Tutkiva journalismi tutkii vielä hutkitutkin.

Lukaisin tuossa, että Hesari oli jo ensimmäisenä  tulevien kuntavaaliehdokkaiden rikostaustoja ja tuomioita ehtinyt tonkia pääkaupunkiseudulla ja otsakkeena oli, että kokoomusehdokas oli törttöillyt autollaan yli 3% kännissä ja vihreällä ehdokkaalla oli useampia petostuomioita kontollaan ja varmasti näitä löytyy joka puolueesta, jotka ovat hairahtuneet vääriin valintoihin elämässään.

Joten nyt alkaa lukijoille muutaman kuukauden herkkuhetket, kun ”tutkiva journalismi” syynää kymmenien tuhansien kuntavaaliehdokkaiden rikos,-ja tuomiotaustoja Hangosta Pets…Nuorgamiin ja läväyttää ne lehtiinsä ihmisten kauhisteltaviksi.

Jos on rikoksen tehnyt ja siitä tuomionsa kärsinyt, niin väärinhän se on niitä enään tikunnokkaan nostaa, mutta varmasti niiden esiintuominen vaikuttaa monen äänestyskäyttäytymiseen moraaliselta kannalta., mutta se myy.

Kyllä siinä monen nousevan poliittisen kyvyn ura katkeaa ennenkuin se ehtii edes alkaakkaan, kun pieni rikekkin voi muodostua esteeksi pääsystä herrahissiin.

 

 

 

 

 

 

14 vastausta artikkeliin “Tutkiva journalismi tutkii vielä hutkitutkin.”

 1. Ihan sama asia kuin joku ammattivartija oli vapaa-ajallaan käyttänyt huumeita, kannabista ja ekstaasia, ja menetti vartijalupansa.
  Huolimatta siitä, että ”asiantuntijat” pitävät sitä lievänä ”rikoksena”, kertoo se sen, mikä vartija on ”miehiään”.
  Jos poliisi kännää vapaa-ajallaan, törttöilee ja käryää, rapsahtaa heti joku tuomio – oikein.
  Ei noissa ammateissa se ole hyväksyttävää.
  Ammattilentäjä voi ottaa muutaman paukun 1,5 vrk ennen lentoa.

  Poliitikot ovat kaiken kansan kusitolppia, koska sellaisiksi haluavat. Kustaan sitten tolpalle, kun antaa aihetta,

  1. ”Ammattilentäjä voi ottaa muutaman paukun 1,5 vrk ennen lentoa.”
   [ tark. 36 h]

   ***********************************************************************************
   Faktaa –ei fiktiota: 12 tuntia

   https://www.rantapallo.fi/lennot/ovatko-krapulamaanantait-ja-after-work-oluet-arkipaivaa-et-todennanakoisesti-tyoskentele-lentajana/

   Suomi kuuluu ilmailualan tiukkalinjaisimpiin maihin, joiden alkoholiraja on 0,0 promillea, eikä alkoholia saa nauttia 12 tuntiin ennen työvuoron alkua.

 2. Eduskunnassa kansanedustajat ovat ylimpiä lainlaatioitamme, joten silloin heihin tulisi kohdistaa rikokseen syyllistyessään kaikkein korkeinta tuomioastetta.

 3. Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän opiskelijoista kolme neljästä kannattaa vihreitä tai vasemmistoliittoa – perussuomalaisia tai kristillisdemokraatteja ei yksikään. Vapaa tiedetoimittaja Marko Hamilo jatkaa niin sanottua Punavihreää kuplaa käsittelevää artikkelisarjaa. -”Nyt se on tutkittu:journalismiyliopistot läpikotaisin punavihreitä”- Suomen Uutiset 17.6.2016.

  Agendajournalismin kukkasia lienee Matti Mörttisen kolumni Yle-sivustolla 4.12.2020 ”Olisipa populismiin keksitty rokote”.

 4. ”Olisipa myös populismia vastaan keksitty rokote”, on em. tarkka otsikko, kävin tarkistamassa.
  Koska monet tietävät Ylessä, kansalaisten verovaroilla huseeraavan Rakel Liekin, ei tästä tämän enempää.

 5. Rakel Liekki työskentelee Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen kolumnien ja blogien tuottajana.

  Rakel Liekillä ei ole journalistista koulutusta. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi 2001 Pohjois-Karjalan AMK:sta, pääaineenaan maalaus. Tätä taustaa vasten on erikoista, että Yle on antanut Liekin käsiin poikkeuksellisen paljon mediavaltaa.

  Liekillä on näpeissään huomattavasti enemmän kirjoittajia ja mediavaltaa kuin keskimääräisellä suomalaisella päätoimittajalla.

  Hän toimii tuottajana Ylen kolumnien verkkoalustalla, ja hän pyörittää kahta eri kirjoittajarinkiä, joissa on pitkälti yli 50 kirjoittajaa. Osa kirjoittajista on Ylen ulkopuolisia – he tekevät kolumneja. Osa kirjoittajista on Ylen omia työntekijöitä – he puolestaan tekevät blogeja.

  Rakel Liekki päättää koko tämän suuren joukon kirjoituksista. Hän sanelee koko tälle ihmisjoukolle, mitä nämä saavat kirjoittaa ja mitä eivät. Hänen päätettävissään on, mistä ylipäätään Ylen ammattitoimittajat saavat blogeissa kirjoittaa. Liekki päättää, keitä Ylen kolumnien kirjoittajaksi nostetaan ja keneltä kirjoituksia ei enää tilata. Suomen Uutisten useista lähteistä saamien tietojen mukaan epämieluisiksi koettujen kirjoittajien kirjoitustahtia harvennetaan. Liekki määrittelee myös aiherajaukset.

  Kolumnisteina ja bloggareina toimii yli 50 ihmistä. Heidän joukossaan on kymmeniä vihervasemmistoon kuuluvia. Arvokonservatiiveja ei ole ainoatakaan. – Suomen uutiset 17.5.2020.

  Onko tällainen journalismi tutkivaa vai hutkivaa journalismia, vai jotain siltä väliltä?
  Vieläpä verovaroin ylläpidetyssä Suomen laajalevikkisimmässä mediassa nimeltä Yleisradio.
  Sitten ne vielä marisivat, kun perusuomalaiset edes kehtasivat esittää valtion tukea filosofi Jukka Hankamäen kirjalle ”Totuus kiihottaa”. Onneksi faktantarkastajat löysivät Hankamäen kirjasta pari kolme kohtaa, jotka voitiin tulkita naisvastaisiksi, joten Hankamäen teos jäi ilman valtion tukea.

  No, eihän Hankamäki tosin ole kuin toistakymmentä tietokirjaa julkaissut kaksinkertainen tohtori ja yliopistovaikuttaja, kun taas Rakel Liekki on kuvataiteilija ja entinen pornotähti. – Ei, ei tämä ole orwellilaista dystopiaa, tämä on vasta sen esikartano.

 6. Hankamäki on julkaissut 22 filosofi- ja kulttuuripainotteista paperikirjaa ja verkkokirjat päälle (kävin tarkistamassa).

  Totuus kiihottaa: Filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä on suomalaisen filosofin Jukka Hankamäen kirja vuodelta 2020. Sen julkaisi Perussuomalaista puoluetta lähellä oleva ajatushautomo Suomen Perusta.

  Hankamäki syyttää tiedeyhteisöä ja ”valtamediaa” vasemmistolaisesti ja populistisesti painottuneiksi ja itselleen epämieluisia tosiasioita peitteleväksi ja katsoo, että sananvapautta rajoittava lainsäädäntö on johtanut ei-toivottujen mielipiteiden sensuuriin, mikä on luonut tilausta MV-lehden kaltaisille kansalaislähtöisille vastamedioille. Hankamäen mukaan suomalainen yhteiskunta kärsii yhteiskunnan perustoihin ulottuvasta halkeamasta ja kielen koveneminen on seurausta väestön jakautumisesta. Hankamäki mainitsee eripuran syiksi maahanmuuttopolitiikan ja Euroopan unionin keskittämispolitiikan. Hankamäen mukaan vihapuhe sinänsä ei ole ongelma, vaan tärkeämpää olisi pohtia, miksi ihmiset ovat tulleet vihaisiksi.

  Kohun noustua Perussuomalaisten puoluejohto sanoutui kirjasta irti, ja puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuvaili sen julkaisemista virheeksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoitti lisäksi perivänsä Suomen Perustalta takaisin kirjaan käytetyn valtionavustuksen arvioidun määrän. Kohun vuoksi Suomen perusta on keskeyttänyt kirjan julkaisemisen eikä se enää ole saatavilla ajatuspajan verkkosivuilla. – Wikipedia-artikkeli otsikolla ”Totuus kiihottaa”.

 7. Paljonko noista kilometrien pituisista kommenteistasi ovat sinun omaa tekstiäsi ja paljonko on lainattua ja kopioituja, kun jutut ovat samaa päivästä toiseen.

 8. Heikki Karjalainen: Paljonko noista kilometrien pituisista kommenteistasi ovat sinun omaa tekstiäsi ja paljonko on lainattua ja kopioituja, kun jutut ovat samaa päivästä toiseen.

  Varmaan todistat, ”että juttuni ovat samat päivästä toiseen”.
  Se että mitä noissa tämän ketjun kommenteissani on omaa, mitä lainattua, mitäpä jos otat siitä selvän, jos et kerran keksi mitään omaa sanottavaa avauksen aiheesta ”Tutkiva journalismi tutkii vielä hutkitutkin”.

  1. Todistamien käy siten, kun lukee juttujasi päivistä toiseen. Toisaalta ei tarvitse edes lukea, kun tietää loppupäätelmän etukäteen, en ota sellaista todistustaakkaa turhasta.

 9. Heikki Karjalainen: Todistamien käy siten, kun lukee juttujasi päivistä toiseen. Toisaalta ei tarvitse edes lukea, kun tietää loppupäätelmän etukäteen, en ota sellaista todistustaakkaa turhasta.

  Todistaminen käy siis siten kun lukee X:n juttuja päivästä toiseen. Toisaalta ei edes tarvitse lukea X:n juttuja, kun tietään etukäteen, mitä X:llä on sanottavana.
  Etkö osaa päättää?

 10. Heikki Karjalainen: Hyväksyn. Lopetan näiden kopiomielipiteiden seuraamisen ja siirrän puutaheinää osastolle.

  Onko tuo ”puutaheinää” osasto tarkoitettu hirville vai aaseille? Tai vaihtoehtoisesti elefanteille tai aaseille?

Kommentoi