Hyvät kihniöläiset ja kausiasukkaat – mitä mahdan syödä aamupalalla ja kenen rahoilla??

 

Syön juuri aamupalaa. Kello on 6.27. Kahvi on Kulta Katriinaa, jota taannoin sai kymmenellä eurolla kolme pakettia. Ei, en käytä maitoa,joten kahvi menee alas mustana. Sokerin sijaan käytän makeutusainetta.

Leipänä on kaksi Vaasan ruispalaa, joiden päällä 30 % alennuksella ( tiedättehän ne keltaiset lätkät tuotteen päällä) ostettua sianliha, jonka uunissa paistoimme. Levitteenä on kolestorolia alentavaa levitettä, en muista merkkiä, enkä jaksa jääkaapille lähteä katsomaan. Tutkivat toimittajat voivat onkia sen tietoonne, jos se kovin kiinnostaa.

Sain juuri viimeisen palan pureksittua ja lopun kahvia hörpättyä. Mutta ehei, ei tämä tähän lopu. Kahvin päälle juon vielä lasin vettä. Tutkivien toimittajien harmiksi vesi on omasta kaivosta, joten siitä ei hevin messeviä otsikoita revitä.

Aamuaterian kruunaa yksi banaani. En muista minkä merkkinen tai mistä maasta banaani on, mutta varmaan sekin selviää iltapäivälehtiä seuraamalla. Vaikka olenkin vain pienen kunnan mitätön valtuutettu, ei se sitä tarkoita, etteikö syöty aamupalani voisi päästä Iltalehden lööppiin.

Nyt sitten tulee paljastus. Ostokseni teen aina Kihniön K – Maurintorilla. Mutta herran jestas sentään, eihän minulla poloisella ole ostoksistani kuitteja?? Sanon aina, etten tarvitse niitä. Mitä nyt tehdään?? Mitä jos tästä herää kihniöläisten ja kausiasukkaiden päässä ajatus: KUKA MAKSAA KIHNIÖN KUNNANVALTUUTETUN SYÖMISET??

Hyvät ihmiset. Vannon kaksi sormea Marxin Pääoman kannessa, että olen maksanut ostokseni itse pienestä eläkkeestä, joka on tarkalleen nettona 1094,86 euroa. Uskon ja tiedän vannomiseni riittävän kihniöläisille ja kausiasukkaille, mutta riittääkö se iltapäivälehtien sensaatiohakuisille toimittajille, sen onkin jo toinen asia.

Hyvät suomalaiset päättäjät kautta koko Suomen niemen! Olkaa nyt tarkkoina mitä suuhun pistätte, missä, milloin ja miten, teitä saatetaan tarkkailla. Nyt riennän hakemaan sen banaanin, sieltä Maurintorilta ostetun ja pistän poskeeni hyvällä maulla ja itsetunnolla. Olen banaanini ansainnut.

Hannu Tiainen

Kyykystä ylös yhteislistan kunnallisvaaliehdokas

10 vastausta artikkeliin “Hyvät kihniöläiset ja kausiasukkaat – mitä mahdan syödä aamupalalla ja kenen rahoilla??”

  1. Heh, heh; aamun paras juttu ja monen muunkin aamun avaukset peittoaa. Kyllä Sinulla Hannu on tuo sana hallussasi ja mikä tärkeintä, myöskin ajatus ja ironialla ryyditettynä.
    Toisaalta, tuo sanasi luoma aamukaste tuskin pystyykään sammuttamaan sivuston muutaman blogistin ruutikuivaa virikettä kaikkia mahdollisia asioita kritisoivaan ja joihinkin puolueisiin ylettyvään roihuun.

  2. Hannun jutussa oli päivät jo poroiksi poltetun asian ydin !

    Lähetä piruuttasi Suomen Kuvalehteen, siellä on seinät leveällä ja huumori vakavan asian osalta korkealla.

    Vinkkaa vaikka Tuomolle ja kerro terveisiä:

    tuomo.lappalainen@otava.fi

    PS. en takaa, että julkaisevat, mutta aina kannattaa yrittää….

    1. Hannu !
      Tuli vielä mieleen, että voit höystää juttuasi vielä sillä, että olet jo kihloissa ja, kun menet naimisiin, meinaat ihan itse leipoa ja hääkakun ja maksaa tibehöörit Kihniön K – Maurintorin kassalla käteisellä.

  3. Täytyy laittaa harkintaan Heikki. Juu, tuota naimisiinmenoa en tosiaan huomannut.

    Ja Kalle, jäi vielä kissanruuat mainitsematta. Vieläkään en ole saanut kuvaa aikaiseksi Vilmasta.

  4. Muuten Hannu, oletkos huomannut, että tänä keväänä punkkeja löytyy tosi riittävästi; Mirriltä olen poistanut puolen tusinaa punkkia, kaksi pureutunutta ja neljä irrallista. Se on se päivittäinen kissan silittely ja hyvänä pitäminen.

    1. Vielä en ole Vilmalta yhtään löytänyt, viime kesänä yhden otin pois. En tiedä jos kokelisin punkkipantaa.

      1. Punkkipantaa en suosittelisi; sitä vastoin apteekista löytyy kissan niskaan laitettavaa tahnaa, pitää myöskin muut ulkoloiset pois.

  5. Suosittelisin ensin kaurapuuroa itse poimittujen marjojen kera tai marjahillolla ja vasta sitten kuppi kahvia. (Kaurapuuro on edullista). Parasta ottaa ne kuitit talteen?! Mitään ei uskota ilman kuitteja!!
    No entä jos joku tarjoaa?

  6. Jos jotakuta helpottaa, olen syönyt pari-kolmekymmentäkin aamupalaa veronmaksajien piikkiin. Useimmin kyse on siitä että joku kunta on kutsunut minut luennoimaan tai vapaaehtoisena auttamaan kulttuuririennoissa ja ovat maksaneet hotellin jossa on aamupala mukana.

    Tänä vuonna eräässä lähetystapahtumassa oli ostettu veronmaksajien rahoilla karjalanpiirakoita taukohuoneeseen ja se oli ensimmäinen asia mitä sinä päivänä söin, eli siis aamupala.

    Kyllä on maukasta!

    1. … ja ajatteles, jos olet vielä veromaksajien veroilla maksettu palkollinen ja syöt vielä veroja kierrettyä aamupuuroa veroparatiisissa, Kauniaisissa etkä isosti verotetussa Kihniössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *