Hallitus tekee reippaasti päätöksiä – viikon päästä

https://www.aamulehti.fi/koronavirus/art-2000007738749.html

”Uusista kiristyksistä päätöksiä luvassa ensi viikon perjantaina – tulossa tiukennuksia rajaliikenteeseen ja matkustussuosituksiin”

Tilanteen kehittyminen on nähty jo aikaa sitten, mutta nyt vasta hallitus valmistautuu tekemän päätöksiä – viikon päästä.

Aikaa valmistautumiselle olisi ollut jo siitä lähtien, kun pandemia alkoi kiihtyä laajalti.

Reipas jahkailu näkyy olevan hallituksen pysyvä tavaramerkki.

Jotenkin ristiriitainen oli tuo Marinin kommentti pari päivää sitten, kun sanoi siihen suuntaan, että nyt pitää toimia etupainotteisesti.

Ilmeisesti ”etupainotteinen” tarkoittaa päätösten lykkäämistä ja valmistelujen aloittamista vasta sitten, kun tilanne on päällä.

14 vastausta artikkeliin “Hallitus tekee reippaasti päätöksiä – viikon päästä”

 1. Ei huolta, kyllä se koronakin varmasti osoittaa solidaarisuutta ja laskee aseensa siksi aikaa, että Marinikin saa rivinsä suoriksi pitkän ja raskaan loman jäljiltä.

 2. Mollaat arvia kohtuuttomasti Karjalainen.
  Voisit opetella edes hieman käytöstapoja hysteerisestä perukammostasi huolimatta.
  Se ei oikeuta tuollaista mollausta.

 3. Päätöksiä odotellessa, nimenomaan odotellessa on koko ajan armotta käynnissä uhkapeli kumpi ehtii ensin koronatauti vai rokotus. Lepsuilu tietää lisää pahasti sairaita tai kuolleita.

 4. Jonkun mielestä ”Tilanne muuttuu niin, että lait eivät mene edellä, vaan kulkevat aina peräjunassa.”.
  On se ihmeellistä, että jonkun mielestä ei voida valmistella lakeja etukäteen valmiiksi niin, että ne voidaan ottaa likimain välittömästi käyttöön tarpeen tullessa.
  Nyt pandemian aikana on nähty, mitä mahdollisesti voi olla tulossa mm. muiden maiden tapahtumien perusteella.
  On myös huomattu, että valmiuslain lisäksi tarvitaan muita lakeja ja niiden päivittämistä noiden mahdollistentapahtumien varalta.
  Tosiasiassa myös lakeja voidaan ja joskus täytyy valmistella mahdollisimman valmiiksi jo tiedossa olevaa mahdollista tilannetta varten.
  Vain ääliö odottaa, että katastrofi kaatuu päälle ennenkuin aloittaa valmistelut.
  Kuitenkaan hallitus ei tosiasiassa tehnyt tarpeelliseksi tiedettyjä muutoksia eikä edes valmistellut niitä tarpeeksi.
  Se, että joku ärsyyntyy hysteerisesti siitä, että hallitusta tästä arvostellaan, osoittaa lähinnä sokeaa poliittista uskovaisuutta ja kyvyttömyyttä ymmärtää tosiasioita.

Kommentoi