Ribsejä.

Tuli sitten savusteltua 1,5kg ribsisiivu. Pyyhin pinnoille oliiviöljyä ja sitten pikkuisen juoksevaa hunajaa, paprikajauhetta, suolaa, mustapippuria ja runsaasti sumacia.

Ripustin uuniin, lämpötilarajan säädin +80 astetta ja savustusajaksi tuli viitisen tuntia. Kääräisin alumiinifolioon vetäytymään.

Vaimo kun tuli Tammelan iltatorilta (teki muuten niin komean tilin, ettei aikoihin ole tehnyt). Ottipa sitten maistelupalan ribsistä, hetken päästä toisenkin ja siitä arvasin, että saattoi olla hyvää.

Meillä on sellainen määrittelemätön työnjako, että se laittaa ruokaa ken ehtii muilta töiltä ja kun vaimolla olivat leipomiset ja iltatori, ei liene vaikeata arvata, kuka teki päivän ruuat.

Tuota sumacia en jaksa lakata kehumasta, niin hienon sitruunaisen maun se vaan tuo ruokaan.

                             

5 vastausta artikkeliin “Ribsejä.”

  1. Moni saattaa ihmetellä, miksi jäähdytän foliossa tuon ribsin; siksi, että kun tehdään savustamalla, pitää sen antaa vetäytyä tuon valmisteen, jääkaapissa maku senkun paranee. Lämmittämisen sitten voi tehdä uunissa tai pannulla, tai syödä kylmänä.

  2. Emäntä teki eilen lanttu supikkaita ja taitaa olla hyvinkin paikallinen herkku, kun en ole saanut kaupoistakaan niitä muualta kuin tästä Parikkalan, kesälahden alueelta, mutta eihän ne kaupan tuotteet koskaan voita itse tehtyä, ainakaan meillä.
    Kyllä tämä karjalainen ruokaperinne on rikasta ja maistuvaa joka suhteessa ja sortissa.

  3. Kallella on sellaisia savuherkkuja, että savu nousee jo korvista puhumattakaan rouvan leivonnaisista.
    Täytyypä lähteä Tammelantorille (Tampere) kurkistelemaan savukalatarjonta tai loimulohta yms. yms.

    1. Katos Heikki, katson itseni jo varsin kokeneeksi savustajaksi ja varsinkin kovia kokeneeksi. Olisi varmaan melkoinen kasa jos siihen lisättäisiin kaikki pilaamani savustustuotteet.
      Mutta jo vanhat saksalaiset lausahtivat; übung macht Meisters. Saksalaisethan ovat kautta historiansa olleet tunnettuja tästä ”oppipoika _ kisälli -mestari – systeemistään.

  4. Onhan meillä noita supikkaita tehty ja paljonkin; ei se ihan alueellinen herkku liene koska niitä tehtiin Viipurin läänin Pyhäjärvelläkin.
    Olet muuten siinä aivan oikeassa, kaupan sekä teollisten- ja laitoskeittiöiden tuotteita ei itsetehtyihin voi edes verrata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *