Myllyjä rakennetaan pirusti, mutta yksikään rakentajista ei osallistu säätö- ja varavoiman kustannuksiin

https://www.hs.fi/talous/art-2000007814763.html

”Tuulivoimassa ennen­näkemätön investointi­aalto – Itä-Suomi seuraa sivusta, kun länsi­rannikon pikku­kunnat keräävät vero­tuotot”

Juupa juu ja muiden piikkiin menee niiden pakollisten säätö- ja varavoimaloiden ylläpito kustannuksineen.

Tuo myllymäärä tarvitsee massiiivisesti säätö- ja varavoimaa.

Kuten tapaus-Texas on osoittanut, ei myllyjen varaan voi tosiasiassa laskea.

Valitettavasti myllyjä saa rakentaa vapaasti joutumatta mitenkään osallistumaan säätö- ja varavoiman rakentamiseen ja ylläpitokustannuksiin.

Lakia pitäisi muuttaa niin, että tuo osallistuminen olisi pakollista ja sen minimirajat olisivat selkeästi määritelty.

3 vastausta artikkeliin “Myllyjä rakennetaan pirusti, mutta yksikään rakentajista ei osallistu säätö- ja varavoiman kustannuksiin”

 1. Järkyttävän suuri huijaus vihreistön johdolla on meneillään.

  Ei jää vaille ruumiitakaan.

 2. Tuulivoiman ongelmat Saksassa saavat syöksykierteessä olevat tuulifirmat tarttumaan Suomen kuin oljenkorteen.

  Saksan hallitus on julkaissut äskettäin uuden ”ilmastopaketin” ja on juuri sopinut sen parannetusta versiosta. Tällä pyritään korjaamaan energiakäänteen aikaisempia virheitä, mutta edelleen on erimielisyyksiä hallituksen sisällä ja ympäristöjärjestöjen kesken. Ongelmallinen tuulivoimapolitiikka on jouduttu jättämään toistaiseksi tämän paketin ulkopuolelle.

  Saksan tuulivoiman rakentaminen on romahtanut vuoden 2018 aikana, laskua edellisvuodesta on 55 prosenttia. Käytännössä maatuulivoiman rakentaminen on lähes pysähtynyt vuoden 2019 aikana.

  Tuulivoimaa vastustaa Saksassa 1 100 kansalaisjärjestöä. Tuulivoiman vastustaminen Saksassa on kasvanut jyrkästi sen todelliset haitat ovat paljastuneet. Suurimpia haittoja ovat terveyshaitat, jopa saksalaiset sairaskassat ovat ottaneet käyttöön oman koodin tuulivoimasta aiheutuville sairauksille. Massiivista vastustamista on myös ympäristö-, luonto- ja maisemahaittojen johdosta.

  Uusiutuvan energian huutokauppamenettely on ollut paha takaisku tuulivoimalle. Tuulivoima ei ole osoittautunut kilpailukykyiseksi ja järjestelyssä on määrätty sanktiot, jos kilpailutukseen osallistuva tuulivoimahanke viivästyy tai ei toteudu.
  —————————————
  Otanta Aamulehden mielipidekirjoituksesta 18.1.2020, jonka otsikko sama kuin tässä. Teksti Hannu Heinonen.
  —————————————————————————————-
  Onko Suomen ihan pakko tehdä samat virheet kuin Saksa?
  Nähtävästi.

 3. Lääkintöneuvos Mikko Paunion kirjat ”Vihreä valhe, Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset” (2015) ja ”Hourulan väen ilmastovallankumous” (2019) pitäisi olla Suomen peruskoulussa pakollista luettavaa, mutta sellaisesta saamme nähdä toistaiseksi vain unta, jos sitäkään.

Kommentoi