Aluevaltuutetun tulee tuntea aitoa välittämistä

 

Kukaan ei voi olla kaikkien alojen asiantuntija. Olen itse mukana vapaaehtoisessa mielenterveystyössä. En tekeydy mielenterveystyön asiantuntijaksi. Siksi meillä on Mielenterveyden keskusliitossa alan ammattilaisia, kuten myös Mielenterveysomaiset FinFami ry. Heiltä saan/saamme koulutusta, tietotaitoa toimimiseen arjessa. Meillä käy vieraita kertomassa mielenterveyden tilasta ja keinoista auttamiseen. Näin olen varsin hyvin perillä koko laajan mielenterveyden kentän ongelmista ja kuinka kenenkin mielestä niitä pitäisi ratkaista.

Pirkanmaan reuna-alueella asuvana tunnen myös melko hyvin tamperelaisten ja ympäristökuntien terveydenhoidon ”pullonkauloista”, kuten lääkäriinpääsyn ajoista jne. Minulle sydäntä lähellä ovat ihmiset jotka sairauksien ja sosiaalisten asioiden kanssa kamppaillessaan joutuvat byrokratian rattaisiin eivätkä saa apua ajoissa, asuivat he Tampeereella tai ympäri Pirkanmaata.

Omien sairauksieni myötä Tays, Sydänsairaala, Coxa sekä Fimlab ovat tuttuja. Aivan ällistyttävän erinomaista palvelua ja huolenpitoa, joka ainoassa osastossa. Koko alue on valtava kolossi, mutta eksyyn ei pääse, koska jos olet epävarma, sinut ohjataan ja kohteliaasti neuvotaan oikeaan paikkaan. Näissä paikoissa tuntee kuinka juuri sinusta välitetään. Aivan samoin kuin oman kuntani Kihniön terveyskeskuksen toiminta. Koko henkilökunnasta aina lääkäreihin asti hehkuu lämmin mukanaolo ja välittäminen.

Tunnen eri paikkakuntien terveysasemia joissa olen asioinut tai ollut saattamassa ystäviäni. Sosiaali – terveyspalvelut olivat viime valtuustokaudellani ykkösasia. Jo ennen valtuustokauttani kamppailin kunnan sosiaali – ja terveyspalveluiden ulkoistamista vastaan. Olen saanut valtavasti apuja, tietoja ja kuunnelut huolia perusterveydenhuollossa olevilta, kodinhoitajilta, sosaalipalveluiden puolelta ym. En voisi kuvitella olevani mukana yhteiskunnallisissa toiminnoissa, jos minulla ei olisi sydän mukana kaiken aikaa ihmisten huolissa ja murheissa.

Sanotaan aluevaltuustoissa tarvittavan asiantuntijoita. Niin sosiaali – ja terveyspuolen, kuten talouden asiantuntevuutta. Varmaan pitää kutinsa, en kiistä. Mutta ehdottomasti tarvitaan meitä, jotka elämme ja toimimme ns. ruohonjuuritasolla. Me tiedämme terveyskeskustemme merkittävävyyden. Osaamme kertoa vanhustenhuollon tilasta ja puuttua jämäkästi niihin. Tiedämme mitä merkitsee ennaltaehkäisevä työ, jonka avulla voidaan ihmisiä saada takaisin osaksi yhteiskuntaa. Voi sanoa, että elämme heidän ”iholla”.

Sanotaan myös, ettei näistä pikkukunnista voi nousta aluevaltuustoon. Kyllä voi, jos te rakkaat pirkanmaalaiset vain haluatte valtuustoon ihmisiä jotka elävät, kokevat ja tuntevat kuten tekin arjen elämän. Me tulemme olemaan teidän puolestapuhujianne, puolianne pitäviä ja yhdessä kamppailevia. Ja tietenkin avoimuus, joka on aina ollut toimintani a ja o.

Hannu Tiainen

Kihniö

Aluevaaliehdokas

Vasemmistoliitto

 

10 vastausta artikkeliin “Aluevaltuutetun tulee tuntea aitoa välittämistä”

 1. Asiantuntemuksesta on apua kyllä, ei käy kiistäminen. Olen koittanut tässä etsiä sopivaa aluevaaliehdokasta äänestettäväksi. Valitettavasti vasemmistoa en voi hyväksyä vaikka oletkin huipputyyppi, puolueessa on liikaa väkivaltaa ja kiihotusta (joo, on parissa muussakin puolueessa). Pidän kuitenkin vielä kortit pöydällä ja katsotaan.

  Riina-Eveliina Eskelinen on yksi nimi jonka asialliset kannanotot saivat hymyilemään, kuten myös kyky ymmärtää ettei fiksuin valinta ole aina poliittisesti kaunein.

  1. Ei meidän aluevaltuustoryhmässä varmaan tule olemaan väkivaltaa, että voit hyvillä mielin minua äänestää:))

 2. Hannu, en minä teitä epäile mutta listalla on ihmisiä joita todella pelkään. Eikä sitä voi koskaan tietää kuka heistä menee läpi.

  Yhtä kaikki, ihan hyvää kampanjaa sinulla tuossa on, peukkuja.

 3. Se tuo aluevaltuusto saa minut jokseenkin ristiriitaisiin tunteisiin, kuten muuten politiikka yleensäkkin.
  Toisaalta, siellä voisi paljonkin saada aikaiseksi, jos valittu on asiaan vihkiytynyt. Toisaalta se hallintohimmelimäisyys, sekin arveluttaa.
  En tiedä, edes äänestyspäätöstä en vielä ole tehnyt. Puolue ei ole mikään kriteeri mielestäni; eivät puolueen jäsenet mitään yhteen muottiin puserrettuja ole, yksilöitä he ovat.
  Kaiken kaikkiaan paljon miettimistä nämä vaalit tuottanevat.
  Paljon menestystä Sinulle Hannu toivotan, suotavaa, että pääsisit läpi.

 4. Tämä vaali on terveys-sosiaalis-taloudellisten osaajien vaali ei oikeiston eikä vasemmiston puoluevaali, vaan niiden, jotka näkevät terveydenhoidon ison kuvan.
  Raamit on annettu, sisältö pitää luoda.

  1. On siinä se ero Sipilän hallituksen tarjoamaan soteen, että tässä mallissa julkinen puoli vastaa pääosin palveluista tai ottaa vastuun. Kokoomus nimenomaan hamuaa vain palvelut monikansallisille hoiva-alan pääomasijoittajien käsiin.

 5. Kuten Heikki edellä
  Tämä vaali on terveys-sosiaalis-taloudellisten osaajien vaali ei oikeiston eikä vasemmiston puoluevaali, vaan niiden, jotka näkevät terveydenhoidon ison kuvan.
  Raamit on annettu, sisältö pitää luoda.

  – Vaalit ovat tuiki tärkeät oikeat henkilöt soten onnistumisen kannalta.

 6. Kuten on todettu, monella alueella edustajaenemmistön saa keskuskaupunki.
  Kun aiemmmin on jo nähty, vallan keskittyminen johtaa sivualueiden kuihtumiseen, on turha odottaa tässä asiassa sen parempaa.
  Tällä iällä luottamus kunnalllispoliitikkojen kyvystä hoitaa asioita tasapuolisesti on lähes nolla.
  Nyt samat kunnallispoliitikot siirtyvät maakuntahimmeliin tekemään samoilla perusteilla päätöksiä, joten en osaa uskoa kovin loistavaa tulosta.
  Tampereen kunnallispoliitikot olivat jo suurella innolla poistamassa Kämmenniemen terveysasemaa ja siirtämässä koko hoidon parin kymmenen kilometrin päähän Linnainmaalle.
  Eiköhän sama linja tule jatkumaan naapurikuntienkin suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *