Valitettavasti hallituksen muniminen vain jatkuu

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dbff7a06-3128-49c5-b495-b3f6ece3e445

”Totuus rajojen koronatesteistä paljastui: Avit eivät ole tehneet ensimmäistäkään testauspäätöstä vuosina 2020 ja 2021 – eikä STM ole niitä ohjeistanut”

Tartuntatautilain 15 ja 16 pykälät antavat AVI:lle täydet oikeudet määrätä testauksen käyttöön ja myös sen tekemisen pakolliseksi.

Hallitus siis on jälleen muninut, kun nykyinen laki jo antaa kaikki oikeudet tehdä pakkotestit rajoilla.

STM/Kiuru on pessyt kätensä odottaen uutta lakia, mikä ei tässä asiassa edes ole tarpeen.

 

15 vastausta artikkeliin “Valitettavasti hallituksen muniminen vain jatkuu”

 1. Huvittavintahan tässä on se, että hallituksessa kyllä tämä asia hyvin tiedetään, mutta mitään asian edistämiseksi ei ole tehty.

  Nyt odotellaan taas, että hallitus saa aikaan uuden lakiesityksen, joka menee valiokuntakäsittelyihin ja joko kaatuu tai tulee eduskunnan käsiteltäväksi.

  Olisikin mukava tietää miksi tämä on hallituksella niin vaikea rasti, kuka laittaa hanttiin?

 2. Mikä se persujen tuoma viisaus tähän on, kun tuntevat asiat paremmin kuin THL, ministeriöt, AVI ja koko lääkärikunta ? Sekä osaavat organisoida koko Suomen koronataistelun paremmin kuin missään ?

  1. Kyllä pointti löytyy tekstistä, eli mihin tuo rokotteiden välin pidentäminen perustuu, kyllä tuollaista asiaa on aivan perusteltua kysyä.

   Tyhmempää olisi olla kysymättä.

  1. Kyse ei ole oppositiosta, vaan hallituksen omista.

   https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/50c03342-ea75-432b-afe4-9e6ecf48c439

   ”Positiivisesti ajateltuna hallituksen ja STM:n toimista voi sanoa, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta samalla sopii ihmetellä, että miksi vasta nyt?

   Iltalehden tietojen mukaan syynä ”löysään rajatestausasenteeseen” on ollut hallituksen erimielisyys – erityisesti keskustan kipuilu matkailun ja työmatkaliikenteen suhteen.”

   Pitäisikö nyt ”kiittää” kepuleita…

 3. STM on kieltämättä ollut aikamoinen monitunaroinnin monimestari. Mutta, jos sille on lupa annettu tunarointiin niin se on ikuinen.

  1. Olisikohan hallituksella muutakin tekemistä tässä kaikenkattavassa maailmanlaajuisessa koronasopassa kuin kuunnella jatkuvaa itkua ja hammastenkiristystä oppositiolta ? Niin että, mitään ei opita virheistä, ei mitään, ei niin mitään, ei todella mitään jne……..

 4. Kyllä tältä ”kelvottomalta hallitukselta” jotain on mennyt pieleen, koskapa tämän aamun uutisoinnissa kerrotaan, että Marinin hallitus on tehnyt työllisyyden hyväksi jo nyt saman verran kuin Sipilän hallitus neljässä vuodessa.

  1. Kalle,- minunta eläkeputken poisto oli lähinnä vanhemman työntekijäpolven kiusaamista kortistoon kuusikymppisenä.

Kommentoi