Kiinasta riippuu ihan kaikki- taloudessa- Suomi ja USAkin

Meidän ja muiden riippuvuutta Kiinasta sekä Aasian halpamaista halutaan kiistää esimeskiksi verukeilla, ettei Kiina ole vielä maailmantalouden ykkönen, vaan USA. Syyksi selitetään mm. USA:n eduksi mikropiirit ja patentit jne..

Mutta, suuret voimat kuten iso raha, halvalla tuotetun ja kalliilla myydyn välinen erotus, voitto, painaa valtavasti rikkaimpien maailmatalouden yrityskonsernien lompakossa. Ja pörsseissä.

Asiantuntijat: Kiina on ylivoimaisesti suurin riski maailmantaloudelle

Kiinan talouskasvun merkittävä hidastuminen aiheuttaisi isoja ongelmia jo nyt hauraalle maailmantaloudelle, sanoo Suomen Pankin asiantuntija Iikka Korhonen.

Valitettavasti vain tilaajille:

https://www.hs.fi/talous/art-2000002846950.html

5 vastausta artikkeliin “Kiinasta riippuu ihan kaikki- taloudessa- Suomi ja USAkin”

 1. Katsokaapa elektroniikka laitteenne, lenkkikenkänne, yms made on China. Ne on joka paikassa, kommarit rulettaa vaikka joku olisi erimieltä.

  1. Vahvalle keksusjohtoiselle kapitalismille ei vapaa kapatismi mahda mitään olipa se sitten kommunistien tai ei. Kiina on.
   Venäjä ja sen kylkiäiset yrittävät samaa, mutta sillä erolla, että johto on itse suurimpia henkilökohtaisa kapitalisteja, joidenka aika tulee olemaan lyhyt.

 2. Vihteät ilmastoaktiivit toimivat ihan väärin vaatiessaan meitä hiilineutraliuteen pakottamalla tuotantomme alasajoon ja sitten ostamme Kiinalaista jotka tuottavat saasteita päästäen ja saastetta tulee myös tavaroiden rahtaamisesta maapallon toiselle puolelle.
  Vihreät voisivat vaatia hiiliveroa kaikelle tuontitavaralle ja suosia kotimaista!

  1. Se hiilineutraalisuusvaatimus tulee aivan muualta kuin vihreiltä. Se tulee tieteestä ja tiedemiehiltä kautta maailman sekä nyt EUn korkeimalta tasolta.
   Päinvastoin, kaikki puolueet ajavat kotimaisia maataloustuotteia ylös paitsi kauppa, joka riistää tuottajilta pääosan loppuhinnassa. Ja sen takana ovat Keskot ja muut kekusliikkeet ml. Lidl, jossa taas ovat tavallisille tallaajille edullisin hinta-laatu suhde. Lidl taas tuo paljon eurooppalaisia tuotteita Suomeen, jotka ovat edullisia. Ja, kaikki tuovat brassi-uusseelantilaisia lihoja.

 3. Varmaankin pian alkaa USAlle kelvata ”sosialismi” kuten sairausvakuutus kaikille ja myöskin valtion puuttuminen asioihin ja ”kesksujohtoinen” kapitalismi. Nimittäin silloin kun Kiina uhkaa ajaa USAn ohi. Sitähän usa ei salli. Siellähän on USAssa tyyli että valtio ei saa sekaantua mihinkään. Kyllä sellainen alkaa niille kelvata piankin.

Kommentoi