Kerta kiellon päälle – Mistä näitä ääliöitä sikiää?

https://yle.fi/uutiset/3-12100011

”Von der Leyen toteaa, että tieteellinen tieto osoittaa ilmastonmuutoksen olevan ihmisen aikaansaannosta.”

Mistä näitä ääliöitä sikiää?

Ilmastonmuutos on ollut olemassa niin kauan, kuin ilmasto on ollut olemassa, ja jatkuu niin kauan, kuin ilmasto on olemassa.

Tieteessä on todistettu ilmastonmuutosta ajassa taaksepäin vaikka kuinka kauan paljon ennen ihmisen ilmaantumista, mutta ilmeisesti virheille kumartava poliitikko ei sitä osaa tieteestä ymmärrä.

4 vastausta artikkeliin “Kerta kiellon päälle – Mistä näitä ääliöitä sikiää?”

 1. Leidi von Leyeniä kävi moikkaamassa paraolympiapaisten kultamitalisti.

  Kas kummaa kun leidi ei piessytkään urheilijaa henkisesti eikä ruumiillisesti, vaikka tämä oli tärvellyt ilmastoa Tokion matkallaan monen täysjärkisen ihmisen edestä.

 2. TEORIASSA Juha on oikeassa. Ilmasto on aina ollut muuttuvaa.

  Mutta KÄYTÄNNÖSSÄ ”ilmastonmuutos” termillä tarkoitetaan tiettyjä voimakkaita muutoksia jotka ovat esiintyneet viimeisen vuosisadan aikana ja joista enemmistön osalta on laaja yhteisymmärrys syy-seuraussuhteesta ihmisen toimiin.

  Henkilökohtaisesti olisin jättänyt tuon puheenvuoron käyttämättä ja keskittynyt enemmän helpommin hahmotettaviin kulmiin, kuten ilmanlaatu, energiariippuvuus Venäjästä, sään ääri-ilmiöiden torjunta, yms.

 3. Tieteessä on aika yleinen käsitys se, että teollistuminen on aiheuttanut ilmastonmuutoksen joka on nopeampi kuin mikään aikasempi ilmastonmuuttuminen. Ilmastonmuutos asettaa aina haasteita eläville olennoille. Pitkä aika antaa aikaa sopeutua, lyhyt ei. Ennustamisessa on erehtymisen mahdollisuus, mutta tieteen valtavirta nyt antaa sellaisen kuvan eikä sillä kai ole politiiikan tai muun agendan kanssa paljoa tekemistä vaikka sitä voidaankin käyttää politiikassa omaksi hyödyksi.

  Itseäni ärsyttää hieman se, että vaikka hoetaan ”säätila on eri asia kuin ilmasto” niin kuitenkin jokainen keskiarvosta poikkeava sään oikku laitetaan ilmastonmuutoksen piikkiin. Kesien piti olla sateisia ilamstonmuutoksen takia. Yhtä harmautta meille ennustettiin: kesät ja talvet, samaa sumua ja sadetta. Sitten tulee ”pitkä kuuma kesä” ja kas, sellaista se ilmastonmuutos aiheutttaakin. Jos on vähän lunta se johtuu ilamstonmuutoksesta ja jos paljon niin sekin johtuu ilamstonmuutoksesta. Jos on lauha talvi niin ilmastonmuutos sen totta kai aiheuttaa, mutta jos tulee kovta pakkaset niin sekin on ilmastonmuutoksen syytä. Ainoa sää jota ilmastonmuutos ei aiheuta on ihanteellinen keskiarvosää jossa ei ole liian kuuma tai kylmä, ei sada liikaa aikä liian vähän. Sellaisia säitä ei ole koskaan muutenkaan ollut kuin harvoin.

 4. Tieteessä ei ole näkemystä, että teollistuminen on aiheuttanut ilmastonmuutoksen.
  Se on ilmastohihhuleiden perätön väite.
  Se, mitä teollistuminen on vaikuttanut ilmastonmuutokseen on aivan eri asia kuin ilmastonmuutoksen aikaansaaminen.
  Edelleen ilmastonmuutos on sinänsä itsessään oleva ilmiö, mikä on ollut niin kauan kuin ilmasto on ollut olemassa.
  Hstoriassa löytyy suuria ilmastonmuutoksen aikaansaamia muutoksia maapallolla aikana, milloin ihmistä ei edes ollut olemassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *