomaan että nyt tai huomenna asiantila olisi toisin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *