Naatitaan naatitaan, ei laakaista.

Esitän nyt tähän alkuun hypoteesin, että ilman puolueiden kannatusluvuista tehtyjä, lähes jokaviikkoisia Galluppeja ei nytkään hypittäisi lähes seinille hallituksen puoliväliriihen neuvotteluissa.

Joten, kyllä ne Gallupit ohjaavat päätöksentekoa enempi kuin tahdottaisiin tunnustaakkaan.  Kepuhan siellä on eniten paniikissa ja Gallupeissa saatu n.10% pistää kepun yrittämään näytellä kokoaan suurempaa ja hallituksesta lähdölläkin vihjaillaan.  Kovin vaikea on enään kansalaisten uskoa kepusanomaan, että pidetään suomi asuttuna Hangosta ”Petsamoon”, kun totuus on, että ainoa paikka maaseudulla ja kirkonkylillä jossa töitä vielä piisaa ja väki lisääntyy on hautuumaa.

Sdp, Vihr ja Vas voivat suhtautua maltillisesti puoliväliriihen neuvotteluihin, sillä ne ovat niin saman aatteen ja saman ”vaatteen” päällänsä matkaavia puolueita, että jos heistä jonkun kannatus laskeekin, niin hyötyjät ovat kuitenkin oman kuplan sisällä olevat toiset toveripuolueet.  RKP.tä eivät Gallupit ohjaile, heidän 4% on vakio, olivatpa sitten oppositiossa tai hallituksessa, kaikki käy.

Toki oppositiokin panikoi ainakin kokoomuksen suunnalla, kun noiden persujen kannatus senkuin nousee, vaikka he yrittävät äänestäjiä hämätäkseen näytellä persulaisempaa kuin persut itsessään.

———————————————————————————————–Olen usein ajatellut, että miltähän se tuntuu olla jakamassa ihmisille rahaa ja ottamassa sitä toisilta pois joka ei ole itsensä omaa.  Menettääköhän siinä todellisuudentajunsa ja siinä tulee kuin sokeaksi ja tunteeko siinä itsensä kaikkivoivaksi.  Ja kun ei siitä joudu vastuuseen, tekipä niin tai näin, sillä jos sanovat, että he kantaa poliittista vastuuta, niin eipä tuo enään lohduta eikä auta sitä, joka on kaulakiikkuun itsensä vetänyt.

 

 

22 vastausta artikkeliin “Naatitaan naatitaan, ei laakaista.”

  1. Ainakin tämän hallituksen osalta on sanottava, että jos on tullut jossakin onnistumisia, niin se on otettu hallituksen taholta heidän ansiokseen, mutta huonojen uutisten kohdalla hallitus löytää syntipukin aina jostakin muualta kuin itsestään, vaikka ovat itse päätökset ylimpänä ”juomanlaskijana” siunanneet.

      1. Heikin kommentti on kuin huutavan ääni korvessa.
        Jos perussuomalaisten jalaksilla on noin 600000 kannattajaa, niin ei se ainakaan suurta epäonnistumista osoita.

        1. Onneksi muilla on yhteensä usea miljoona.
          Persut huutavat korvessaan yksinäisyyttään, kun kukaan muu ei lotkauta korviaan. Niillä on tulpat korvissa, ettei huutavan ääni korvesta kuulu. Eikä sellaista kuulolaitetta ole vielä keksittykään.

          1. Heikki,- Perussuomalaiset eivät ole hallituksessa, mutta näyttää siltä että yhä suurempi joukko kansalaisista heidät sinne haluaa, sillä tähän moraaliseen rappioon ei auta vaikka kuinka setelipainokoneet huutaisivat hoosi annaa ja rahan jumalalta anottaisiin anteeksiantoa.

  2. Tuota ”jakamassa ihmisille rahaa” – mitä lieneekään – persut tulevat tekemään tasan tarkkaan samalla tavalla jos valtaan pääsisivät. Vaan eiköhän Luoja varjele Somea sellaiselta.

