Kepulit perustelut ja käsien pesu

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007786809.html

””En muutenkaan lämpene maskipakolle, sillä sen tehokkuudesta ei ole yksiselitteistä tieteellistä tietoa ja monissa maskipakkomaissa on pahin tilanne”, Lohi sanoo.”

”Valiokunnan varapuheenjohtaja Mia Laiho (kok) sen sijaan huomauttaa, että lähiliikenteessä, kuten työ- ja koulumatkoilla, olisi parempi, jos liikennöitsijät voisivat velvoittaa matkustajia pitämään kasvosuojuksia sen sijaan, että lainmuutoksella matkustajamääriä ääritapauksissa saatettaisiin määrätä puolitettaviksi.”

Kepuli pesee taas käsiään vastoin tutkimuksissa todettuj tosiasioita.

Tutkimuksissa on todettu, että maskien käyttö pienentää riskiä sairastumiseen jopa 30%.

Olennaista on, että sairastuneen tekemä maskin käyttö pienentää selvästi taudin levittämistä muille.

Ilmeisesti kepulin lapset saa jättää pakkaseen, kun matkustajamäärät pitää puolittaa.

4 vastausta artikkeliin “Kepulit perustelut ja käsien pesu”

  1. Suomalaisen perinteen mukaan jos sinänsä yksinkertainen asia on mahdollista tehdä monimutkaiseksi niin pitäähän se silloin sellaiseksi tehdä.

  2. Unohdin tänään maskin kotiin kun menin linja-autoon. Kyllä minua katsottiin vähän paheksuvasti.

  3. Huomasin tuon saman. Kalevan kanssa näyttää olevan samalla linjalla. Varmuuden vuoksi on parempi olla käyttämättä maskia koska ei tiedä suojaako se.

    Hesarissa oli juttu Taiwanista. Koronan ilmaantymisluku on siellä alle neljä satatuhatta kohti. Kaikki maahantulijat laitetaan valvottuun kahden viikon karanteeniin. Ja maskeja pidetään joukkoliikenteessä ja julkisissa tiloissa, usein jopa ulkona.

  4. Mia Laiho (kok) : ” .olisi parempi, jos liikennöitsijät voisivat velvoittaa matkustajia pitämään kasvosuojuksia sen sijaan,..”

    Vastuu sälytetään liikennöitsijälle, vai mitä Mia Laiho?

    Eiköhän liikennöitsijän tukena pitäisi olla laki, joka velvoittaa pitämään maskia busseissa. Sakkorankaisun mahdollisuus saattaisi motivoida yli kaksimetristä korstoa pitämään maskia kasvoillaan.

Kommentoi