Hakkaa päälle suomen poika, ettei Belarus meitä voita….

Antaisin yhden neuvon näille suomen poliittisille päättäjille tästä Valko-venäjän tilanteessa…

Että yrittäkäähän nyt rauhottua, näytätte ainakin minun silmissäni naurettavilta, kun yritätte näytellä kokoanne suurempaa.

Siellä nyt riekkuu kaikki jotka haluavat päästä saaliinjaolle, kun raato on löytynyt.

Eiköhän sen suomen osuuden olisi Saulikin osannut sanoa.

En ota kantaa itse tapahtumaan, mutta annetaan nyt isoveli hoitaa, koska se hoitaa kaikki muutkin meitä koskevat päätökset keskuskomiteassaan.

 

13 vastausta artikkeliin “Hakkaa päälle suomen poika, ettei Belarus meitä voita….”

  1. Itse tapahtumahan tässä on oleellinen. Hävittäjä pakottaa reittilentokoneen laskeutumaan jotta toisinajattelija saadaan kaapattua. Jos tällainen olisi hyväksyttyä niin saattaisivat lennot venyä kun joka maasta jonka kone ylittää saattaisi tulla hävittäjä perään.

  2. Mutta jos nyt sen verran otan kantaa tähän valko-venäjän tilanteeseen noin ylipäänsä, niin se on ainakin varmaa, että venäjä ei anna valko-venäjälle tapahtuvaksi sitä mitä tapahtui ukrainalle.

    Eikä näillä pakotteilla ole tuon siunaaman vaikutusta demokraattisempaan suuntaan, ei venäjällä eikä valko-venäjällä ja niillä on mahdollisesti vain se vaikutus, että pakotteet koetaan kaventavan entisestään hallinnonvastaisten voimien toimintaedellytyksiä molemmissa maissa, joten ne toimivatkin itseään vastaan.

    Minulla ei ole ratkaisun avaimia tarjota, mutta niin kauan kun armeija ja turvallisuusjoukot seisovat johtajiensa tukena, niin on turhaa kuvitella rauhankyyhkysten selviävän hengissä.

    En usko että tilanne muuttuu kyseisissä maissa miksikään nykyisestä ainakaan parempaan suuntaan hallintoa vastustavien taholla ja jos joku kuvittelee, että muutos tapahtuu rauhanomaista tietä, niin sen voin kyllä sanoa, että älä unta nää.

    On vain tunnustettava tosiasiat, halusimmepa sitä tai emme ja jos jollakin on rauhanomainen ratkaisu tähän käsittelemääni aiheeseen, niin sanokoon sen nyt, tai vaietkoon ikuisesti, jälkiviisautta inhoan.

  3. Oli Arvilta asiallista tekstiä. Se on aivan sama mitä Suomen vallaton presidentti lausuileekaan. Pitäisi antaa vain surra jo syntymästään sairaan Lennu koiran kuolemaa; jos yleensä osaa surrakkaan.

    1. Jotenkin tunnen vastemielisyyttä, kun nyt jääkiekonkin MM-kisoissa järjestäjät lähtivät repimään valko-venäjän virallista valtiolippua alas tangostaan ja nostivat tilalle mielenosoittajien käyttämän lipun.

      Tämäntyylinen toiminta vain eristää naapurit yhä kauemmaksi toisistaan, kun otetaan urheilu ja urheilijatkin jo oman vallantavoittelun välineeksi, olipa se oikeutettua tai ei.

  4. Suomettuminen näkyy olevan voimissaan. Kaikki öykkäröinti idästä pitäisi muka vain hyväksyä ”reaalipolitiikkana”. Maan pitäisi saada pakottaa hävittäjillään matkustajakoneita alas. Miettikää nyt vähän.

    1. En tässä ole vähättelemässä tekoa, vaan tapaa kuinka siihen suhtaudutaan esim. lipun häpäisemisineen ja suomen moniäänistä sekakuoroa.

  5. MItä lipun häpäisemistä on tapahtunut? Kommunistien lippu laskettiin alas ja vapaan Valko-Venäjän nostettiin ylös.

  6. Eipä kovastikaan yllätä että tämä Arvi on venäläisten ja Lukasenkon miehieiä. Olen hymy suussani lukenut tätä sivustoa silloin tällöin, ja eräät nimet nousevat kyllä esillä itämaisissa mielipiteissään.

  7. Arvi on kerrankin oikeilla jäljillä. Virallinen valtion lippu, vaikka siihen olisi kuvattu itsensä Belsebuubin kuva, on ”diplomaattisen koskemattomuuden” suojeluksessa. Kokonaan toinen asia on se että kansallistunnusten käyttö urheilukilpailuissa saisi olla kielletty. Urheilijat edustavat vain itseään – eivät valtioitaan.

  8. Jos urheilussa ei kansallisuustunnuksia saisi olla niin ainakin joukkue urheilussa kansainväliset kilpailut voisi lopettaa. Ei kukaan jaksaisi katsoa voittaako sinipaitainen joukkue punapaitaisen.

    1. Kyllähän kansalliskiihko on usein urheilun suola – myös yksilöurheilussa.

      Katselin muutama vuosi sitten ohjelmia satelliittikanavilla. Törmäsin venäläiseen kanavaan, jossa pelattiin jääkiekkoa – ei paljoa innostanut, kun en venäjänkielisestä selostuksestakaan mitään irti saanut.

      Jos urheilun kiihkoa ilman nationalismia haetaan, niin sitä löytyy jalkapallosta.

  9. Onhan se jonkin verran masentavaa jos syy katsoa l seurata urheilua on kansalliskiihko. No, voi olla noin. Minä kun en lainkaan seuraa urheilua. Tämä vaikutin kuitenkin puuttunee kansallisesta kilpailutoiminnasta. Olen antanut kertoa itselleni että esimerkiksi jääkiekkohallit vetävät paljon katselijoita kotimaan sisäisissä otteluissa. Samoin myös kotisohvien katsomot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *