Mielipide ilman otsaketta.

Minä en ymmärrä kun Galluppeja tehdään puolueiden kannatuksista ja kysytään, että mitä puoluetta äänestäisit jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt ja sitten kysytään että mitä puoluetta äänestäisit, jos kuntavaalit pidettäisiin nyt.

Mikä kumman ero siinä on, itse äänestän aina perussuomalaisia, vaaleista riippumatta ja miksi jotkut muka äänestävät eri puoluetta kunta kuin eduskuntavaaleissa., niin sitä en ymmärrä.

Itse en ainakaan voi kuvitella, että joku perussuomalaisia eduskuntavaaleissa äänestävä päätyisi kuntavaaleissa äänestämään vaikka kepua tai kokoomusta tai jotain muuta puoluetta, niin siihen ei ainakaan minun arvopohjani taivu.

Luku sinänsä on sitten tietenkin niinkutsutut ”sitoutumattomat”, jotka vaihtavat puoluetta kuin paitaa aina saunapäivänä.

Enkä nyt usko että tulevat kuntavaalit järjestettäisiin vielä kesäkuussakaan, että kuinka Henrikson nyt parissa kuukaudessa saisi kaikki rullaamaan turvallisuus/demokraattisesti, kun hän ei siihen ole kyennyt edes vuoden aikana.

Mutta lopuksi toivota kaikille hyvää kansainvälistä naistenpäivää ja onnellinen on sellainen perhe ja yhteiskunta, jossa naistenpäivä on joka päivä, jossa naisia pidetään kuin kukkaa kämmenellä, eikä pyritä hetä kahlitsemaan ja alistamaan millään tasa-arvo höpinöillä.

 

7 vastausta artikkeliin “Mielipide ilman otsaketta.”

 1. Se eduskuntavaalien ja kuntavaalien ero. Henkilökohtainen kantani on; eduskuntavaaleissa valitaan lähinnä puolue, yhden henkilön vaikutusmahdollisuudet lähinnä marginaaliset. Kuntavaaleissa valitaan nimenomaan henkilö, puolue lienee sivuseikka.
  Sitoutumattomat ja sen toitottaminen, olen samaa mieltä, kuten avauksessasikin mainitsit. Kyllä ehdokkaalla tulee olla esillä asiat, joita ajaa ja niihin tulee olla sitoutuneisuus.

 2. Saattaapa kunnassa olla vaikuttamassa myönteisesti asioihin henkilö X puolueesta Z. Mutta eduskunnassa enempi puolue A.

 3. Minä äänestän niin kunnallis-kuin Eduskuntavaaleissa sellaista puoluetta ja sen edustajaa, joka/jotka pystyvät aikaansaamaan yhteistyössä päätöksiä ja vielä toimeenpanemaan niitä.
  Ihmiset ja asioiden painopisteen voivat muuttua ajan vaatimuksiksi. Siksi myös puolue ja ihmisen voivat vaihtua.
  Puolue-elämä on vain kuin pieni hiekan, mutta per..n vit….en muru oikean pikkuvarpaani välissä, joka joskus eteisen matolta saattaa sinne eksyä. Se sukka ja muru lentää niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Ja jalka täytyy heti desinfioida.

 4. Molemmissa vaaleissa valitsen ensin puolueen ja sitten mieluisimman ehdokkaan puolueen sisällä. Miksi näin, syy on puoluekuri.

  Enemmänkin teoriassa ja filosofisesti vaalien yhteydessä pohdiskelen miten joku puolue tai ehdokas ajaa juuri minun asioitani (kädestä suuhun periaatteella) ja miten toimii valtakunnan ja oman kuntani yhteiseksi eduksi.

 5. Kuka äänestää ketäkin.
  Esimerkiksi PS on käytännönläheinen puolue. On luonnollista, että sen kannattajat äänestävät käytännönläheisesti ideologioista piittaamatta.

  Erkoopeellä on vain yksi ideologia, jonka kaikki erkoopeetä äänestävät keskenään jakavat. Se ideologia on etnonationalismi.

  Jos kunnassa on joku freudentalisti Lipposen tapainen ruotsifanaatikko sitoutumattomana, niin erkoopeeläiset äänestävät luonnollisesti häntä.

  1. PS on niin käytännönläheinen, ettei kukaan halua sen kanssa samalle hiekkalaatikolle. Se heittelee kaikki itsestään poikkeavan näköiset hiekkalaatikosta ulos ja hiekat perään ja pillittää laatikossa, kun kukaan ei leiki sen kanssa Ja muut nauravat keinussa. Eikä sillä ole edes leluja, joita kukaan haluaisi ottaa pois.

Kommentoi