Ohjeista piittaamattomille pitäisi HUS:n pomon mielestä antaa rokotteissa etuoikeus

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f96e497c-7468-46a1-9723-d99e636a3bc2

”Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen sanoo, että Helsingin ja Uudenmaan erityispiirre eli vieraskielisten suuri osuus väestöstä ja heidän suuri sairastavuutensa koronaan pitää ottaa huomioon rokotusjärjestyksessä.”

Aiemmin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan nämä vieraskieliset käyttävät maskeja selvästi vähemmän kuin enemmistö alueen asukkaista
ja myös hengailevat julkisilla paikoilla ryhmissä enemmän eli siis eivät piittaa annetuista turvallisuusohjeista.

Eli sakki, mikä viis veisaa ohjeista, pitäisi muka rokottaa ennen niitä, jotka edes koittavat välttää tartuntoja.

24 vastausta artikkeliin “Ohjeista piittaamattomille pitäisi HUS:n pomon mielestä antaa rokotteissa etuoikeus”

 1. Tässä blogissa Karjalainen ei aiheena ole persut tai puoluepolitiikka millään tavalla.

  1. Juurihan Halla-aho otti tuohon kantaa. Ja paikallisti ongelman sinne minne minäkin. Maahanmuuttajat kuinkas muuten ja se oli juuri persujen politiikkaa.

   1. Älä sekoile Karjalainen.
    Asiassa oli äänessä HUS:n pomo ja tämä blogi koskee nimenomaan ja vain sitä.

 2. Olen mennyt jo asiassa sekaisin kun en enää tiedä mikä se rokotusjärjestys lopulta sitten on. Niin paljon nyt asiassa soudetaan ja huovataan.

  1. Tämä meinaa myös sitä että koska ”muualta tulleita” rokotetaan niin kantasuomalaisia vanhuksia tulee heidän takiaan jäämään ilman rokotetta, se voi tulla heille liian myöhään.

 3. Mamujoukko meinasi hyökätä r-kioskilla ystäväni päälle, koska ystäväni pyysi kohteliaasti heitä siirtymään hänestä loitommalle kun tulivat iholle. Eikä kellään kuulemma noista mamuista ollut maskia.

  1. Asun niin pienessä kylässä ettei täällä tämmöinen näiltä onnistuisi. Se on isojen kylien ongelma tuo riehuminen näiden osalta…

 4. Kaikki on isoissa suurempaa eikä sitä voi muuksi muutella vaikka kuinka joku sanoisi toisin
  Mutta emme kuitenkaan ota omaa kansaa tosi mielessä missään asiassa eikä sitä mikään puolue ota huomioon missään asiassa
  siksi tappelemme keskenämme onko siinä järki mukanaa aina terv tepivaari

 5. Minä ymmärsin, että niillä mamuilla on se tartuttamisprosentti kaikkein suurin muuhun väestöön verrattuna. Onkos se sitten ainut keino saada se väki vaarattomaksi, kastrointi ei ainakaan tähän vaivaan auta.

  1. Sama on Ruotsissa,,,siksiköhän ”Tegnell Mengel” antaa taudin noilla alueilla levitä ennen rokotteen tuloa?

  1. HK pitää kovasti maahanmuuttajien puolta, mikset lähtisi itse ilman maskia käymään siellä vieraisilla, voisit sanoa vaikka : ”terve”,,,kerro sitten tänne blogeihin kuinka menee. Iso peukku 👍

  2. Oli sitten täysin perätön tuo väitteesi Karjalainen.
   Itiksessä suhde oli 70-30 ja Jumbossa 60-40 eli jonkilainen ero oli.
   Jutussa mainittiin nuoret, mutta kummasakaan paikassa ei sanallakaan otettu kantaa siihen, olivatko maskilliset/maskittomat kantasuomalaisia vai muita.

   1. HK elää omaa elämäänsä…..”Jeesuksen Kristuksen veressä” , siinä saa tehdä mitä haluaa…

 6. Ajattelin juuri samaa kuin Juhak, pitäisikö muka säännöitä piittaamattomimmat palkita? Maskien käyttämättömyys on hyvin yleistä tietyissä ”vieraskielisissä” (”arabian”sanoisi Jope Ruonansuun autokauppias möreästi) ryhmissä. Jos sillä perusteella jaetaan rokotteita niin sitten myös muille maskittomille ensin. Eli Tampereella ensin rokotetaan yli 80-vuotiaaat ja sitten ne jotka eivät suostu pitämään maskia ja muutenkaan säännöistä välittämään voivat varata ajan jotta eivät sairastuisi.

  1. Juu, ”ei ummarra” ja kokoonnutaan kauppakeskuksiin katsomaan alaikäisiä, sehän on on ihan ok ei siitä saa puhua.

   Sitten ihmetellään kun taudit tarttuu. Syyria ja Irak on turvallisia maita, miksi nämä ei palaa sinne vaan käyvät siellä vain ”lomilla”

 7. ”Punkaharjulla kansanopiston löyhä karanteenikuri on tabu, josta ei puhuta avoimesti. Asiasta kirjelmöineet matkailuyrittäjätkään eivät halua asialleen julkisuutta, sillä opistolla on paljon maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita ja yrittäjät varovat leimautumistaan rasisteiksi.”

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007858134.html

 8. Ongelmana on se, miten saisi ”vieraskieliset” kiinni. Pitäisikö käyttää verkkoja?

  1. Usasta voisi saada halvalla trumppilaisten pyydystämiseen värkättyjä haaveja.

Kommentoi