Hallitus tekee reippaasti päätöksiä – viikon päästä

https://www.aamulehti.fi/koronavirus/art-2000007738749.html

”Uusista kiristyksistä päätöksiä luvassa ensi viikon perjantaina – tulossa tiukennuksia rajaliikenteeseen ja matkustussuosituksiin”

Tilanteen kehittyminen on nähty jo aikaa sitten, mutta nyt vasta hallitus valmistautuu tekemän päätöksiä – viikon päästä.

Aikaa valmistautumiselle olisi ollut jo siitä lähtien, kun pandemia alkoi kiihtyä laajalti.

Reipas jahkailu näkyy olevan hallituksen pysyvä tavaramerkki.

Jotenkin ristiriitainen oli tuo Marinin kommentti pari päivää sitten, kun sanoi siihen suuntaan, että nyt pitää toimia etupainotteisesti.

Ilmeisesti ”etupainotteinen” tarkoittaa päätösten lykkäämistä ja valmistelujen aloittamista vasta sitten, kun tilanne on päällä.

14 vastausta artikkeliin “Hallitus tekee reippaasti päätöksiä – viikon päästä”

 1. Ei huolta, kyllä se koronakin varmasti osoittaa solidaarisuutta ja laskee aseensa siksi aikaa, että Marinikin saa rivinsä suoriksi pitkän ja raskaan loman jäljiltä.

 2. Juhak,- sallitko sinä blogissasi tämän yhden sivistyneen ja viisaan halventavan minua kuten yllä voidaan todetaja, tietenkin esitän kysymykseni tässä samalla myös Kyuulle ja Pentille.

  1. …henkilöön kohdistuvaa asiatonta käytöstä ei suvaita.
   Näin lukee blogin säännöissä,.
   Minä noudatan sääntöä, mutta onko Karjalainen saanut erivapauden.toimia toisin kuten yllä kirjoittaa.

 3. Mollaat arvia kohtuuttomasti Karjalainen.
  Voisit opetella edes hieman käytöstapoja hysteerisestä perukammostasi huolimatta.
  Se ei oikeuta tuollaista mollausta.

 4. Voisit Karjalainen ajatella asioita huutamatta heti hysteerisesti.
  Valmistelu tehdään etukäteen mahdollisia tilanteita varten ja lainsäädäntö aivan samalla tavalla.
  Kun voidaan odottaa tietynlaisia tilanteita, hallituksella on paitsi oikeus myös velvollisuus vamistella mahdollisesti tarvittavat lait käytettäväksi tarpeen mukaan.
  Se ei tarkoita, että kaikki lait mätkittäisiin voimaan samantien, vaan ne voidaan laatia ehdollisina ja ottaa käyttöön, mikäli ehdot täyttyvät.
  Tässä tapauksessa jälleen nyt valmistellaan ja tehdään päätöksiä viikon päästä, kun valmistelun olisi voinut ja olisi pitänyt aloittaa silloin, kun pandemia aloitti kiihtymisen jo syksyllä.
  Valitettavasti monessa asiassa hallitus on jäänyt odottamaan, tapahtuuko oletettu tilanne, ja vasta sen tapahtuessa aloittanut keskustelut ja valmistautumisen päätöksiin.
  Sitä ei mikään puolustelu mitenkään mitäöi, vaikka kuinka sokeasti hallitukseen uskoisi.

 5. Joo, kylä seiskan entiseltä toimittajalta odottaisi asiallisempaa käytöstä.

 6. Päätöksiä odotellessa, nimenomaan odotellessa on koko ajan armotta käynnissä uhkapeli kumpi ehtii ensin koronatauti vai rokotus. Lepsuilu tietää lisää pahasti sairaita tai kuolleita.

 7. Jonkun mielestä ”Tilanne muuttuu niin, että lait eivät mene edellä, vaan kulkevat aina peräjunassa.”.
  On se ihmeellistä, että jonkun mielestä ei voida valmistella lakeja etukäteen valmiiksi niin, että ne voidaan ottaa likimain välittömästi käyttöön tarpeen tullessa.
  Nyt pandemian aikana on nähty, mitä mahdollisesti voi olla tulossa mm. muiden maiden tapahtumien perusteella.
  On myös huomattu, että valmiuslain lisäksi tarvitaan muita lakeja ja niiden päivittämistä noiden mahdollistentapahtumien varalta.
  Tosiasiassa myös lakeja voidaan ja joskus täytyy valmistella mahdollisimman valmiiksi jo tiedossa olevaa mahdollista tilannetta varten.
  Vain ääliö odottaa, että katastrofi kaatuu päälle ennenkuin aloittaa valmistelut.
  Kuitenkaan hallitus ei tosiasiassa tehnyt tarpeelliseksi tiedettyjä muutoksia eikä edes valmistellut niitä tarpeeksi.
  Se, että joku ärsyyntyy hysteerisesti siitä, että hallitusta tästä arvostellaan, osoittaa lähinnä sokeaa poliittista uskovaisuutta ja kyvyttömyyttä ymmärtää tosiasioita.

Kommentoi