Hallituksen loistavaa talouspolitikkaa – poliiseja piti hallitusohjelman mukaan lisätä – tuloksena vähennetään saman verran

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000008292748.html

!Poliisi aloittaa yt-neuvottelut – Poliisiylijohtaja: Henkilöstömäärä vähenee 200–250″

Poliisien määrän piti hallitusohjelan mukaan kasvaa.

Nyt joudutaan saman verran vähentämään hallityksen järjettömän talouspolitiikan vuoksi.

Kiitos vaan penteleen punaviherpellet, kun olette jakaneet miljardeja hltittomasti, mutta yhteiskunnalle tärkeistä asisoista vähennätte.

14 vastausta artikkeliin “Hallituksen loistavaa talouspolitikkaa – poliiseja piti hallitusohjelman mukaan lisätä – tuloksena vähennetään saman verran”

 1. Älä hermostu. Hyvä veto poliiseilta ! Mitähän tuo Saarikon johtama VVM oikein häärää ? Onneksi mitään ei ole lopullisedti päätetty ja lyöty lukkoon.

 2. Turha on kansalaisten puolustella hallituksen toimia – puolustelkoon hallitus itse itseään

  Parempi tietenkin olisi, jos hallitus toimisi niin , ettei kenkään tarvitsisi selitellä.

 3. Yhtään en nyt tykkää hallituksen poliisipolitiikasta. Poliisit ovat kaikista virkamiesten ammattiryhmistä arvostetuimpia, onko hallituksen tarkoitus muuttaa tätä tilannetta.

  Niinkuin monin suin on todettu hallituksen jakavan rahaa (velka) sinne sun tänne niin miksi juuri poliiseille ei riitä, käsittämätöntä.

  1. Minulla on kavereita jotka on vaihtaneet Poliisin ammattinsa muihin hommiin, ala ei anna vaan ottaa, joka pyhä kun muut juhlii, olet töissä, kännikalojen kuljettamista, huono palkka, paljon avioeroja ja muita lieveilmiöitä. Poliisin arvostuskin on laskenut, sekä eivät saa juuri voimankäyttöä tehdä, kaikki kuvataan YouTubeen ja viranomaisesta tehdään ”syyllinen”, roistoilla taas on laki suojaamassa. Tässä tälleen lyhyesti. Kuulostaako kivalta ammatilta…

 4. Hallitusta on vaadittu leikkaamaan – no olisko siellä yläpäässä joutavia virkoja poistettavaksi.?

  1. Niin pitäisi, vaan toisin menee.
   Kun tiedettiin, paljonko rahaa todellisuudessa poliisien ylläpitoon tarvittiin, mikä oli se pakko, mikä pakotti hallituksen budjetoimaan selkeästi alimittaiset määrärahat.
   Selitykset siitä, etä nyt muka lisättiin 10 miljoonaa budjetoituun, ovat puhdasta paskaa, koska viime vuoden kustannukset olivat tiedossa.

 5. Pankkopellen sepustukset ovat sitä itseään.
  Poliisin määrärahat viime vuodelta sisälsivät alkuperäisen budjetin mukaiset ja sen päälle lisäbudjeteissa myönnetyt määrärahat yhteensä.
  Hallitusohjelmassa määriteltiin, että poliisien määrää lisätään.
  Normaalin järjen mukaan se tarkoittaisi sitä, että vastaava määrä rahaa myönnettäisiin poliisin käyttöön.
  Se ei hallitukselle näytä olevan selvää.
  Nyt summa on aliarvioitu ja siis n. 30 miljoonaa alimittainen.
  Se on puhdasta matematiikkaa, mikä hallituksen ministereille näyttää olevan liian vaikeaa.
  On turha pelata systeemillä, että lisäbudjetissa sitten ehkä annetaan lisää rahaa.
  Poliisi joutuu toimimaan luvatun rahoituksen mukaan eli poliisien määrän lisäämien kääntyy hallituksen toiminnan takia poliisien määrän vähenemiseksi.
  Tätä ei millään kikka-kuutosella voi kääntää kenenkään muun syyksi.

 6. No, jos Timosen vuosikymmenen mittainen poliisin toiminnan valtavasti kasvanut rahoituskäyrä ei kelpaa lähtökohdaksi, värityy asia liikaa.
  Se on selvä, että poliisin toiminta pitää turvata ja uudet poliisit palkata.
  Sitten tuleekin kysymys, onko poliisilaitoksen hallinnollinen byrokratia kohdallaan, jos kenttä tarvitsee rahaa. Väitän, ettei ole.

  1. Juuri tämä, hallitus tietää perustella niuhouttaan poliisin rahojen kohdalla siihen että poliisi on tuhlannut liikaa hallintoon eikä poliisimiehiin. Onko tämä totta, jos on niin sitten tilanne on todella surkea.

 7. Poliisithan selittävät että rahaa kuluu niin paljon kiinteistöihin ja palkkojen korotuksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *