Saksa luopuu ydinvoimasta ja kivihiilestä, vielä julkaisemattoman raportin mukaan se tulee veronmaksajille todella kalliiksi

https://www.hs.fi/talous/art-2000007892681.html

”Tällä hetkellä saksalaiset maksavat sähköstään 43 prosenttia enemmän kuin muiden EU-maiden kansalaiset keskimäärin.”

”Raportissa varoitetaan myös uhkaavasta energiapulasta, kun laitokset valmistautuvat sammuttamaan viimeisiä ydinreaktoreitaan ja hallitus kannustaa vetäytymään kivihiilestä. Raportin mukaan sähkötuotannossa olisi vuosien 2022 ja 2025 välillä 4,5 gigawatin vaje, joka vastaisi kymmentä hiilivoimalaa.”

Kyllä tuo viherusko tulee kaiken kaikkiaan kansalaisille kalliiksi, kun mikään terve järki ei pelaa.

Ydinvoimaloiden sulkeminen ennen käyttöikänsä loppua Fukushiman tsunamin takia kertoo paljon poliitikkojen järjestä.

Jo nyt Saksassa sähkö on järjettömän kallista ja hinta nousee reippaasti viimeisten ydinvoimaloiden ja hiilivoimaloiden sulkiessa.

10 hiilivoimalan verran vajetta sähkön tuotannossa on aika vaikea paikata naapureista saatavalla sähköllä ja hinta tulee taatusti olemaan kova ostajalle.

Samaa vihersokeutta meilläkin esiintyy aivan liikaa ja mekin saamme siitä jatkossa maksaa ”messinkiä”, jotta joku viherpiiperö pääseen kehumaan saavutuksiaan.

4 vastausta artikkeliin “Saksa luopuu ydinvoimasta ja kivihiilestä, vielä julkaisemattoman raportin mukaan se tulee veronmaksajille todella kalliiksi”

  1. Saksan olisi pitänyt palkata vaikka Hakkarainen konsultiksi. Eikä olisi maksanut kuin kolmen vartin viinapullon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *