Rokotustodistus

Keskuskauppakamarin Romakkaniemi sanoo, että kansallinen monikielinen todistus on ihan välttämätön. Sitä tarvitaan, kun maailma taas avautuu Koronan jäljiltä. Suomalaisten yritysten on päästävä hoitamaan kansainvälisiä yhteyksiään ja rokotuksen hoito on pystyttävä luotettavasti todistamaan.

Onhan siitä hyötyä kaikillekin ja itse kullekin. Onhan nekin  tiedot tietysti digitoitu, mutta ei aina niin luotettavasti. Minä menin kerran terkkariin, kun hiukan kolhin itseäni enkä oikein muistanut milloin sain edellisen jäykkäkouristuspiikin. Löytyihän se lopulta yli kymmenen vuoden päästä. Hoitajat siinä sanoivatkin, että näitä vanhempia ei ole digitoitu kovinkaan hyvin, eikä kattavasti. Aina tulee ulkomailla ongelmia, jos ei ole mitään todistusta, siellä niitä tietoja ei löydy mistään.

Varmasti todistuksella on myös vaikutus siihen, kuinka moni ottaa sen rokotuksen. Jos kerran naapuri, niin ehkä siitten…

3 vastausta artikkeliin “Rokotustodistus”

  1. Ruotsi ja Tanska on juuri ottanut digitaalisen rokotepassin käyttöön.

  2. Oletan, että Suomessa sen digitaalisen rokotepassin kehittäminen vie paljon aikaa ja rahaa – tulleekokaan toimiva.

    Sen sijaan voisi olla ihan oikea viralliselle lomakkeelle täytetty ja tulostettu, sekä tietysti allekirjoitettu ja leimattu asiakirja, jonka rokotettu saa halutessaan.

    Siitä olisi hyötyä rajojen ylityksessä. Jos vaikka minä lähden Latviaan kouluttamaan sikäläistä Suojeluskuntaa (Zemessardze), niin joudun ylittämään kaksi valtakunnanrajaa suuntaansa. Liettuaan (Kasp) olisi jo kolme rajaa.

  3. Juhani, ymmärtääkseni tässä ollaan nyt hankkimassa yhteiseuroppalaista todistusta, tai passia. En tiedä mikä tuo pohjoismainen hanke tulee olemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *