Kuinkahan lienee ja kuka on ymmärtänyt väärin?

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008373522.html

” Saaritäyttöön päädyttiin Pirkanmaan ely-keskuksen esityksestä, mutta nyt se vaatii lisäselvityksiä. Apulaispormestari Aleksi Jäntin (kok.) mukaan ely-keskus muutti mieltään kesken prosessin ja hyppäsi valittajan kelkkaan. Elyn mukaan sen kanta on koko ajan ollut sama.”

Muistaakseni Ely-keskus ei hyväksynyt umpitäyttöä ja vaihtoehdoksi tuli saari.

Sen koko ja sijainti olivat kuitenkin vielä muistaakseni auki, vaikka ELy sen periaatteessa katsoi olevan mahdollinen.

Olisikohan tuota saarisuunnitelmaa viety eteenpäin uskossa, että kyllä se läpi menee, kun tarpeeksi valmistellaan ja pannaan rahaa menemään?

Syitä lienee sysissä ja sepissä, mutta jokin ei mennyt ihan kuin strömsössä.

Olisiko suuri into peittänyt alleen epäselvät asiat?

6 vastausta artikkeliin “Kuinkahan lienee ja kuka on ymmärtänyt väärin?”

  1. Mitä rahaa PS säästäisi ?
   Uusien asukkaisen verotuloja ja rahantuloa Tampereelle, uusia asuntoja saneerattavaa aluetta ja ratikkaa kulkuvälineenäkö alueelle. No, senhän tiesi, etukäteen, että tätä mieltä kaikenvastustajat aina ovat.

   1. Jotenkin olen ymmärtänyt, että Tampereen muuttovoitto on pääasiassa lisää tukiaisia käyttäviä. opiskelijoita ja työttömiä.
    Muuttotappio puolestaan on niitä hyvin tienaavia veroja maksavia, joka muuttavat mielellään betonikopperoista omakotitaloon järven rannalla.
    Jonkun mielestä ilmeisesti Tampereella pitää haaskata rahaa mennen tullen kannattamattomiin puuhasteluihin ja elätettävien haalimiseen…

   2. Rahan haaskaajat ovat kaiken vastustajia. Tämä on talouden perusoppi.
    Jos ei älyä, että rahan haaskaaminen vie mahdollisuudet hoitaa elintärkeitä asioita, ei kuulu kaupunginvaltuustoon, vaan apukouluun.

    Dubainkin saarentekohommelit kokivat haaksirikon.

 1. Jos nyt AL:n jutusta ymmärrän, Tampere haki tiettyä ratkaisua, Ely ehdotti muutosta, Tampere teki muutoksen ja nyt Ely vastustaa itse ajamaansa muutosta.

  Tulee mieleen erään yhdistyksen rekisteröinti PRH:lle. Ensimmäiset säännöt tuli hylsynä ja sanoivat että muuttakaa tämä ja tuo kohta näin niin kelpaa. Teimme muutokset, ja seuraava tarkastaja sanoi että muuten hyvä mutta nämä juuri muutetut kohdat ei kelpaa.

  Viranomainen on viranomaisen pahin vihollinen.

  1. Jos homma menee pieleen, ratikka mahtuu kevytväylän päälle valtatien ja junanradan väliin. Kevytväylä sirretään rannan puolelle.
   Mutta se saari tulee sähläyksenkin jälkeen.

Kommentoi