Korona on vielä pientä nettihelvetin rinnalla mihin vanhus pakotetaan.

Kun nyt suomessa hallitus suojee vanhuusväestö koronalta, niin eipä päättäjä suojelleet 70 + vuotiaita joutumasta nettien julmaan kitaan.

Olisi 1950 ja sitä aikaisemmin syntyneille pitänyt asettaa heidän tarvitsemilleen eri palvelumuodoille mahdollisuus saada tarvitsemansa eri palvelut ilman joutumista robotti,-ja nettimaailman kylmään todellisuuteen.

Ja kun yli 70 vuotiaissa on tietenkin myös tekniikan hallitsemia, jotka ovat sinut helvetinkoneidensa kanssa, niin nämä pärjäävät kyllä nettien ja koneiden ihmeellisessä maailmassa, mutta kun on sadoin tuhansin niitä, jotka ikäänkuin hylätään yhteiskunnan ulkopuolelle, kun eivät ole syystä tai toisesta näihin nyky-yhteiskunnan vaatimuksiin sopeutuneet, kyenneet, pystyneet.

Joillakin on lapset ja lapsenlapset auttamassa asioiden hoidossa, mutta onhan se itsenäiseen eloon ja oloon tottuneille ihmisille alentavaa, ”kerjätä” päivittäisiin toimiinsa ulkopuolisten apua, kun nettihelvetti heidät siihen pakottaa.

Fyysisiltä ja henkisiltä ominaisuuksiltaan useat yli seitsemänkymppiset kyllä pystyvät liikkumaan ja menemään palvelunsa hakemaan henkilökohtaisesti ja siinähän sitä liikuntaa ja ihmiskontakteja tulisi kuin kaupanpäällisinä, mutta nämä puuttuvat nyt, kun masiinat pakottavat pysymään kotona.

Tämä on suuri vääryys ja yhden väestönosan heitteille jättämistä ja jos joku sanoo, että kyllä sitä neuvontaa ja opastusta annetaan, mutta vaikeata on vanhuksen muutaman opetuskerran jälkeen sopeutua sellaiseen muutokseen, josta ovat koko ikänsä olleet ulkona ja jossa nuoremmillakin ovat vaikeuksia pysyä ajan hermolla.

Kyllä meistä suuremmista ikäryhmistä pian eroon jo pääsette, sitten saatte robottienne kansaa leikkiä ”jumalaa”,  paljoa emme pyytäneet, vain pientä siirtymäaikaa ja meidän loppuelämällemme hivenen turvaa tuomaan, mutta tyhjää saimme.

 

 

11 vastausta artikkeliin “Korona on vielä pientä nettihelvetin rinnalla mihin vanhus pakotetaan.”

 1. No oletkos nyt ihan varma että yli 7 kymppinen ei osaa itse asioitaan hoitaa netissä jos noin luulet olet luulojesi kanssa suossa
  Enemmän minua harmittaa kun valtion tekemistä päätöksistä tiedotetaan jossain areenassa siinä jää moni ilman tietoa juuri siksi ettteivät osaa taikka ei ole sitä nettiä
  onko valinta ihan omaa olen sitä mieltä ettei ole van esim koulutus pitäisi olla selko kielellä tehtyä silloin asiat hoituu paremmin ja oikein
  Epäluulo silti on aina olemassa emmää opettele asenne sitäkin enempi joka vie oppimisenkin suolle terv tepivaari

  1. Eivät kaikki yli 7-kymppiset ole kykenemättömiä netti- ja tietsikka-asioissa, mutta riittävän moni on.
   Tämä pitäisi ottaa huomioon asioissa ja erityisesti julkisissa palveluissa, mutta myös muissa palveluissa.
   Kaikilla kyse ei myöskään ole asenteesta, vaan todella kyvystä oppia ne asiat.
   Sekin pahentaa asiaa, jos tarvitse sitä nettipankkia vain kerran kuussa, jolloin käytännössä joka kerta täytyy opetella se asia uudelleen.

   1. Juhak ymmärsi kokonaisuuden, nämä kaksi nettineroa ei osaa nähdä nokkaansa pidemmälle.
    Itse tiedän ja tunnen kymmeniä ja taas kymmeniä, jotka jotuvat tinkimään ja luopumaan monista heille kuuluvista palveluista, kun nettiuskovaiset ovat heidät sysänneet päätöksillään tai paremminkin päättömyydellään oikeuksiensa ulkopuolelle.

 2. Mistäs vielä valituksia voitaisiin keksiä ?

  Olisiko kuitenkin niin, että yli 70-kymppiset selviävät huomattavasi paremmin arkisista askareista kuin nettinuoret. Osaavat tehdä lumitöitä, tehdä ruokaa, veistää puukolla muuta kuin sormiansa, ajaa autoa olosuhteet huomioon ottamalla, paimentaa lapsenlasia paremmin, kuin isät ja äidit. Opettaa elämän viisauksia, joita ei nettinuori edes osaa kysyä. Rahaakin on lompsassa muuhun kuin Hesspurkeriin. Kyllä me ollaan niin sa…n surkeita. Ja monilla kuntokin parempi kuin 40-kymppisillä.

 3. Arvin avaus on aivan asiallinen. Tunnen muutaman yli seitsemänkymppisen, jota eivät pitkällä tikullakaan koske tietokoneisiin – ovat täyspäisiä ja hyvämuistisia, myös ovat fyysisesti hyväkuntoisia.
  .
  Tämä tepivaarin lause pitää kyllä paikkaansa : ”Epäluulo silti on aina olemassa emmää opettele asenne sitäkin enempi joka vie oppimisenkin suolle.”

  *
  .
  Lumityöt y.m.s eivät mitenkään liity aiheeseen.

  1. Minä tunnen yhden kuusikymppisen korkeakoulutasoisen rouvan, joka ei käytä kuin käteistä. Ei osaa ja halua nostaa rahaa automaatista. Mies nostaa.
   Käyttää Nokian simpukkapuhelinta.
   Ehkä tunnetuin on professori Jaakko Hämeen-Anttila, yksi näistä kädettömistä kuusikymppisistä.
   Mielensäpahoittajia löytyy kaikkialta.

 4. Minäkin tunnen yhden viiskymppisen miehen, joka on huonekaluliikkeessä kirjanpitäjänä. Hänelle ei tietokone, eikä netti ole mikään ongelma. Ei silti omista henkilökorttia, eikä edes pankkikorttia. Kukin tyylillänsä.

 5. Kyllä sillä netillä pudotetaan osa vanhusväestöstä sillä kaikilla ei ole varaa hankkia ja ylläpitää netti saati osata sen käyttöä.
  Itse ostin vuosi sitten uuden tulostimen a 300,- ja takuu päättyi pari viikkoa sitten. Nyt tuli vastaan ettei toimi. Joku viisas sanoo ettei tulostinta tarvita. No taloyhtiön asioissa kaikilla hallituksen jäsenillä ei ole nettiä joten…

Kommentoi