    1. Eemeliltä menee nyt puurot ja vellit sekaisin, minähän vain kysyin, että miltä se rahan jakaminen ja sen pois ottaminen tuntuu henkilökohtaisesti, en siinä esittänyt puoluekohtaista näkemystä. ( vähän huolellisuutta Eemeli kommentointiin )

    1. Eemeli hyvä, eikös sitä jatkuvasti oteta toisesta taskusta ja laiteta toiseen.
      Minä kyselin vain ihmisen perusluonteen perään, että kuinka ihminen kokee sen, kun muiden rahoja on ottamassa tai antamassa, erkaantuuko siinä siitä totuudesta, jossa omaa kukkaroaan säätelee.

      1. …en tiedä olenko poikkeus että, jos minulle annettaisiin naapurin rahapussista huolehtiminen, niin pitäisin siitä parempaa huolta kuin omastani.

  3. Niin rahanjaon helppoudesta. Ensimmäinen asia millä tultiin ulos puoliväliriihen tiedottamisessa, oli kulttuurille ja taiteelle jaettava 230 miljoonan euron tukipaketti.

    Sitten kun piti alkaa päättämään siitä kuinka rahaa kerätään jaettavaksi, niin asiat muuttuivatkin vaikeammaksi.

  4. Mitähän Eemeli ajattelee siitä, että voisiko olla olemassa työväenpuoluetta ilman luokkasotapropakandaa ja työväen diktatuurin tavoittelua?

  5. Kaikki puolueet kaikissa hallituksissa ovat tehneet saman ja tekevät vastakin. Ja velkaa otetaan myös vuonna 2045 vaikka olisi itse Jussi H pääministerinä. Sipilän hallitus kunnostautui samassa hommassa.

  6. Maaseudun autioitumiseen on syynsä jos minulta olis kysytty muuttoa sinne n 40 vuotta sitten olisin hyvinkin voinut muuttaa
    Nyt kun ikää on päälle 70 kymppiä en kyllä enää muuttaisi siinäkin syynä ne maaseudun syyt
    Ne on tullut iän karttuessa suuremmiksi ja kun näitä asiita ei olla edes parantamassa
    On parempi ettei edes harkitse asiaa
    No mitkä asiat terveyden hoitoon pääseminen se on niin matalalla tasolla ettei se riitä mitenkään
    Ne jotka maalla asuu varmaan sanoo etkö ota riskiä no en ota nykyisin asun aika lähellä Akutaa ja sinne on hyvä tie jotenka pääsen sinne nopeella aika taululla
    Mutta maalle muuttoa sotenkaan tullen en harkitse enää se juna meni jo terv tepivaari

  7. Minä muutin Helsingistä tänne Tammelaan n nelikymppisenä ja katunut koskaan en ole.
    Helsinki on mielestäni kuin WC, pakko siellä on joskus käydä mutta hullua olisi siellä elämänsä loppuun asti asua.
    Meillä täällä terveydenhuolto toimii oikein hyvin, no kauppaanhan, siihen lähimpään on 6km mutta auto kulkee.
    Täällä ei tarvita kesämökkiä, sauna kun on tuossa rapun pielessä, kanat munivat perheen käyttämät munat, on rauhallista, ei edes liikenteen ääniä kuulu mistään.
    Mikäs täällä on asuessa.

    1. Kyllä täällä maalla asuu niin kauan kuin liikkumaan pääsee.
      Kun ajokortti lähtee joskus, ostan mönkkärin.
      Matkaahan kaikkeen on, mutta ei se haittaisi, jos eivät vie palveluja tuonne kivikeskustaan, mitä terveyspalveluiden suhteen näyttää olevan suunnitelma.
      Verkot pitäisi heittää veteen, kun jäätkin menivät, jotta saisi tuoretta kalaa.

  8. Vähän varhaista haukkua kehysriihen tuloksia ennen kuin tuloksia on.

    Historiassa kehysriihet ovat kestäneet jopa kuukauden. Vielä ei olla rikkomassa ennätyksiä.

  9. Minä sitten pari runsaan kiloista kuhaakin muikkujen ja särkikalojen lisäksi sain. Kuhat fileerasin pakkaseen ja muikut menivät käyttöön, hieman särkifileitäkin tein.

  10. Kyllä itsellä ikä sanelee asuin paikan ja asun ok alueen reunalla ja loppu on siinäkin jo rakennettuna vastassa on tuo vihioja lettoineen terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *