Uskonrauhan rikkominen on näköjään sekin yksisuuntaista

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000008015127.html

”Tuomio tuli useista kunnianloukkauksista, kansanryhmää vastaan kiihottamisista ja uskonrauhan rikkomisesta.”

”Uskonrauhan rikkomiseen de Wit syyllistyi oikeuden mukaan heitellessään kampanjointitilanteessa Koraania. Oikeus katsoi, että de Witin oikeus sananvapauteen ei ole oikeuttanut toimintaa.”

Tuomio oli aivan perusteltu, koska sananvapaus ei oikeuta tuollaiseen.

Sinänsä mielenkiintoista on se, että, kun eräs Jari Tervo julkisesti televisiossa heitti raamatun lattiaan, tämä ”suvaitsevaisten” joukko valtakunnasyyttäjiä myöten sivuutti sen täysin.

5 vastausta artikkeliin “Uskonrauhan rikkominen on näköjään sekin yksisuuntaista”

  1. Tää kaveri on kieltämättä vähän vetänyt övereiksi. Minulla ei ole etäistäkään tarkkuustietoa mitä on tapahtunut enkä ole juristi niin turha sanoa juuta jaata.

    Mutta sen sanon että jumalanpilkkapykälän voisi jo kohtsilleen poistaa laista.

    1. Niinhän voisi, jos se koskee kaikkia uskontoja eikä yksipuolisesti vain yhtä tai paria.

  2. ”Yhdysvalloissa useat nimekkäät professorit toteavat lausunnossaan, että Suomen syyttäjälaitos pakottaa kansalaiset valitsemaan uskonnollisen vakaumuksen ja vankeustuomion välillä.

    Yhdysvallat kohdistaa pakotteita yleensä yksittäisiin ihmisiin. Pakotteita on toistuvasti kohdistettu sellaisiin vieraan vallan keskeisiin päättäjiin, joiden on katsottu loukanneen maansa kansalaisten ihmisoikeuksia tai uskonnon harjoittamisen vapautta.

    Joukko nimekkäitä vaikuttajia vaatii avoimessa kirjeessään Yhdysvaltoja asettamaan pakotteita valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vastaan. Vaatimukset liittyvät Toiviaisen Päivi Räsästä kohtaan nostamiin syytteisiin. Kirjeen nimekkäiden allekirjoittajien joukossa on muun muassa huippuyliopistojen, Yalen, Princetonin ja Havardin professoreja.” – Suomen Uutiset 31.5.2021.
    ——————————————–
    Olen odotellut milloin Jari Tervo heittää tv-lähetyksessä Koraanin lattialle. Ei ole vielä näkynyt.

    1. Ei se pelkuri uskalla.
      Suomen kristityt eivät katko kauloja.
      Islamistit saattavat…

  3. Huomasin saman. Jos uskonnon åyhän kirjan heittely on uskonrauhan rikkomista niin miksi se ei koska Raamattua? Varmaan wokeisto keksii syyn miksi Tervon Raamatun heittely oli paljon hyväksyttävämpää kuin Wittin Koraanin heittely. Olihan myos muutama vuosi sitten vapaa-ajattelijoilla jokin tempaus, jossa Raamattuja voi vaihtaa oliko se pornolehtiin vai mihin. Vähintään yhtä loukkaavaa.

    Sinänsä olen sitä mieltä, että sananvapauden nimissä pitäisi sallia minkä tahansa pyhän kirjan polttaminen tai heittely. Sehän on jonkun mielipide siitä uskonnosta ja uskontoja samoin kuin poliittisia aatteita ja liikkeitä pitäisi saada vapaasti arvostella. Eiväthän ne ole mitään henkilöitä.

    Suomi on ”oikeusvaltio”, varaa arvostella Unkaria ja Puolaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *