Säälittävää uhriutumista

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7bdb5a91-b7a1-49dd-9e74-7556031a720a

”Ylen keskusteluohjelma kärjistyi pahasti: Esko Valtaoja käytti n-sanaa kahdesti, toimittajalle turvaton olo”

Jo on on mennyt hysteria todella yli, jos muka tuntee olonsa turvattomaksi siksi, että joku käyttää neekeri-sanaa esimerkkinä.

Eri asia olisi nimittää jotakuta sillä, mutta sen käyttö keskustelussa kohdistamatta sitä kehenkään,ei todellakaan voi olla loukkaavaa saati uhkaava.

Tällaiset uhriutujat ovat jo likimain hoidon tarpeessa.

24 vastausta artikkeliin “Säälittävää uhriutumista”

 1. Esko Valtaoja on niin fiksu, ettei alistunut moiseen mölyyn. Osoitti voimansa olla väittelemättä vastaan turhuuden kanssa. Hiljaisuus on joksus myös voitto.

  Mitähän tällä ohjelmalla Marja Sannikka haki ? Hän on mielestäni yksi varsinainen besser wiseri omalla möykällään.

 2. Todellakin. Ei mikään sana voi olla itsessään tabu, kaikki riippuu siitä miten sitä käytetään. Järkyttävää tyhmyyttä, mutta valitettavasti maailma on mennyt tällaiseksi ja järkevää argumentointia esittävät yritetään lynkata somessa ja laittaa pyytämään anteeksi sitä että ovat järjellisiä. Ja kaiken huipuksi kurdi heittäytyy ”ruskeaksi”. Ja ”tuntee olonsa turvattomaksi” keskustellessaan Esko Valtaojan kanssa joten täytyyhän Eskon nyt pyytää anteeksi… huh huh. Onko Esko Valtaoja nyt sitten julistettu rasistiksi? Tyhmäksi ainakin kun ei ota huomioon sitä että afrikkalainen kurdi tunsi olonsa turvattomaksi.

 3. Valtaoja yritti lähteä asiaan tieteen kautta: ensin ongelma pitää tunnistaa ja määritellä, vasta sitten sitä voi korjata.

  Jos on liian vahva humanistinen tausta, tiede voi tuntua kylmältä ja ikävältä.

  1. Humanistiset tieteetkö eivät ole tiedettä?
   Neekeri – sanaa ei ole sopivaa käyttää enää kenestäkään, se on selvää. Mutta kun keskustellaan itse sanasta niin olisi naurettavaa sanoa ”n-sanaa käytettiin ennen Suomessa ilman rasistista merkitystä, se tulee latinan kielen sanasta ’nero”’ joka tarkoittaa mustaa”. Kaikki kuitenkin tietävät, mitä ”n-sana” tarkoittaa, miksi se on tabu? Mustaihoiset räppärit itse hokevat sanaa ”nigger” eli ”nekru” joka on se oikeasti alunperinkin rasistinen ilmaisu, ei ”negro” eli suomeksi neekeri. Jokseenkin kierosti sitten selitetään että mustaihoisina heillä on siihen oikeus. Vastaan väittävät leimataan älämölöllä rasisteiksi.

   Huippuna se kun jalkapallo- ottelu keskeytettiin ”rasismin takia” Ranskassa romanialaisen erotuomarin käytettyä pelaajasta romanian kielistä mustaa tarkoittavaa sanaa ”negru”. Romanian kieli on siis rasistista ja heidän pitäisi ilmeisesti alkaa käyttää englannin kielistä sanaa Black koska se on hyväksytty? Eikö tämä ole suoranaista kolonialismia jossa koko maailman pitää polvistella kirjaimellisesti USA:n ja anglo-amerikkalaisen kulttuurin edessä?

 4. Pekka ja Pätkä Neekereinä on niinkuin se sanotaan. Ei siinäkään ole mitään outoa, vai pitäisikö se olla Pekka ja Pätkä tummina…?😅😅😅

 5. Norppa, teoriassa humanistiset tieteet ovat tiedettä. Käytännössä nykypäivän humanistisissa aloissa on hyvin vähän tilaa tieteelliselle metodille.

  Kyllä sen huomaa kun katsoo yliopistojen haasteita.

 6. Uhriutuminen meni todella pahasti överiksi. Mielestäni tämä woke ihminen teki hallaa omalle asialleen ylireagoimalla, suostumatta (pysymättä?) asialliseen keskusteluun. Toivottavasti tämä woke ihminen ei ole kiellettyjen sanojen listalla.

  Valtaojaa kävi sääliksi. Sannikalta oli mielestäni harkitsematonta laittaa Valtaoja tällaisen ruutitynnyrin lähelle, mies on kyllä tottunut koviin paikkoihin, vaikkapa kirjeenvaihdossaan piispa Pihkalan kanssa, pakana-angnostikko vastaan kirkonmies.

 7. No pitihän se ohjelma katsoa ja juontaja ei hallinnut keskustelua joten pääpaino tuli tyhjän jauhamiselle johon Valtaoja sai lyhyet asiaan pyrkimiseen tähtäävät osiot. Varsinaista asiaa ei päästy keskustelemaan.
  Vahvisti käsitystä että maahanmuuton kotouttaminen ei näillä etene.

 8. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fe4a5e8d-ebff-48c0-8c2f-1a5ff50003ca

  ”Tämä ajattelu vie meidät takaisin YYA-ajan Suomeen, jossa taistolaiset ja heidän hengenheimolaisensa vaativat sensuuria ja eristivät väärinajattelijat. Neuvostovastaisuus on vain korvautunut muilla määreillä.”

  Ukkola on valitttava oikeassa.

  Yhden ainoan totuuden julistajat ovat voimissaan eikä vaaalle keskustelulle ole enää tilaa.

  Sannikka meni typeränä mukaan woke-hysteriaan, mutta ei sille mahda mitään.

 9. Ideologisen puhdasoppisuuden vaatimus saadessaan liekkiä on vaarallista, siitä on historiassa esimerkkejä.

 10. Kun se neekeri on kielletty niin miksi pitäis sallia Pekka ja Pätkä neekereinä no en tiedä onko aivan sallittua kuitenkaan
  Kun kerran nuot ????pusutkin muutettiin pelkiksi suukoiksi terv tepivaari

  1. Ensinnäkin ”neekeri” ei ole kielletty sana.
   Sitä voidaan toki käyttää kielletysti, mutta sana sinänsä ei ole kielletty.
   Toisekseen joku loukkaantumiskiimainen ei todellakaan määrää, millaista kieltä ja mitä sanoja kulloinkin minä käytän

 11. Päättelin siitä kun neekerin pusut joutu vaihtaan nimensä pelkiksi suukoiksi että sana neekeri olisi kielto listalla terv tepivaari

 12. Hyvin hämmentyneenä katselin tuon ohjelman Areenasta. Jos maailma on tuohon suuntaan menossa kuin tuo ruskea henkilö haluaa, niin olemme pulassa.

  Eri ihmisryhmät vain etääntyvät toisistaan sen sijaan että löytäisivät yhteisen sävelen.

  Hämmentävää oli myös se, kuinka tuo nainen suoralta kädeltä hyvin itseriittoisesti mitätöi Valtaojan tekemiset vuosien ajalta, ilman että kuitenkaan tiesi mitä Valtaoja on aikaan saanut.

  Muiden ihmisten ajatusten lukeminen tuntuu myös kuuluvan näiden woke -ihmisten taitoihin. Toisten kuuntelemisen taito sen sijaan ei ole heidän keskeistä osaamisaluettaan.

  1. Ei kai sille mitään mahda, jos terve järki ja suhteellisuudentaju olivat täysin kateissa.
   Ei niitä saa, jos ei ymmärrä, mitä nämä tarkoittavat.

 13. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että kyseinen höyrypää on malliesimerkki siitä millaista on intersektionaalinen feminismi, jonka nimiin hallituskin on vannonut.

   1. Osaltaan kyllä. Marinin hallitus julkisti kesäkuussa 2020 tasa-arvo-ohjelman, jonka kantavana pääajatuksena on intersektionaalisuus. Näin totesi sisäministeri Ohisalo tviitissän 25.6.2020.

    1. Juha U, totta ja intersektionaalisuutta suorastaan korostettiin, kuten sairaita kultteja tavataan korostaa heränneiden keskuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *