”Rikkaaksi vai rakkaaksi” syntynyt

Palstoilla pyörii käsittämättömiä solvauksia ”neekereistä” , ”mustalaisista” , ”vinosilmistä”, ”mamuista”, ”rantahurreista” , ”elintasopakolaisista” jopa syntymäinvalideista.

Kuka on valinnut isänsä ja äitinsä ? Millä perusteella tuomitaan ylläolevat toisen luokan kansalasiksi ilman perusoikeuksia. Huolimatta siitä, että ex- rotuprofessori Tatu Vanhanen nimitti mustaa rotua tyhmemmäksi ja vähä-älyisemmäksi kuin valkoista rotua- jaaha- että niinkö ?

Entä nämä syntymärikkaat Liechtensteinilaiset Prinssit tai Elisabethin kuninkaalliset, entä puolihulluiski nimitetyt Trumpin, Putinin, Kimin jne. muiden poliittisten hirmujen jälkeläiset, jotka saattavat joutua häpeämään vanhempiaan.

Entä pitkäkinttuiset Etiopian maratoonarit, rytmiikkalahjakkaat afrikkalaiset, entä syntymä-älykkäät juutalaiset, entä geeniperimäänsä jatkavat kylmää kestävät eskimot. Mihin heidät luokitellaan ja , miksi ovat  juuri syntyneet sellaisiksi pyytämättä ja tilaamatta ?

Aivan toinen kysymys putkahtaa esille; miksi olet juuri syntynyt sinuksi ja mitä perimää kannat itsessäsi mitenkään siihen pystymättä vaikuttamaan, komeaksi tai seinästä revityksi. Toinen syntymäterveeksi, toinen sairaaksi, kiharatukkaiseksi tai kaljuksi. Toinen on pienillä yhteiskunnan tämän hetken mittareilla lahjaton , toinen lahjakas; mihin perustuen lahjaton tai lahjakas ? Sen perusteellako, että sitä mitataan vain tämän hetken ”työllisyys tai tarveharkinnoin ”. Tästä seuraa valtavan suuri ristiriitaisuuksien viidakko, koska tarveharkinta liittyy vain taloudelliseen elämään, ei hengissä selviämiseen luonnossa.

Mitä ajatuksia tämä herättää siitä, miksi olet juuri syntynyt sinuksi ja, mitä perimää  ja salaista tietoa kannat ?

Jokainen Freudentalais-kommentti lentää ulos jo etukäteen varoituksena sekä linkkiviidakot ilman omakohtaista pohdintaa ja ajatuksia. Tietenkin rajallinen lähde on ok.

6 vastausta artikkeliin “”Rikkaaksi vai rakkaaksi” syntynyt”

  1. Mika Lamminpää 12.6.2019: ”Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni.”

    Turun vihreitä edustava kuntapoliitikko, kulttuurilautakunnan varajäsen Mika Lamminpää kirjoitti tällä viikolla useita naisia halventavia kommentteja perussuomalaisen kuntapoliitikon blogin kommentteihin. – Suomen Uutiset 15.6.2019.

    Niitä on kaikenlaisia pököpäitä liikkeellä. Missä feministien kiljuvat laumat (puhumattakaan profeministeistä.)?

  2. ”Ei ole vierasta vierastaa vierasta” sanoi muuan Oula Lintula aikanaan. Tuo aika hyvin tiivistää ihmisen perusvaiston joka aika paljolti ohjaa käytöstä. Ellei sitten ymmärrä pysähtyä ja kyseenalaistaa itseään.

  3. Kun perhettä ja vanhempia ei voi itse valaita, mihin syntyy, ovat viisaat vanhemmat tarpeen ”jalostamaan” kehittämään lapsensa vahvuuksia ja, jopa minimoimaan heikkouksien voimaa. Sitä sanotaan kasvatukseksi.
    Alla on muutama esimerkki siitä, mikä ei missään tapauksessa ole sallittua lapsille ei Italiassa, ei Espanjassa, ei Australiassa, mutta joille viitataan kintaalla Suomessa. Britit vielä erikseen sekä muslimien maailma.
    Tärkein asia on se, että lapset opetetaan kunnioittamaan vanhempiaan ja toisia vanhempia. He ovat aina ns. käsillä, mukana eikä liihottamassa ilman vanhempien kontrollia tiettyyn ikään saakka.
    Tämä on Suomessa laiminlyöty vahvasti.

    https://www.is.fi/perhe/art-2000008012503.html

  4. ”Entä pitkäkinttuiset Etiopian maratoonarit, rytmiikkalahjakkaat afrikkalaiset, entä syntymä-älykkäät juutalaiset, entä geeniperimäänsä jatkavat kylmää kestävät eskimot. Mihin heidät luokitellaan ja , miksi ovat juuri syntyneet sellaisiksi pyytämättä ja tilaamatta ?”

    Nykypäivän ”woke” löytäisi tuosta heti paljon rasismia ja mikrorasismia.

    Kansanryhmän leimaaminen ”pitkäkinttuisiksi” on leimaava stereotypia. ”Rytmilahjakkaiksi” leimaaminen sisältää kolonialismin ajan näkemyksiä afrikkalsista rumpua soittavina alkuasukkaina.

    Britanniassa juutalaisia muita älykkäämmäksi epäillyt sai rasismisyytteet niskaansa. Kansanryhmän asettaminen toisen yläpuolelle, siis ihailu, on myös rasistista sen mukaan.

    Eskimo -nimitys taas on todettu loukkaavaksi ja eskomo jäätelötkin poistettiin sen takia, tai niiden nimi siis vaihdettiin pingviineiksi.

    On helppoa tuomita rasismi mutta vaikeaa olla joutumatta syytetyksi rasismista.

  5. Kansan tuntemat nimitykset todella saavat pilkkakirveet lentämään, mutta ei poista niitä syntymä=perimän mukana tuomia erikoisominaisuuksia, jotka ovat kehittyneet mittaamattoman ajan kuluessa oikeisiin tarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *