Vaihtoehto työlle ja hikisille ukoille

Kyllä tuo työ on yliarvostettua, koska siitä on syntynyt työväenpuoluekin, TUL, ja muut kuten työeläke, työvoima, työtön, työn vieroksuja, työmarkkinajärjestöt, palkkatyö, palkaton työ, vapaaehtoistyö,  jne…

Ehkä kuitenkin olisi paras vaihtoehto elellä jossakin Tyynenmeren saarilla, napata puusta banaani, appelsiini, juoda kookosmaitoa, napata kala merestä ja grillata se nuotiolla ja otella joutessaan aurinkoa, pyytää nätin tytön huiskuttelemaan palmunlehdellä hiukan tuulenviriä. Kiivetä palmuun, ettei voimat ehdy, uida haita pakoon ja juosta kilpaa skorpionin kanssa.

Toinen vaihtoehto on niin kuin meikäinen. Kouluja ja opiskelua töitä varten. Erilaisia harjoittelujaksoja likakaivojen putsauksista sorvin vääntöön ja puikon sulatuksen.  Myyntiä ja asiakkaiden sosiaalitoimistona olemista,  joskus nollatuloksella, joskus ihan rahaakin. Soittimia, tietojärjestelmiä, hammastahnaa ja Omoa, matkoja, lehtiryhmiä ja ties mitä. Ja siinä ohessa olet 24 /7 saatavilla tai edustamassa kapakassa Suomessa tai muualla. Välillä hetket työttömänä potkut perseessä, kun vähän järjesteltiin yritystä uuteen formuun uuden johdon perseen nuolijoiksi.

Ole siinä sitten hirveä kannustaja nuorempia samoihin haasteisiin, kun uudet haasteet vaativat olemaan paskakuskista professoriin samassa persoonassa.

Panin tämän työn ilosanoman vähän paremmaksi kuin toinen työläinen Arvi, joka rakastaa työkseen roskiksen täyttämistä.

PS. olen kokeillut muuten tuon Tyynenmeren tavankin elellä, mutta toista kertaa en viitsi haita pakoon uida. No, se oli vain sitruunahai eli vaaraton.

10 vastausta artikkeliin “Vaihtoehto työlle ja hikisille ukoille”

 1. Hyvin sanottu.
  Naapurissa niitä pers nuolijoita riittää ja meno on sen mukaista.
  Muuttuihan se Suomessakin pers kulttuuriksi työelämä
  ainakin siinä yhteisössä josta jäin sopivasti ansaitulle
  ja kieli puhtaana.
  Eläkkeellä ns työtä vailla olen tutustunut läheltä myös
  siihen mitä on olla vailla työtä ja toimeentuloa syrjäytettynä
  ja huomannut että ainakin he haluaisivat tehdä työtä,
  mutta ei kieli ruskeana …

 2. Heikki on vaan Suomen urheilulle ollut hyvä asia että meillä on olemassa myös TUL koska se tuo kisaa meille maamme sisällä
  Sillä saadaan sitä kisa kokemusta joka vaaditaan huippu urheilijalta olipa laji ihan mikä hyvänsä loppu olikin sitä mistä en viitsi selitellä mitään kska ei anna aihetta terv tepivaari

  1. TUL on erinomainen järjestö. Sieltä tuli monta urheilukaveriani. Moni luuli, että TU-38, seurani, oli TUL:ssä. Nimi oli lyhenne Tampereen Urheilijat, perustettu v.1938.

 3. No kyllä tuo TU – 38 minulle on selvä asia mikä se on en sitä sekoita TULään mistään kohtaa terv tepivaari

 4. Aikanaan kun vielä oli SVUL nykyisin joku SUL monia kilpa kavereita oli sieltä puolelta kun viivalla oltiin eikä muuten vinoiltu kellekkään
  Maalissa sitten katsottiin kuka oli siellä ekana terv tepivaari

 5. Mitäpä työtä tekemään jos ilmankin pärjää.
  Esim. se kuuluisa lossivahti.
  Esim. VTV:n virkamies Tytti Yli-Viikari, joka on saanut kaksi vuotta palkkaa ehdolla ettei tee mitään. – Tämän päivän Iltalehti.

 6. No voidaankos pitää muuta kun törkeenä veron kiertoa jota aika monet harrastaa terv tepivaari

 7. Ehkä olisi mukava olla opettaja kesällä ja lossivahti talvella.

Kommentoi