99 vastausta artikkeliin “BOSS !”

  1. Näitä äijän körmyjä kyllä riittää olla luovuutamasta hellan koukkua naisille.
   Minä taas äänestän niin naista kuin miestäkin riippuen asiasta.

   … mutta, ennen kuin kommentoit, muista että ”hellan koukku” on symbolinen ilmaisu

   1. En ole körmy mistään kohtaa en silti äänestä naista syitä on monia joita en ala esiin tuomaan terv tepivaari

 1. Onhan se hyvä, että hallituksessa on edes yksi ministeri, joka pystyy kerran esiintymään uskottavasti, sitä en kuitenkaan ymmärrä miten tämä lisäisi muiden ministerien uskottavuutta?

  Suorastaan noloa on se miten nyt jopa työterveyshuolto kelpaa, kun se tähän asti on ollut puhtaasti ideologisista syistä ehdoton ei.

  Jokainen joka yleensäkään suostuu ajattelemaan, ymmärtää, että työterveyshuolto olisi pitänyt olla rokotteissa mukana alusta asti.

  No kuka tietää,ehkä talvestakin tulee niin kylmä, että vasemmistolaisetkin pitävät kätensä omissa taskuissaan.

  1. Työterveys hoiti mm polio ns rokotteen ja hyvin kaiken lisäksi terv tepivaari

 2. Kiuru on rohkeasti eturintamassa ja ilman häntä moni olisi jo kuollut.
  Rokotteiden saatavuus taitaa olla suurin este?

 3. No, senhän arvasi, että ideologia ja täysin päinvastasiet näkemykset sieltä
  tulee-kuinkas muuten. Ja, että nyt pääministeri on taas epäonnistunut. Ei aiheuta enempää.

 4. Noinko olis ei Sanna ole oikeasti huonosti hoitanut yhtään mitään hän on jatkuvan rahapulan vuoksi tehnyt kyllä asiat hyvin terv tepivaari

  1. Täytyy nähdä iso kuva.
   Pääministerillä on monet muut asiat kuten budjettikiireet, EU-tapaamiset, mitä lieneekään turvallisuusasioissa taustalla jne..
   Työnjako on selkeä, Kuiru on oikeissa saappaissaan niin kuin on koko ajan ollutkin, mutta antaa palaa, kun tarvitaan taas korona-BOSSia !

   Lehdet ovat täynnä kehuja !

 5. En sillä etteikö eläkeläisiä voisi kutsua takaisin töihin ja antaa muutaman tunnin opastuksen lähihoitajille rokottamisesta, mutta jos oikeasti on kiire, niin villinä ajatuksena, mitäs jos käytettäisiin jo olemassaolevaa yksityistä sektoria hyödyksi?

 6. Avauksen tekijän ei nyt pidä loukkaantua pääministeri Marinin puolesta.

  Tottahan se on, että hallitukselta on johtajuus ollut kateissa jo pidemmän aikaa. Pääministeri on syystä tai toisesta vetäytynyt taka-alalle. Päätelköön itse kukin ne syyt.

  Koronan hoitamisessa Kiuru on ollut jo pidemmän aikaa tiukemmalla kannalla kuin samaa puoluetta edustava pääministeri. Kiuru on myös itse omassa arjessaan noudattanut parempaa koronakuria kuin pääministeri.

  Jos avaaja luki nuo tviitit, niin kyllähän niissäkin kiuru asetetaan pääministerin edelle.

  Kauniiksi lopuksi. Kyllä. Pääministeri on epäonnistunut koronakriisin hoidossa sitten loppukesän.

  Ihan vaan kuriositeettina. Miten niin äijät on hellan ja koukun välissä? Tuo mitä Kiuru tuossa tekee on kyllä naisjohtajien pelikentällä niin poliitiikan kuin virkamiesjohdonkin osalta. On marinia, on varhilaa, on nohynekiä, on voipio-pulkkia, jne.

  1. Missä sitä johtajuutta nyt erityisesti on tarvittu, mitä ei ole muka johdettu ? Puuta heinää, kun muuta negtiivista ei löydy.
   Twiitit ovat ihan hyvä kannustus, mutta ne ovat samaa tasoa kuin lööpit toisin päin.

 7. Tuskinpa se kateissa on ollut kaikkia ei ministeritkään tee ihan omasta päästään kyllä siellä on neuvon antajat paikalla terv tepivaari

 8. ”Missä sitä johtajuutta nyt erityisesti on tarvittu, mitä ei ole muka johdettu ?”

  Jos pääministeri julistaa kesän lopulla, että korona on voitettu ja nyt alkaa elämä ja myös sen omalla käyttäytymisellään toteen näyttää ja samaan aikaan perhe- ja peruspalvelumunisteri Kiuru toppuuttelee ja vaatii edelleen jatkamaan tiukemmalla linjalla, niin siinä on se johtajuuspula.

  ”No, senhän arvasi, että ideologia ja täysin päinvastasiet näkemykset sieltä
  tulee-kuinkas muuten.”

  Jos joku on ideologiaansa hirttäytynyt, niin se on kyllä tämä nykyinen hallitus.

  Heti korona kriisin eskaloituessa keväällä 2020 julkisesti vaadittiin yksityisen puolen mukaan ottamista koronan hoidossa. Vaadittiin mm. että sallittaisiin yksityisten toimijoiden hoitaa koronatestauksia. Tämä EI käynyt hallitukselle.

  Rokotusten alkaessa vaadittiin, että myös yksityisen puolen sallittaisiin antaa koronarokotteita. Tämäkään EI sopinut hallitukselle.

  Nyt kun aletaan olla kaulaa myöten suossa yksityisen puolen palvelut lopulta kelpaavat.

  Valitettavaa vain on, että runsaan vuoden aikana on hukattu valtava määrä yksityisen puolen kapasiteettia ja samalla on ajettu julkinen puoli vakavan yikuormittumisen tilaan ja samalla muita hoitoja on jouduttu lykkäämään. Jonoja on kasvatetttu.

  Ja kaikki tämä vain ja ainoastaan hallituksen yksisilmäisen ideologian vuoksi.

  1. Juha U, juuri näinhän tässä on toimittu ja sama sokea ideologia värittää vahvasti esim.soteuudistusta.

   1. Teidän junanne meni jo ja vihelsi perässä. Niin ovat ajat ja kaikki muuttuteet koronan edetessä teille tietymättömille. Mutta hyvä on, että teillä on aina on sokea ideologia olla kaikkea , kaiken aikaa, kaikkea vastaan.
    Sillä johtajuudella Suomi ”menestyy” maailmalla.

    1. Heikki, kerrohan mitä tässä on vastustettu ja ketä on vastustanut?

     Hallitus on toki vastustanut järjen käyttöä ideologista syistä.

      1. Mitä tekemistä sillä mitä on eduskunnassa vastustettu on tässä asiassa?

       1. Vai jälkiviisaitten höpinöitä, no olkoon sitten niin, mutta jostain syystä viisaus vaikuttaa tavoittaneen viimein myös hallituksen työterveryshuollon mukaan ottamisella rokotuksiin.

       2. Mika tuo työterveys olisi pitänyt olla mukana heti alusta asti siellä on monia hoitajia ympäri Suomen terv tepivaari

       3. Työterveys ja sen mahdollisuudet testauksessa, jäljittämisessa ja rokotuksissa koordinoituina päätoimijan kanssa on ollut koko ajan valmiseteltavana. Nyt on pakko panna vauhtia.

       4. Vai koko ajan valmistelussa?
        Paskanjauhantaa, koska tähän asti punavirheet ja demut ovat vastustaneet työyerveyden ottamista mukaan kaikin keinoin.

    2. Alkaa olla melkoista toistoa tuo Heikin kommentointi. Kannattaisi lukea ajatuksella mitä toiset kirjoittavat eikä vain toistaa vanhaa sanomaansa.

     Tuollaisia ylimielisiä kommentteja kannattaisi testata esim. Tehyn ja Superin jäsenistöjen somekanavilla ja katsoa millaisen vastaanoton ne saavat.

     Päättäjien tekemisiä ja tekemättä jättämisiä voi arvioida ainoastaan jälkikäteen. Ei etukäteen ainakaan minun kaltaiseni kristallipalloa omaamaton henkilö.

     Mitä johtajuuteen tulee, niin varsinkin sinun, joka olet tällä palstalla moneen otteeseen kertonut toimineesi johtajan asemassa aiemmassa elämässäsi, tulisi ymmärtää, että johtajuus on paljon muutakin kuin vain tehtävien hoitoa.

     Pääministerin, joka johtaa valtioneuvoston kansliaa ja hallitusta sekä on myös Suomen kansan kuvainnollinen johtaja, tulisi johtaa myös esimerkillään. Siinä roolissa Sanna Marin on epäonnistunut pahasti parin kolmen viime kuukauden aikana.

     Kun ottaa värilasit pois silmiltä, niin näkee selkeämmin.

     1. Juu ja eihän tässä suinkaan olla mitään vastaan.

      Päinvastoin ollaan ja ollaan koko ajan oltu koko sotesektorin resurssien kokonaisvaltaisen hyödyntämisen puolesta.

      Heitä sinäkin Heikki ideologia sikseen ja ala puhua yksityisen puolen resurssien hyödyntämisen puolesta tässä ahdinkoisessa tilanteessa.

      1. Kun tiedät, niin mitenkäs Marinilla on mielestäsi viime aikoina mennyt tuon esimerkillä johtamisen suhteen?

 9. Kyllä aina ao vastaavan ministeriön ministeri on se joka esittelee ja sitten hallitus päättää pääministerin johdolla. Avoimmuutta on haluttu ja Krista on noudattanut sitä politiikkaa. Valitettavasti Avit ja asiantuntijat sähläävät ja heistä johtuen on viiveitä.
  Kyllä johtajuus on kohdallaan.

 10. ”Mutta hyvä on, että teillä on aina on sokea ideologia olla kaikkea , kaiken aikaa, kaikkea vastaan.”
  Kyllä se onyksi H.Karjalainen, jolla sokea persukamo/katkeruus-ideologia sekä Marinin ylistysideologia tapahtumista ja teoista/tekojen jättämättä tekosista piittaamatta on soittanut sitä ”tuubaa” jatkuvasti.
  On turhaa huutaa jälkiviisaudesta, kun työterveyden ottamisesta mukaan rokotuksiin on puhuttu aivan koronan alusta alkaen, mutta hallitus on julkisesti pyyhkinyt ehdotuksilla persettään julistaen julkisen puolen ainutaatuisuutta ja kyvykkyyttä hoitamaan asiaa ilman yksityisten tarvetta.
  Ennenkuin hysteerisesti väität vastaan ja sokeasti puolustelet Marinia HK, menepä lukemaan ne median uutiset asiasta viimeisen puolentoista vuoden ajalta.

  1. ”Ennenkuin hysteerisesti väität vastaan ja sokeasti puolustelet Marinia HK, menepä lukemaan ne median uutiset asiasta viimeisen puolentoista vuoden ajalta.”

   Mitä ne ovat muuta kuin persujen ja opposition höyryämistä haapaloiden lööppien tukemana. Asiat ovat muualla.

   Johtajuus on sitä, että havaittuaan jo kokemuksella sen, että tiimisään henkilöt ovat luotettavia ja hallitsevat asiat hyvin, jopa paremmin kuin itse, osaa ja uskaltaa delegoida asiat eteenpäin.
   Näin Marin on osoittanut toimieensa ensin manageeraamalla, sitten oikealla johtajuudella.

   Minun ideolgoani on puhtaasti toiminnallinen, tukeva ja arvostava kulloinkin vastuussa olevia kohtaa. Se oli, jos huomasitte, Sipilän hallituksessa olla tukemassa häntä, Niinistöä ja Soinia. Orpo touhuisi epäluotettavana omiaan.

   1. ”Minun ideolgoani on puhtaasti toiminnallinen, tukeva ja arvostava kulloinkin vastuussa olevia kohtaa.”

    Eli toisin sanoen sinulla ei ole oikeastaan omaa mielipidettä asioihin?

    1. On mielipide ja vahva onkin. Se on aina toiminnallinen ja valitsen sen, joka on lähinnä mielestäni sellaista oikeaa, joka voi toimia ja tulla toteen sekä on ihmisen asialla laajasti eikä vain rahan.
     Se, että joku vastustaa vain jostakin ideoligisesta syystä, vaikka tietää, ettei se oma voi mitenkään toteutua, on hölmöyden huippu.
     Siitä vahvasta mielipiteestä on se, että vastustan persuja, koska se ideoligia ei toimi ja on puhdasta puppua ja poulismia.

     1. Olipa vallankahvassa Vanhanen, Kiviniemi, Katainen , Stubb Sipilä , Rinne , Marin, niin kaikki kelpaa HK:lle , heillä kun on aivan oikea ideologia ja eivätkä he koskaan mokaa.

      Uskooko joku lukuisille blogialustoille kirjoittelevat kansalaiset voivansa jollain lailla vaikuttaa valtakunnan politiikkaan – minä en kyllä näin ajatelle.

      Hallituksemme tarvitsee eduskunnan luottamuksen ei HK:n eikä kenenkään muunkaan bloggaajan.

      1. Kyllä se luottamus pitää olla kansankin tahollta se vaan mitataan määrä vuosin
       Jos ei miellytä poistuu hän äänestäjän vaali listalta terv tepivaari

   2. ” ..arvostava kulloinkin vastuussa olevia kohtaa”

    -Nii’i, arvostava, tekipä vastuussa oleva mitä tahansa – vaikkapa mokia ..

    No, jokainen taaplaa tyylillään.

   3. Eli, kun hallitus on muninut, kuten Suomen ”avaamisessa”, vika onkin persuissa.
    Kun Marin töppäilee baarikeikoilla ja bilettämällä samalla, kun vaatii kansalaisilta malttia, vika onkin persuissa.
    Eipä sokeampaa hypettämistä taida löytyä kuin persukammoiselta/katkeralta HK:lta.

    1. Tuossahan näkyy näkyy juuri näiden sokaistuneiden haapalauskovaisten lööpinheiluttajien ja töppötotuuden torvensoittajien uskonlausekkeet !

     Tuo persukammo on kyllä niin ”oikeasuhtainen”, että pelkään jopa hyttysen pistoa enemmän.

     1. Eli Marinin bilettäminen on loistavaa johtajuutta, kun samalla vaatiii kansalaisia toimimaan maltillisesti?
      Todella loistavaa esimerkin näyttöä, mutta kelpaa Marin-uskovaisille.

 11. ”Työterveys ja sen mahdollisuudet testauksessa, jäljittämisessa ja rokotuksissa koordinoituina päätoimijan kanssa on ollut koko ajan valmiseteltavana. Nyt on pakko panna vauhtia.”

  Vai sillä tavalla, että on ollut koko ajan velmmisteltavana, mistähän tämän keksit?

  1. Se on ollut siten valmisteiila, että on etsitty tapaa, miten se koordinoidaan eri elemettien osalta ja yhdistetään jukiseen prosessiin tietojärjestelmineen, kaikkineen.

  1. Ihan hyvä kooste Hesarin Mukalta. Täytyy kuitenkin tässäkin ottaa huomioon se, että nyt saatta laineet lyödä hiukannyli laidan monen innostuksesta ja, kansahan tällaisesta tykkää ja jopa odottaa.

 12. Tällaisia ovat nämä saveen juuttuneet karvalakkipäiset ”mikää ei muuttua saa”, persut ovat. Kierrän kaukaa, ettei ominaishajukaan tartu.
  Kommentti oli Juhak:lle

 13. On hyvä että Kiuru on tiukkana. On nähty, että hän on ollut oikeassa, moni muu väärässä, pääministeri Marin ja oppositio mukaan lukien. Kyllähän Kiurua ryöpytettiin ja mollattiin kun hän sanoi Suomen olevan ”veitsen terällä”. Osittain se johtuu siitä että ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen. Moni lähti optimistisesti ajattelemaan että rokotuksella homma on ohi muutamassa kuukaudessa ja normaali arki palaa. Kösi ylös kuka ajatteli tilanteen pahenevan! Käsi ylös myös kuka ennusti omikron version tulevan! Kun tähän vielä lisätään elinkeinoelämän luomat paineet niin harvassa olivat ne jotka vaativat rajoitusten pitämistä voimassa. Vaatiko oppositio? Perussuomalaiset? Nyt saa hehkuttaa jos löytyy joku….

  Kovat puheet ovat silti vasta puheita, aika näyttää miten tästä selvitään. Tuomion onnistumisesta tai epäonnistumisesta voi antaa vasta kun näemme toimenpiteet ja tuloksen.

  1. Kiuru on hoitanut oman postinsa koko ajan hyvin ja tuonut ministeriönsä ja oman näkemyksensä vahvasti esiin.
   Kokonaisuus elinkenoelämän, VVM:n ja muiden vastuualueiden kanssa taas on ollut pääministerin tasapainoiltavana. Ja sekin on mennyt tähän saakka hyvin.
   Jos joku olisi tyytyväinen siihen, että pantaisiin kaikki luukut kiinni heti, niin haluaisin nähdä, kuka siitä vastuun kantasi ja kuka sen päätöksen tekisi.

 14. ’mikään ei muuttua saa’ – Tämän takaa kolmikanta sdp, kepu, kokoomus

  Hallituksen muodostaa [ aina?] kaksi komikantapuoluetta plus pari tukipuoluetta.

 15. https://oikeamedia.com/o1-171200

  Joidenkin mielestä Kiuru on boss tai ainakin koronakuningatar.

  Pientä rajaa. Ja toivon mukaan edes hivenen järjen käyttöä ja ymmärrystä siitä, millä tavoin pyrkyrimäiset poliitikot useimmiten toimivat, kun tilaisuus tulee.

  Kiurun esiintymisestä haisee jälleen kerran vahvasti poliittinen valtapeli.

  Kun puoluetoverinsa Sanna Marin on ryvettänyt itsensä oma-aloitteisesti typerällä käytöksellään, astuu Kiuru esiin pimennosta ikään kluin suurena pelastajana.

  Kiurun normaalista poiikkeava esiintyminen – ymmärrettävää puhetta ilman sekavaa pomppimista asiasta toiseen – oli oiva poliittinen veto, jolla pääministerin jo entuudestaan lahonnut maine vajosi taas pari porrasta alemmaksi.

 16. Meillä on hallituksessa 5 hyvää bossia. Kukin vuorollaan ja kaikki yhdessä.
  Kukaan heistä ei ole mokannut yhtään mitään paitsi lööpihaapalat ja karvaalat, jotka ovat menettäneet täysin uskottavuutensa. Sekä oikea valemedia.

  1. Heikki, alkaa menemään ihan huolella komiikan puolelle. Täydellisiä ihmisiä ei ole olemassa, ei edes ministerit.
   Mitä tulee avauksen varsinaiseen tähteen eli Kiuruun niin kyllä hän tänään kyselytunnilla puhui ihan railakkaasti paskaa ja osoitti jälleen sen, että jalat ovat tukevasti ilmassa eikä käytännön tilanteesta ole mitään hajua.
   Tai niin no, ainahan sitä voi keksiä mitoituksia ilman henkilöstöä ja rahaa, joku voi vielä vaikka uskoa niihin.

    1. Aivan höpöhöpöä, kun ei ole mitään hajua siitä mistä on kyse.

     Toki jos itse uskot asiaasi niin hyvä juttu.

 17. ”Minun ideolgoani on puhtaasti toiminnallinen, tukeva ja arvostava kulloinkin vastuussa olevia kohtaa.”

  Kerrohan Heikki, miten logiikkasi toimii, kun viime hallituskaudella Krista Kiuru oli suurin saatana vastustamassa Sipilän jälkimäistäkin sote-uudistusta ja nyt hän on jumalasta seuraava ylöspäin keksittyään ”uuden idean ”eläkeläisten mukaan ottamisesta” terveydenhuollon kriisiin?

  Saattaa tulla uutisena, mutta eläkeläisiä on käytetty terveydenhuollossa jo 90-luvun aikana,mutta tämä ei välttämättä ole tavoittanut kaikki tietäviä,agendalleen valikoivia iltapäivälehtien otsikoita vältteleviä moniosaajia.

  Miten se ”toiminnallinen ideologia” toimii, kun esim. uudistuksen sisällöllä ei ole mitään merkitystä ja tämän kertoo se, että voi kannattaa täysin päinvastaisia esityksiä riippuen siitä kuka on vallassa ?

  Yksinkertainen kysymys, onko sinulla mitään hajua sote-uudistuksen sisällöstä ?

  1. Turha minun on selittää teille omalle uskomuspoliikkaanne vannoville omastani mitään. Ajat muuttuvat, vaateet muuttuvat, ihmiset ja polittiikka muuttuvat, niin pitää toteutustavan ja politiikankin muuttua.
   Minua teidän muutosvastarintanne ja toimintanne huvittaa jopa naurattaa, no more comments !

   1. Tämä Heikin kommentti kun suomennetaan niin käännös kuuluu.

    ” Ei, minulla ei ole hajuakaan sote-uudistuksen sisällöstä”

   2. Totta, on turha yrittää selittää kun ei ole hajuakaan siitä mitä yrittää selittää.

  2. Sipilä toimi hyvin maakuntauudistuksessa ja yritti taiteilla kokoomuksen sote- yksityistämisen välillä. Hyvä oli, että se osuus kaatui ja niin kaatui hallituskin.

  1. Jss nyt vaivautuu lukemaan artikkikkelin niin käy selväksi että Kiurun muutaman tunnin höpinä oli höpinää.

 18. Kepulin maakuntahimmeli on täysin tarpeeton suojatyöpaikkarakenne kohtuuttomine kustannuksineen.
  Koko sote-pelleilyssä sivuutettiin asiantuntijat täysin kepulin valtatavoitteen takia.

   1. Räksyn, räksyn.
    Hommaan ei enää pysty puuttumaan, mutta ei siihen puuttuminen etukätenkään vaikutanut millään tavalla, vaikka kuinka järkevästi esitti ayyt ja seuraukset.
    Kustannusten säästötavoite meni jo totaalisesti pihalle ja eikähän se hoidon ”tehostuminenkin” osoita sutta ja sekundaa, kun sotku saadaan käyntiin.
    Ainoa ”saavutus” on se kepulin maakuntahimmeli vastoin asiantuntijoiden näkemystä.

     1. Voin ”tietää” ainakin sen, että, kun hallituksessakin myönnetääb, ettei saada säästöjä, vaan kulut kasvavat, se tulee tapahtumaan.
      Edelleen voin tietää, että ylimääräinen hallintohimmeli lisää byrokratiaa eikä suinkaan yksinkertaista asioiden hoitoa.
      Vielä voin tietää, että kaikissa niissä asioissa, missä on keskitetty asioiden hoitoa, säästöjä ei ole tullut ja syrjäisemmiltä alueilta ovat palvelut heikentyneet.
      Miksi ihmeessä tämä sotehimmeli olisi jotenkin poikkeus?

     2. Heh…Heikki, se on tullut jo täysin selväksi, että sinulla ei ole mitään käsitystä sote-uudistuksen sisällöstä, mutta kun olet kuitenkin toiminut palkittuna johtajana niin olen hieman yllättynyt siitä, et ole tietoinen kuinka paljon dataa Suomessa kerätään terveydenhuollossa, ihan diagnoosi, alueellisuus, ikäjakauma yms. perustein vs. todennäköiset kehitykset kustannuksissa ja näin ollen vuosien päässä olevat kulut osataan arvioida hyvikin tarkkaan, eikä juuri siihen vaikuta koronaviruksen kaltaiset poikkeukset.

  1. Hallelujaa ja aamen sokeille hypettäjille.
   Edelleen koitetaan välttää myöntämästä tositilannetta ja koitetaan keksiä kikka-kuutosia, ettei tarvitsisi myöntää rajoitusten pikaisen poistamisen olleen virhe.

  2. Eilen pääministerin haastattelutunnilla Marin kompasteli moneen otteeseen. Esim. kysyttäessä miksi rajoituksia höllennettiin loppukesällä ennen kuin 80%:n rokoteraja oli saavutettu.

   Marin väitti, että asiaan oli THL:n ohjeistus. Minä muistelen, että nimenomaan THL arvosteli rajusti liian aikaista rajoitusten purkua.

   1. Mitä kompastelua- ei muuta kuin jälkiviisastelua taas kerran. Se oli koko hallituksen ja puolipakolla THL:n hyväksyntä täm 80 %. Mutta siitä oikaistiin vähän, joka sekään ei lopulta ratkasissut mitään. Vaan tässä ollaan nyt taas.
    Ja nyt hommat pitää taas kerran ”riidellä” monien eri tahojen kanssa kompromissiksi.
    Minusta Marinin ote oli hyvä ja jämäkkä taas kerran.

    1. Jumalatar-Marin ei uskovaistensa mielestä tee mitään väärin, vaan kaikki on jumalaisesti hallittua ja johdettua.
     Kiuru vastusti avaamista liian nopeasti, koska edes sitä 80% rokotustavoitetta ei oltu tavoitettu.
     Marin ajoi avaamisen läpi ja seuraukset näkyvät pahenevana pandemiana.
     Se oli munaus, eikä uskovaisten kuorolaulu sitä miksikään muuta.

    2. Minusta näyttää siltä, että suurin työ pääministerillä on ”riidellä” oman hallituksensa sisällä ja sielläkin erityisesti oman puoluetoverinsa kanssa.

     1. Et ilmeisesti ymmärrä pääministerin tehtävänkuvaa, joka ei ole puoluejohatja hallituksessa, vaan kaikkien puolueiden kanssa tasaveroinan sovittelija.

      1. Näin pitäisi olla, vaan ei siltä näytä.
       ”Minä itse” ja julkisuuden hakeminen kaikin keinoin on aivan eri asia kuin pääministerin tehtävä.

       1. Julkisuudesta ei tarvitse olla kovinkaan kiinnostunut, jos on kiinnostava ihminen. Julkisuus tulee kyllä kylään kutsumatta.

       2. Hallelujaa ja aam.
        Jutut naistenlehtiin, Voguet jne jne. ovat ihan selvää julkisuudenhakua.
        Toki pääministeri yleisesti kiinnostaa, mutta Marin on tehnyt tuosta jo melkein taiteen – juhlimismöhlimisineen.

      2. Kyllä minä hyvin ymmärrän pääministerin toimenkuvan. minulla ei ylenmääräinen fanitus sekoita ajattelua.

       Ja juu. Siitähän tässä on kysymys, että Marin ei ole mitenkään erinomainen sovittelija. Eikä johtaja.

       Ei hallituksen pää jätä kahta puoluejohtajaa neuvottelemaan, lue riitelemään, keskenään erimielisyyksistä kuten Marin teki kesällä. Vihreät ja kepu ratkoivat keskenään omia kiistojaan ja Marin itse poistui Säätötalolta.

       1. Selvisi, ettet ymmärrä johtajuudesta mitään. Johtaja on yksinäinen tyyppi, joka sevittää laaja-alaisesti eri näkemykset, tuo pöytään oman skenaarionsa saadun tiedon perusteella, neuvottelee, ohjaa näkemään laajemmin kokonaisuuksia, hakee yhteisen parhaan vaihtoehdon. Jos ei löydy ”lyö nyrkkiä” pöytään ja päättää parhaan vaihtoedon puolesta.
        Tekee virheitä, tunnustaa, mutta antaa kuulua, jos on syötetty väärä tietoa. On vastuussa omalla päällään koko ryhmän toilailustakin ja, jopa maton alta vetäjistä. Heille ei tule hyvää kuulumaan.

 19. Henkilöpalvonta sokeuttaa ja joskus sen seurauksena palvottu muttuu yksisarvikseksi tai ehkäpä jopa muumimammaksi, joku ymmärtää vertauksen, joku ei.

 20. Jonkinlainen johtaja sitä minäkin olen aikanaan ollut; siis armeijan palveluksessa sekä oman yritykseni johtamisessa. Jonkinlaista johtajakoulutustakin lienen saanut.
  Ymmärrän varsin hyvin Marinin tilanteen; kriisi kriisin perään, tehokkaita keinoja ei kokonaisuus huomioon ottaen voine tehdä, ilman että maan talous lamaantuisi. En kadehdi Marinin asemaa, teet mitä hyvänsä, aina toimenpiteet ovat väärin suunnattuja/mitoitettuja.
  Mielestäni Marinin toimet ovat kriisipaineista huolimatta kohtuullisen oikeita; virheitäkin tekevälle sattuu, ihmisiähän me vain olemme.

 21. Niin Heikki enhän minä tietenkään voi johtajuudesta mitään ymmärtää, koska en ole palkittu johtaja kuten sinä.

  Tietysti minulla on se kokemus johtajuudesta, mitä minulle on kertynyt vuosikymmenten mittaan erilaisten johtajien alaisuudessa työskentelystä. Kummasti vaan tuo alaisena olokin avaa johtajuutta ja tuo esiin johtajien eroja.

  Kysyn vaan minkälainen on sellainen johtaja, joka ottaa onnistumiset omaan piikkiinsä, mutta epäonnistumiset sälytetään alaisten harteille?

  Millainen on sellainen johtaja, joka pa**an osuessa tuulettimeen vetäytyy taustalle ja antaa alaistensa hoitaa homman?

  Minä olen valmis antamaan pääministeri Marinille tunnustusta silloin kun hän on työssän onnistunut, mutta en minä ole kaltaisesi sokea fanittaja, joka ei näe hänen tekemiään räikeitä virheitä eikä hänen harrastamaansa vastuunpakoilua.

  1. Hui kauheeta, mitä tuli paljastettua. Älä kerro Heikki kenellekään.

   Ps. Kuinka ahdas lienee oma vinkkelisi? Näkyykö siellä valoa edes näin aurinkoisena päivänä?

  2. Tunnustan heti etten tiedän suurten johtajien maailmasta mitään, pari sellaista toki tunnen, mutta puhtaasti vapaa-ajan merkeissä.

   Sen verran kuitenkin suurten johtajien käyttäytymisestä tiedän että eivät auo naamaansa ja hauku kaikkia muita somekanavilla, eivätkä juuri itseään kehu.

   Toisaalta johtaja se on harhaanjohtakin ja kun tekee sitä usein on suuri harhaanjohtaja.

 22. Johtajuutta, vai?

  *
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000008448595.html

  Koronataistelun suuri johtaja Sanna Marin katosi ja sysäsi vastuun muille – mitä pääministeri pelkää?

  Hallituksessa kysellään johtajuuden perään, mutta Sanna Marin on ulkoistanut huonojen uutisten välittämisen Krista Kiurulle, kirjoittaa politiikan toimittaja Päivi Lakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *