Kansavalta= kepulin maakuntahimmeli?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008292291.html

”Annika Saarikko iski takaisin hillotolpilla sivaltaneelle Purralle: ”Kansanvaltaa pitää aina puolustaa””

Kansanvalta eli kepulien vallanhimo ja maakuntahimmeli ovat qina polustamisen arvoisia.

Kansalta ei siihen mandaattia kyselty eikä mielipidettä toivottu, koska kansa ei maakuntahimmeliä suojatyöpaikoineen ja kustannuksineen halunnut.

8 vastausta artikkeliin “Kansavalta= kepulin maakuntahimmeli?”

 1. Kansaa edustaa tässä tapauksessa Eduskunta, joka hyväksyi soten suurella enemmistöllä.
  Ongelmat kasvoivat henkilökunnan osalta edelleen koronan vuoksi ja jatkuu pahana. Ei siihen Purran itkut enää auta. Kaikki on tiedossa, mutta persut jatkavat vastustamistaan hävitessään Suomen kansan enemmistön äänen.

  1. Heikki, mistä sä näitä keksit?

   Sote runnottiin läpi eduskunnassa hallituspuolueiden äänillä, ylenkatsoen kaikki puolueettomien asiantuntijoiden kriitiiset lausunnot jättäen jäljelle ainoastaan enemmän tai vähemmän hallituspuolueisiin sidoksissa olevat lausunnot jäljelle ja tämä on fakta, jonka ihan jokainen voi julkisita asiakirjoista tarkistaa.

   Korona ei kyllä itsessään kasvattanut henkilöstö ongelmia, pikimminkin toi päivänvaloon sen minkä alalla on tiedetty jo vuosikymmen eli henkilöstöpula ei koske ainoastaan vanhustenhoivaa vaan ihan koko sekloria. No kait hallitus kirjaa lakiin, ettei henkilöstöpulaa ole ja asia on sillä kunnossa.

   Ei Purra itkenyt vaan kertoi faktat, se vaan tuntuu olevan kovin ikävää niin monelle.

 2. Kansanvalta olisi toiminut hyvin ilman hyvinvointialueille rakentuvaa hallintobyrokratiaakin. Onhan se toiminut tähänkin asti. Kaksitasoinen hallintomalli olisi kyllä ollut aivan riittävä.

  Ylen sivuilla on mielenkiintoinen, kuntavaaleihin perustuva, suuntaa antava laskelma aluevaalien tuloksista.

  https://yle.fi/uutiset/3-12114427

  Kuten tuota testaamalla käy ilmi, tullee hyvinvointialueiden ”kansanvalta” olemaan hyvin keskittynyttä. Isot hyvinvointialueiden keskuskaupungit haalivat valtaosan aluevaltuustojen valtuustopaikoista. Syrjäalueiden ”kansanvalta” uhkaa jäädä hyvin ohueksi kuten jo muutoinkin on ollut tiedossa.

  Myös Kuntalehti on julkaissut vastaavan laskelman.

  https://kuntalehti.fi/uutiset/paatoksenteko/keskusta-olisi-suurin-puolue-yhdeksassa-aluevaltuustossa-jos-aluevaalien-aanet-jakautuisivat-kuntavaalien-aanten-tavoin/

  Molempien laskelmien mukaan keskusta olisi suurin puolue yhdeksällä hyvinvointialueella. Kuntalehden kuvasta käy hyvin ilmi se, kuinka keskusta hallitsisi alueellisesti reilusti yli puolta Suomea.

  Tuossa lienee se suurin syy miksi keskusta niin innolla on ajanut koko maakuntamallia

  1. Ei sinun kannata jatkaa, kun et mitään asiallista perustetta sepustuksillesi mistään löydä.
   Kun tuo typeryys on ajettu läpi, tulet itse näkemään ongelamt, joista jo nyt kerrotaan – ellei sokea persukammoputkinäkö estä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *