Suomen lähihistorian merkittävin hallitus, Marinin ”viisikkohallitus”

Sanomattakin on selvää, että nykyinen nais-viisikkohallitus on Suomen lähihistorian merkittävimpien päätösten aikaansaaja ja siunaaja. Marin johtama naisviisikko on saanut yksin aikaa enemmän kuin kymmenen äijähallitusta.

Mutta samalla, kun näitä oppositiossa yrmylevien körmyäijäkaartin saveen juuttuneiden saappaanjatkeita kuulee päivittäin niin, toivoisi heille pikaisesti juoksuhiekkaa alle.

… mutta

1. Kymmeniä vuosia jauhettu sote-uudistus saatiin käynnistettyä siihen minkään muun hallituksen pystymättä

2. Puolustusvoimien hävittäjät uusitaan

3. Korona, joka tuli nurkan takaa, on ollut jatkuvasti aisattavana ja kiusana, mutta onnistuttu saamaan aikaan valtakunnallinen pandemian hallintastrategia toimintoineen. Suljettu mm. Uusimaa, rokotusstrategia, koronapassit jne. jne., ja jatkuu päivittäin….

4. Koulutusuudistus, jossa aikaisemmat hallitukset ovat ajaneet nuoret luku- ja laskutaidottomuuden tilaan

5. Veikkausvarjojen kompensointi budjettivaroin, jossa 3. sektori vastaa monesta sosiaalialan tärkeästä toiminnosta, ei joudu puille paljaille

6. Toistaiseksi on saatu hallitustavoitteet pysymään kasassa, vaikka valtava röykytys äärioikealta ja oikealta on ollut yrittää kaataa heille niin vastenmielinen ns. vasemmistohallitus ( todellisesti kansanrintama tai keskusta- vasemmistolainen).

7. Velkaa on otettu olan takaa ja luottoluokitus säilytetty, kansa ja yrityksiä pelastettu kurjuudesta ja pelastetaan jatkossakin, vaikka oppositio kurjistasi kansan ensi töikseen.

Mutta siinä tämä hallitus ei pärjää, mitä puhtaaksiviljelty oikeistohallitus, Aho-Viinanen tekivät Suomen kansalle Holkerin johdattelemana, unohtamalla sen yrittäjineen ikeen alle koko loppuelämäkseen ja pelastamalla pankit.

28 vastausta artikkeliin “Suomen lähihistorian merkittävin hallitus, Marinin ”viisikkohallitus””

 1. Kaunis ylistysvirsi töppäyksestä toiseen kompuroineelle huulipunaviisikolle.

 2. Mistähän se oli, kun luin Marinin pistäneen koko maapallon poliittisen kerman ihan sekaisin. Niin se taisi olla siitä lauantaiyön juhlinnasta kun ”rokkasi”.

  1. Luulen, että sen teki meidän hölmöä hölmömpi tämän päivän media uutisköyhyydessään. Mutta se kyllä liittyy myös siihen, että Marinia hallituksineen yritetään savustaa joka nurkalta niin pienestäkin aiheeta kuin tämäkin jonnin joutava oli ml. lehdistön oma hölmöily aamiassopasta jne..
   Mietihän Pentti, keitä on IL:n, IS:n MTV:n ja maakuntalehtien omistajien takana ml. Seiska.
   Eivät tähän ole OtavaMedia, A-Lehdet sekaantuneet mitenkään. Yle ja Hesari normaalina uutisena.

   … mutta nämä ruokki-räkätti-haapalat ja karvaakin karvaisemmat karvalat, jonka ulkoinen habituskin hakee huomiota niin paljon, ettei edes Seiskalle kelpaa.

 3. Kyllä ainakin Italian lehdistölle oli kelvannut, niissä ei juurikaan Suomea yleensä noteerata. Seuraava saattaa olla tämä hävittäjäkaupan julkaisu.

  1. Muuten Italiassa ajatellaan hiukan elämää suuremmin ja eletään oikeasti, mutta tarvittaessa pirun kurinalaisesti ja vanhempia kunnioittamalla, mi mama y papa !

 4. Merkittävin ainakin siinä, että kaikki koronapäätöket ovat venyneet ja niistä on valehdeltu, vaikka sitten hätäistä ”hallittua” avaamista ei sitten hetkeäkään viivytelty ja tartuntojen järjetön lisääntyminen ja kuolemien lisääntyminen ovat kaukana ”hallinnasta”.

  1. Kuka mitenkin arvioi, oppostioista mikää ei ole onnistunut.
   Kokonaisuudessaan Suomi on edelleen hyvin junassa mukana. Homma ei ole kenelläkään viety päätökseen ja se jatkuu.
   Ennustajaeukkoja voi olla kuka tahansa. Yksi sanoo, kaikki kiinni, toinen auki, kolmas ei rokota, nejäs kiistää rokotukset. Osaa kuljettaa kaikenmaailman valemediat ja oikeamediat ja puoskarit. Osa kansata on ihan pässiä.
   Toimi siinä sitten kaikkien mielestä oikein.

 5. Ruoditaanpa.

  1) Sote-uudistus kyllä saatiin käyntiin, mutta sen ihmeitä tevä vaikutus nähdään vuosien kuluttua. Epäilijöitä riittää myös sote -puolen ammattilaisissakin

  2) Hävittäjät uusitaan, mutta näin olisi tehty oli hallitus mikä hyvänsä. Itseasiassa vasemmalta on kuulunut kritiikkiä hankkeen kalleudesta.

  3) Korona ei ole hallussa, mikä ei nyt yksistään ole hallituksen syy, mutta paljon on tehty virheitä. Viivytelty päätöksissä, tehty pahoja virhearvioita ja jopa suoranaisesti valehdeltu

  4) Koulutusuudistus ei millään lailla korjaa peruskoulunsa päättävien luku- ja laskutaidottomien tilannetta. Koulutusuudistukseen laitettavat panostukset kohdistuvat toiselle asteelle, jossa pitäisi jo osata lukea ja laskea. Toisekseen suurin osa uudistukseen laitettavasta rahasta kuluu oppimateriaaleihin, laitteisiin ja koulumatkoihin. Opetusresurssien (opettajat) lisääminen jää kuntie vastuulle.

  5) Budjettivelan ottamisessa tämä hallitus on kyllä lahjakas.

  6) Pahin uhka hallitukselle tulee hallituksen sisältä. Milloin lähtee kepu ovet paukkuen, milloin vihreät. Tämä näytelmä toistuu tasaisin välein. Pääministeriltä on johtajuus hukassa.

  7) Katso kohta 5

  1. Nämä mainitsemani on tähän mennessä toteutettu ja hallitus hoitanut osaltaan. Peruutuspeili on huono valinta eikä paluu ole madollista eli mitä ???

 6. Marinin hallitus on toiminut hyvin ja tunnetaan maailmallakin.
  Kyllä pääministeri saa myös juhlia.

  Ne jotka puhuvat velan otosta eivät muista että oikeistohallitukset ottivat velkaa ja myivät valtion tuottavaa omaisuutta sekä sorsivat heikoimpia.

  1. Eli velan otto ja rahan jakaminen kaikenlaisille puliveijareille, kuten pikavippirosvoille ja kaikenlaisille konsulttifirmoille tai ex-kansanedustajan liito-oravan etsijäkoirille on asiallista ja hyödyllistä?

   1. …. ja siksi koko tukijärjestelmä oli ”mätä”, kun muutama puliveinari käytti hyväksi porsaanreikiä. Mutta järjestemä polkaistiin salaman nopeasti liikkeelle, etteivät kaikki kaadu.

 7. Eihän tässä kukaan ole peruutuspeiliin katsonut, joten huti siltä osin. Muutoinkin kommenttini oli asioiden pohdintaa.

  Tulevaisuuteen nimenomaan katsoin ja esim. soten ja koulutusuudistuksen osalta näkymä ei välttämättä ole niin auvoinen kuin annat ymmärtää.

 8. Hyvää hallitusta meillä ei ole ollut sitten Lipposen, mutta sitä voi toki puntaroida mikä on enemmän ja vähemmän huono.

  Nykyinen on siinä tasapaksussa seurassa. Muutama hyvä juttu, muutama helvetin huono juttu, pääosin tasapaksua.

  Ainoa asia joka pistää merkittäväsi vihaksi on tuo oppivelvollisuusiän nosto. Se oli karmeinta mitä huonosi pärjääville nuorille voi tehdä. ”Hei, sinulla on epämukavaa – ei hätää, kohta on tuplat kamalampaa”.

  Mutta keskimäärin ei oikein osaa olla mitään mieltä näistä.

 9. Avaus oli tällä kertaa ainakin rehellinen, joten siitä pisteet.

  Jos nyt kuitenkin puututaan ihan ensinmäisenä ihan kaikkein räikeempään, eli hävittäjäkauppoihin, niin niiden viimeinen ajankohta oli selvillä jo vuosien 2015 – 2017kohdalla, joten mikä tahansa hallitus olisi ollut suorastaan pakoitettu tekemään ratkaisu ja sellaista hallitusta ei Suomeen olisi ollut maholista muodostaa kuin, että hävittäjät korvataan uusilla.

  Koronastrategiassa on ollut paljon hyvää, mutta eihän se nyt ihan niinkään mene, että onnistumiset ovat hallituksen ansiota ja epäonnistumiset ovat virkamiesten syytä , vai onko?

  Hallitus on kuitenkin jokaisessa linjanvedossaan vedonnut asiantuntijoihin, joten kuka sen strategian on oikeastaan luonut ja jos se on suuri menestys, niin miksi tilanne on nyt mitä se on?

  Soteuudistus on erinomainen asia jos uskoo uudistuksen olevan itseisarvo ilman sisältöä , joten kysynkin hyvin yksinkertaisen kysymyksen, miten sote-uudistus vastaa sote sektorilla oleviin ongelmiin ja samaa voi kysyä siitä miten koulutusuudistus vastaa esim. peruskouluisa oleviin ongelmiin ?

  Oletan kuitenkin, että avaajalla ei ole ongelmia vastata näihin hyvin yksinkertaisiin kysymyksiin, kun avaaja kuitenkin esittää nykyhallituksen ylivoimaisuutta kyseisissä kysymyksissä.

 10. Päätöksiä on tehty eikä mitään niin typerää kuin edellinen hallitus kikyineen ja taksiuudistuksineen.

  Olen erittäin tyytyväinen siihen että hävittäjien uusintapäätös vietiin tyylikkäästi läpi. Pelkäsin, että Vihreät ja vasemmisto haluavat vesittää sen tai ainakin pakottaa valitsemaan ruotsalaisen koneen oli se hyvä tai ei.

  Sotesta on vaikea sanoa, aika näyttää, miten se toimii. Mutta oli jo aika kuitenkin tehdä jotain eikä vatuloida niin kuin Sipilän hallitus. Hyvää sotessa on ainakin julkisen sektorin painottaminen niin ettei sote-palveluista tehty firmojen rahastusautomaattia.

  Koronaa vastaan on taisteltu joissain asioissa hyvin joissain huonommin. Suomi on kuitenkin pärjännyt hyvin joten kokonaisuus ei ole ollut huono vaikka hyvää onneakin on ehkä ollut mukana.

  Taloutta on hoidettu sikäli hyvin että kysyntä on pysynyt tarpeeksi korkealla eikö talous notkahtanut pahasti koronan takiakaan.

  EU:lle en olisi halunnut lappaa rahaa elvytyspaketissa mutta se oli kai välttämätön paha eikä sellaista hallitusta olisi voinut olla joka sen olisi hylännyt.

  Oppivelvollisuuden nosto vaikuttaa huonolta päätökseltä koska siitä tulee uusi pysyvä menoerä ja se vie rahaa siltä mitä olisi muuten voitu kouluihin satsata. Valitettavasti vasemmiston helmasynti on keksiä uusia menoja, niiden lupaaminen on hyvä vaalitäky. Parempi olisi laittaa rahaa jo olemassa oleviin palveluihin ja yrittää hoitaa ne kunnolla. Kun ilmaisia palveluita lisätään niin rahat eivät riitä minkään hoitamiseen kunnolla.

  1. Mitä tämä kiky nyt oikein oli? Monella pienyrittäjällä on päätymätön kiky päällä.

 11. Nykyhallituksen koulutuspolitiikka on myös ollut viisaampaa ja maltillisempaa. Edellinen opetusministeri hyväksyi typerän pistesysteemin jolla lukiosta haetaan yliopistoihin. Siinä pitkästä matematiikasta saa parhaat pisteet joka paikkaan. Samoin hän hyväksyi lukion yleissivistävyyttä romuttaneen lukiokokeilun jossa osassa lukioista esimerkiksi historiasta ja yhteiskuntaopissa tuli valinnaisia. Samoin ammattikoulutus muuttui osin kirjekurssiopiskeluksi. Kirsikkana kakun päällä Sipilän hallituksen opetusministeri Sanni ”Stubbin löytö” Grahn-Laasonen jaatutti kaikille peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille kirjan nimeltä Miksi meidän kaikkien kuuluisi olla kommunisteja, eikun anteeksi, feministejä…

  1. Kiitos Norppa, veit sanat suustani, ja vastasit huomattavan perusteellisesti oppositionäärien samaan ja jatkuvaan narinaan ja kritiikkiin, jossa kaikki on jo etukäteenkin väärin.

   1. Täytyy muistaa se, että moni yli hallituskausien meneviin päätöksiin on osallistunut usea hallitus kuten tämä hävittäjäkauppakin. Mutta loppumetreillä usea on kaatunut kuten sote1,sote2,sote3,sote4…
    Asiat pitää viedä maaliin huolimatta siitä, että rannalle jää aina ruikuttajien joukko.

 12. Esitin mielestäni hyvin yksinkertaisia kysmyksiä, mutta syystä tai toisesta ne eivät liene olleet riittävän yksinkertaisia, jotta niihin olisi tullut vastaus.

  Miksi näin?

  1. Se on ihan sama, mitä vastataan, jos edelliset vastaukset eivät riitä tässä vaiheessa.
   Nyt on tehty niitä päätöksiä, mitkä ovat hallitusohjelmassa määritelty.
   On aivan turha vängätä koronoista ja sotesta enempää, ne menevät omin askelmerkein.
   Koulutusuudistus olisi taas persulogiikalla se, että kansakoulu ja aapiskukko helmitauluineen kaikille takaisin ja sen jälkeen impivaaran pelloille kuokkimaan. Eli tätä tasoa.

 13. Kommenttisi viimeinen virke on täyttä p**kaa, kuten tyyliisi kuuluu.

  Miksi sinä jatkuvasti tietoisesti vääristelet asioita? Onko tarkoituksesi oman profiilisi nostaminen?

  Hupaisa on myös kommenttisi, että on turha vängätä koronoista ja sotesta enempää. Eli näitä ei saa syvemmin pohtia ja kyseenalaistaa, vaan pintapuolisella takastelulla ainoastaan ylistää, kuten sinä teet.

  Ps. Mitä muuten olet mieltä tämän hallituksen työttömien kyykyttämismallista?

  1. Minun perusviestini oli se, että tämä hallitus on vienyt maaliin sellaisia asioita ohjelmansa mukaisesti, mitä muut ovat olleet matkan varrella valmistelemassa ja menneet kiville toinen toisensa jälkeen kuten sote.
   Eikä tyhminkään väitä, että se tarkoittaisi sitä, että kaikki on valmistasta – päinvastoin.
   Kaikkea tämän ohessa on sotkenut puskista tullut korona, joka sekin on pidetty tähän mennessä hallinnassa. Jatko on taas toinen juttu, koska se ei meitä jätä koskaan.

   Hallitus on kaikin keinoin välttänyt persujen ja kokoomuksen työttömien panemista alimpaan kastiin kuin orjat konsanaan.

   Kommenttini viimeinen virke symbolisesti on juuri niin totta kuin vain voi olla.

   1. Se, että ”on vienyt maaliin”, ei tarkoita, että olisi tehty järkevä päätös, vaikka hallituksen sokeat ylistäjät sellaista selittävät.
    Soten tavoitteena oli vähentää kystannuksia ja parantaa terveydenhuollon saatavuutta.
    Kumpikin tavoite on häipynyt kuin pieru Saharaan, mutta hallitusta pitäisi ylistää kaikin keinoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *