Yksityiset sijoittajat ja firmat tekevät businestä lastensuolejulla- irvokasta !

”Sijoittajat tulivat lastensuojeluun – Vantaan valtuutettu: Iljettävää

Lapset SIB -hanke tarjoaa kunnille mahdollisuuden ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä tulosperusteisella rahoitussopimuksella, mutta käytännössä hankkeen toteutus on osoittautunut haastavaksi.”
Ekö ole jo riittäväti nähty Espereitä ja Kaspereita niin vanhusten kuin päivähoidon kuin kotipalvelufirmojen osalta, kuinka raha menee heikommatkin riistämään.
Aivan sama oli sote-uudistuksessa, jos yksityiset olisi päästetty rahakirstun päälle ja valvomaan järjestelmää. Se on aivan sama kuin, että tuli on hyvä renki, mutta huono isäntä. Eikö mikää moraali ole enää mitään.
Yksityisten ammattitaito ja kapasiteetti on välttämätöntä hyödyntää, mutta valvonta ja isännyys pitää olla lain puolella ja lakia vahtivalla julkisella puolella.

16 vastausta artikkeliin “Yksityiset sijoittajat ja firmat tekevät businestä lastensuolejulla- irvokasta !”

 1. Ei se yksitynen mikään autuus todellakaan ole varsinkin, kun sopimuksia tekevät poliittiset virkmiehet ovat täysin pihalla asiassa.
  Toisaalta eivätpä nuo poliitikkojen ohjaamat kunnallisetkaan systeemit ole alkuunkaan selvinneet puhtain paperein.
  Ihan yllätten saattais asiassaa tulos olla parempi, jos johtavat henkilöt olisivat ammattilaisia eikä poliittisella sakilla olisi valtuuksia siirtää näissä asioissa määrärahoja poliittisin perustein muuhun.

 2. Tässä on malliesimerkki siitä, että kunnat eivät osaa ostaa tai tehdä sopimuksia ja yksityisten juristit ovaavat kulkea sieltä, missä rima on matalin eikä vastuuta mitata siellä, missä pitäisi.
  Sama kaava tervydenhoidon puolella yksityisten ja julkisen välisissä ostopalveluissa, joissa jokunen vain on osannut tehdä sopimukset. Vastuut kierretään ja rahat pois.
  No, tietenkin tämä on ihan kauheaa, kun yksi vasemmistoliiton edustaja tyrmäsi hankkeen.
  Tunnen Vantaata sen verran hyvin, että se on varsinainen suhmuroiden yhteenliittymä.

  .. vielä, periaatteellinen asia on jo metsässä moraalin kannalta, jos lasten mielenterveyshoito on sijoitustoimitaa, jolla tehdään pääomalle tuottoa.

 3. Heikki saattoi osua naulan kantaan. Kyllä yksityiset toimijat osaavat toimia fiksusti, mutta jostain syystä kunta aina ostaa siltä yksityiseltä joka toimii surkeimmin.

  Lastensuojelu? Juu. Terveyspalvelut? Jep jep. Tietotekniikka? Ehdottomasti. Väylien rakentaminen? Taatusti.

 4. Noilla yksityisillä ei ole muuta kun kupata rahaa olipa kyseessä mikä ikä luokka hyvänsä sellasta tämä elämä siltä puolelta on todellisuudessa
  Ja jos siitä pitää oikeana on varmaan yksityinen yrittäjä ihan missä hoiva asiassa hyvänsä
  Ne ei katso meneekö ne asiat oikein siitä kun eivät tiedä mitään terv tepivaari

   1. Rahalla on vain rahan mahti ei sillä ole kotimaata eikä moraalia missään kohtaa terv tepivaari

 5. Edelleekin toivon, että Heikin linkkaama artikkeli luettaisiin ajatuksella , tunteiden sijaan.

  1. Mulla ei näissä asioissa ole koskaan tunteet mukana vaan ne laitetaan sivuun ja katsellaan fakta puolta terv tepivaari

 6. Noin yleissesti ottaen sen sijaan, että otetaan se helpoin syntipukki maalitauluksi, niin mitä jos kysyttäsiin miksi kunnat / kaupungit eivät ole hoitaneet lakisääteisiä valvoitteitaan?

  Miksi ajassa jossa meillä on historiallisen vähän nuoria / lapsia ja samaan aikaan olemme historiallisen vauraita, lasten / nuorten pahoinvointi on historiallisen suurta, vaikka meillä pitäisi kaiken järjen mukaan olla kaikki resurssit hoitaa asia?

 7. Noinhan ne pitäis mennä vaan ei ole oikeasti missään asiassa aivan selvä juttu kun on kyse yksityisestä puolesta jolle pitää tulla voittoa joka vuosi terv tepivaari

  1. Ei ole pelkästään yksityinen puoli.
   Kuntien resurssit ovat törkeästi alamittaiset ja rahaa haaskataan kaikkeen muuhun kuin lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseen.
   Sosiaali- ja terveyspuoli on kunnissa jätetty tosiasiassa hoitamatta eikä lakisääteisiä palveluita edes näytä haluttavan hoitaa kerskarakentamisen sijaan.

 8. Avaaja kyselee moraalin perään. Kun tuon artikkelin päivällä luin, niin kyllä moraalin puutteesta voi lähinnä syyttää Vantaan päättäjiä ja lastensuojelun korkeita virkamiehiä sekä Sitraa, joka tuon luomuksen on luonut.

  Vantaan kaupunki halusi säästää lastensuojelusta ja persiilleen meni.

  Ottaen vielä huomioon sen, että ei nuo lastensuojelun ongelmat ole mikään akuutti ongelma, vaan vuosien jatkumo, niin vaikea tuota asiaa on yksityisen puolen syyksi laittaa.

  Lastensuojelun ja muut vastaavat ongelmat ovat olleet niin paljon esillä, että mieleeni on tullut, että millaiset lienee kriteerit kisassa, jossa Suomi on rankattu maailman onnellisemmaksi maaksi. Parametreja hieman muuttamalla saattaisimme olla paljon alempana tuossa rankingissa.

 9. No voiko kukaan kertoa asioista niin että ne olis oikeasti hoidossa lasten vanhusten ja muiden hoivaa tarvitsevien osalta
  Lyhyesti sen voi sanoa ei kukaan olipa yksityinen tai julkinen sama mourunta tulee molemmilta terv tepivaari

 10. Nuorten pahoinvoinnin syy on vanhempien pahoinvointi ja elämän perusarvojen hukkaaminen. Vanhemmat pitäisi panna tapauskohtaisesti hoitolaitokseen, josta tulee lasku, jos se on todettu lapsen häiriön syyksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *