Haavisto saisi jäädä pysyvästi venäjälle.

Minä näen Haaviston toiminnan venäjällä nyt suomen etujen vastaisena ja kun on kylään pyydetty, niin silloin ei lähdetä vieraana vaatimaan ja jopa uhkailemaan talonväkeä.

Vittuako sinne Brysselin suuntaa pitää rohkeutta osoittaa, kun pitäisi rakentaa ikuiselle naapurillemme rakentavaa kanssakäymistä venäjän politiikasta huolimatta.

Venäjä on pystyssä ja voi hyvin vielä senkin jälkeen kun EU.n onnela on hajonnut.

Haavistokin näyttää nyt, että kyllä hänessä on presidenttiainesta Saulin saappaisiin, mutta Paasikiven opetukset ovat jääneet lukematta, kun on vihreätä vallankumousta rakennettu ( kolmatta valtakuntaa ) hullunkiilto silmissä.

29 vastausta artikkeliin “Haavisto saisi jäädä pysyvästi venäjälle.”

  1. Kun tulimme hyvin toimeen jo totalitaristisen kommunistivaltionkin kanssa sodanjälkeisinä vuosikymmeninä, niin miksi pitää nyt alkaa sapeleita kalisutteleen ”karhun” suuntaan.
    Kunhan pysyy omassa pesässään niin hyvin menee mutta menköön.
    Ei venäjä ole suomelle uhka, se on mahdollisuus, kunha ei tämänsuuntaiset käyttäytymiset mitä Haavisto osoitti, ole pahentamassa kahdenvälisiä suhteitamme.

    1. …nöyrä voi olla venjäjän suuntaan, mutta se ei tarkoita nöyrtymistä eikä osoita heikkoutta, se osoittaa tervettä järkeä ja Geopolitiikan tuntemista.

    1. Eihän siitä Heikki olekkaan kysymys, tottakai suomi kuuluu EU.hun, mutta emme kai me nyt ulkopolitiikkaamme luovuta kaikkineen unionin hoidettavaksi ja heidän suullaan puhuttavaksi, olet kai huomannut mitä se on tuottanut, pelkkää sutta ja sekundaa.

  2. Muurahaiset päättivät koko kekonsa voimalla hyökätä yht´aikaisesti karhun kimppuun ja näin sitten tekivätkin ja kun olivat päässeet sadoittain sen selkään tarrautumaan, niin karhu kun kerran vähän ravisti turkkiaan niin kaikki lensivät pois sen selästä yhtä lukuunottamatta ja kun maassaolijat huomasivat että muurahaispekka vielä oli karhun selässä kiinni, niin huusivat joukolla sille maasta, että tapa se karhu, tapa se karhu.

  3. Jo ennen kuin Euroopan unioni alkaa osoittaa ensimmäisiäkään merkkejä hajaantumisesta (Atlanttisesti orientoituva Britannia ei ole tällainen merkki; Se tulee integroitumaan uudelleen) nähdään Venäjän integroituminen EU:iin. Jos ei täysjäsenenä niin jonkilaisena ulkojäsenenä kuitenkin. Aikaa tähän vielä kuluu, mutta näinä aikoina syntyvät vauvat sen ennen eläkeikäänsä näkevät. Tällöin poistuu EU:n ja Venäjän vastakkainasettelu osaltaan siksi että sekä EU että Venäjä kokevat muutoksia. Vastakkainasettelu ei nykyisinkään ole todellinen vaan pinnallinen ja näennäinen.

    1. Minä en usko venäjän integroitumiseen ja kun Brititkin on kerran irti päässyt, niin ei kai ne nyt toista kertaa enään kaulaansa pujoita hirttosilmukkaa.
      Historia varmasti toistaa itseään ( ei meidän elinaikana ) että Napoleonin ja Hitlerin perintö elää voimakkaana ja yritetään sitä karhun kaatoa vielä kolmannenkin kerran, kun ne kaksi aikaisempaa kertaa meni munille.

  4. Helpompi tapaus Venäjä olisi nykyisessä unionissa kuin Turkki. Ehkä.

    1. Venäjän integroitumisen kynnys on kyllä korkea. Se kynnys syntyi vuonna 395 kun Länsi- ja Itä-Rooma erkaantuivat toisistaan. Venäjä on yhä itseymmärryksessään Itä-Rooman l. Bysantin suora perillinen ja jatkaja. Ideologiset ja teologiset s.o. kuttuuriset tekijät pitävät Venäjää irti lännestä. Mutta 2000-luvulla näitä suuremmaksi osoittautuva voima ajaa yhteistyöhön. Talous, aineelliset realiteetit. Kun kerran tsaarien Venäjällä ei ollut mitään voittamatonta estettä maan aineellisten tarpeiden niin vaatiessa tehdä sotilaallisia liittoja lännen kanssa, ei ole nykyisinkään esteitä taloudellisille ja soveltuvin osin kulttuurisillekin liittoutumille. Bolsevistinen Venäjä voidaan jo nykyisin nähdä vajaan sadan vuoden mittaisena ohimenneenä välivaiheena ja kuriositeettina Venäjän historiassa.

  5. Haavisto on yksi Suomen parhaista kansainvälisesti kokeneimmista dipomaateista. Suomen pitäisi olla ylpeä. Hän on aikojen kuluessa monet sekasin olleet verkot selvittänyt.

  6. Tätähän se joskus teki Kekkonenkin ja nootti oli jo kotona odottamassa häntä.

  7. Niin, ja on ainoa ministeri, joka on todettu syyllistyneen rikokseen, mutta jätetty syyttämättä ( mallia Trump)

    *************************************************************************************
    H Karjalainen : ”Hän on aikojen kuluessa monet sekasin olleet verkot selvittänyt.”

    Luettelepa muutama tapaus – jos muistat

  8. Viisumin hakeminen jokaisen EU-maahan sen sijaan, että venäläiset voivat hakea Schengen-viisumia

    Hmm.. ..jo’vain nerokasta ..

    Kun joku ihminen on päässyt johonkin EU-maahan, hän voi surffailla vapaasti koko EU-alueella.

    V.r.t. pakolaiset vuonna 2015 – Kreikkaan, Espanjaan tai Italiaan päästyään pakolainen voi vapaasti liikkua koko EU-alueella vailla mitään dokumentteja.
    [ aina Tornioon Suomeen asti]

    **************************************************************************************

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007804857.html

    Haavisto vastasi huomauttamalla, että myös Venäjä kärsisi suuresti, jos esimerkiksi viisumihakemukset pitäisi jättää jokaiseen maahan erikseen sen sijaan, että venäläiset voivat hakea Schengen-viisumia. Haavisto myös huomautti, ettei Euroopassa ole esitetty vaatimuksia Venäjän-suhteiden katkaisemisesta.

  9. Kun kommentointia katsoo, on pakko todeta että, nämä aatteelleen uskolliset persukommentoijat ovat halveksittavaa väkeä, jos halveksivat Haaviston onnistumista nyt käytävässä EU:n ja Venäjän välisessä diplomaattisessa kädenväännössä.

    1. Mielestäni H Karjalainen halveksittava halveksiessaan muita PB.n kommentoijia.

  10. Haavistoa ylistetään lehdissä ja on ansainnut ylistyksensä. Hoiti tehtävänsä turhia nöyristelemättä. Sitä saattaa ”ryssäkin” kunnioittaa. Antaa kaiken maailman arvien räksyttää.

  11. Iltasanomat=Arja Paanasen kommentti: Haavisto antoi Lavroville taidokkaan ”venäläisen vihjeen” – näin ”hyvä Pekka” onnistui liki mahdottomassa

    Ulkoministeri Pekka Haavisto esiintyi Sergei Lavrovin rinnalla tiukan selkeästi ja silti tyynen diplomaattisesti, Arja Paananen kirjoittaa.

    1. No mitäs tästä selviytymisestä saatiin tuloksia?

      Ehkä tähän pystyy antamaan HS:n toimittaja

  12. Kumpaa Haaviston Pietarin käynti edisti enemmän. Aleksei Navalnyin vapauttamista vai Suomen ja Venäjän suhteiden huononemista?

    **************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/818d08c0-f689-4798-a2ab-134216074c4a

    Näin Venäjän media kertoi Haaviston ja Lavrovin tapaamisesta
    Iltalehti kävi läpi joidenkin venäläismedioiden uutiset ulkoministerien tapaamisesta
    .
    Ria
    Toinen valtiollinen uutistoimisto Ria on nostanut otsikkoon yhteistyön mahdollisuudet. Otsikko on seuraava:
    Suomen ulkoministeri on varma, että Euroopan unioni ja Venäjä voivat tehdä yhteistyötä useissa kysymyksissä
    Melko lyhyessä jutussa kerrotaan, että Haaviston mukaan EU ja Venäjä voivat tehdä yhteistyötä esimerkiksi ilmastoon ja ympäristöön liittyvissä kysymyksissä
    utussa kerrotaan myös Haaviston maininneen Venäjän Arktisen neuvoston jäsenyyden ja yhteistyön mahdollisuudet alueellisissa kysymyksissä.
    Rian jutussa ei mainita lainkaan Navalnyia tai Haaviston esittämiä EU-kantoja, jotka ovat Venäjän kantojen vastaisia. Jutun lopussa kerrotaan, että Lavrov oli aiemmin sanonut, että Venäjä on valmis välirikkoon EU:n kanssa. Haaviston aiheeseen liittyen esittämiä kommentteja mainita.
    Rian toisessa jutussa kerrotaan Lavrovin kommenteista, joiden mukaan EU on rikkonut suhteitaan Venäjään Ukrainan kriisistä lähtien ja syynä EU:n ”kyvyttömyys” tuolloin. Jutussa ei mainita lainkaan Haaviston samassa tilaisuudessa esittämää kantaa samasta asiasta. Haavisto sanoi muun muassa, että EU ei ole voimaton, vaan EU:n 27 jäsenmaassa on isot voimavarat ja osaaminen.
    [j.n.e.]

  13. H Karjalanen : ”Haavisto on yksi Suomen parhaista kansainvälisesti kokeneimmista dipomaateista. Suomen pitäisi olla ylpeä. Hän on aikojen kuluessa monet sekasin olleet verkot selvittänyt.”

    *********************************************************************************
    juhak . ” Jaa, ainakin jokusen sotkun järjestänyt”

    *********************************************************************************

    Allekirjoittanut : ”Luettelepa muutama tapaus – jos muistat”

    *
    Nalkuttaminen on jollekin helpompaa kuin vastaaminen selvään kysymykseen.

    1. Hoo Karjalainen arvostelee mieluummin PB:n blokkaajia kuin esittää (omia) mielipiteitä esillä olevasta tapauksesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *