Vieläkö joku trumppeliin sokeasti uskonut kehtaa myöntää tehneensä niin_

Trumppeli yllytti kannattajansa valtaamaan kogrenssin ja siten yritti vallankaappausta eli maanpetosta.

Se, että presidentti yrittää sellaista, on tyypillistä banaanivaltioille, mutta ei demokratialle.

Trumppeli on osoittanut olevansa sellainen pelle, mitä diili-ohjelmat kertoivat.

Kuinka joku voi tuollaista rikollista toimintaa kannattaa?

Ei voi kuin toivoa, että trumppeli astetaan syytteeseen maanpetoksesta, ellei Pence typeryyttään armahda rikoksista.

 

23 vastausta artikkeliin “Vieläkö joku trumppeliin sokeasti uskonut kehtaa myöntää tehneensä niin_”

 1. Voiko tapahtumista yllättyä, mielestäni ei, kuin ehkä siltä mihin asti ne kärjistyivät.

  Vallankaappaus?

  No hieman kyllä kyseenalaistan tuon hyvin myyvän otsikon, mutta onhan siinä tarpeellista dramatikkaa.

  Helppoa ja yksinkertaista on tietenkin laittaa koko tilanteen kriisiytyminen yksinomaan Trumpin syyksi ja sitä ei voi kieltää, etteikö mainitulla höyrypäällä ole jopa suurin yksittäinen rooli eskaloitumisessa, mutta koko totuus se ei ole.

  Viimeiset 4 vuotta USA:ssa on ollut enemmän ja vähemmän levotonta jatkuvasti, milloin minkäkin ryhmittymän / ryhmittymien toimesta, mutta ne valtavat yhteiskunnalliset ongelmat joita USA:ssa on, eivät ole kehittyneet viimeisen 4 vuoden aikana vaan paljon pidemmällä aikajänteellä.

 2. Trump on alusta asti harjoittanut hajoita ja hallitse ja Veto oikeuttaan. Uskotko joku että tämä ajaa kansan asiaa 😅😅😅, kyllä pitää olla typerä fani!

 3. En tunne USA:n lainsäädäntöä mutta minusta kyllä tuntuu, että USA:nkaan lainsäädännössä ei vallankaappaus ole synonyymi maanpetokselle; ainakaan Suomen lainsäädännössä ne eivät ole sama rikos.

  1. Vallankaappaus on valtiopetos. Presidentin tapauksessa kaikkein raskain.

   Suomessa ”Koiviston konklaavi” oli juntta. Mutta sillä oli isänmaalliset tarkoitusperät eikä vallantavoittelu sinänsä. Suomessa oli vaarana nälänhätä, kun yhteisvaluuttakokeilu (EQU) oli viemässä taloutta kuolioon ja lainakriisiin. Vain hullu antoi suomalaisille enää lainaa.

   Juntan paperit nauttivat salaisuutta ainakin vuoteen 2025 asti. Luultavasti kauemminkin.

   Lipposella ja Niinistöllä ei ollut kykyä ottaa opikseen yhteisvaluuttakokeilun seurauksista. Seurauksena nyt tolkuttomat velat ja talouden takkuaminen.

   ——–

   Trumpin aikana työllisyys Yhdysvalloissa parani. Tämä oli omiaan herättämään persujen kunnioitusta.

 4. Taitais olla pareet jakaa Amerikka kahtia, jenkkeihin ja etelävaltiolaisiin kuten sisällisodassakin oli.

  1. Trumppilaiset olivat voitolla keskivaltioissa. Itä- ja länsirannikoilla oli toisin.
   Keskivaltioissa on useita taantuvia alueita, jotka kärsivät työttömyydestä dollarin liian korkean kurssin takia. Tämä ei välttämättä tuonut Trumpin voittoa tuolla.

 5. Aika paljon nyt näemmä Twitterissä moitiskellaan persuja kun ovat olleet myötämielisiä Trumppia kohtaan. Vaativat nyt selkeää irtiottoa miehestä.

  1. Myllymatti,- meiltä ollaan vaatimassa milloin mitäkin ja Putinista luopumista meiltä onkin jo aikaisemmin vaadittu ja kai meidän pitäisi jo ymmärtää luopua Raamatun teksteistäkin, kun se ei ole sopusoinnussa Koraanin saatanallisten säkeiden kanssa jne jne

   1. ”Saatanalliset säkeet” ovat ne, joissa Muhamedin katsotaan harjoittaneen kompromissiä alueen aikaisemman uskonnon jumalien suhteen voidakseen palata takaisin maanpaosta.

  2. Niin twitterin perusteella PerusSuomalaiset yrittivät vallankaappausta ja tunkeutuivat USA:n kongressiin, kyllä nyt harmittaa kun itse katselin mäkiviikon huipennusta, enkä ehtinyt mukaan rientoihin.

   No mikäli eskaloitumisessa oltaisiin toimittu oikein niin 30 ihmistä olisi pitänyt menettää henkensä, satoja poliiseja olisi pitänyt pahoinpidellä ja omaisuutta olisi pitänyt tuhota parin miljardin edestä, koska silloin kyse olisi ollut rauhanomaisesta mielenilmaisusta, jota irtisanoutumisen sijaan olisi eskaloitumista voinut avoimesti tukea.

 6. Ihan vaan kuriositteetina, verkossa saatavilla oleva video ja kuvamateriaali antaa ”vallankaappauksesta” ja ”kongressiin tunkeutumisesta” osittain aika hassun kuvan.

 7. Täytynee todeta, että kyllä medialla on melkoinen kyky vaikuttaa ihmisten mielikuviin. Muutama höyrypää tunkeutuu rähinöimään kongressirakennukseen, niin jo puhutaan vallankaappauksesta.

 8. No, pitihän sen arvata että persuporukasta löytyy joitakin, jotka yrittävät vielä jotenkin pehmentää ja osoittaa median viaksi tätäkin trumpin kaaosta. Pysyisitte hiljaa niin ei tarvitsisi hävetä myöhemmin.

 9. Vallankaappaus…? Mitä.. missä ja milloin??
  Haavisto on hyvin hyvin huolissaan.

 10. Jos minä arvostelen sitä, että puhutaan vallankaappauksesta, kun kyseessä on mellakka, niin ei minulla mitään häpeämistä mielestäni ole.

  Enemmän häpeäisin sitä, että olisin kovin helposti median vietävissä.

  Onko esim. presidentti Sauli Niinistö persu, koska hänkään ei ollut valmis puhumaan vallankaappauksesta?

 11. Kyllä kyse on vallankaappausyrityksestä, kun trumppeli yritti saada Pencen toimimaan lainvastaisesti ja yllytti mellakkasakkia estämään kongressin vaalituloksen vahvistamisen.

 12. Trumppa saanee syytteen valtiopetoksen yrityksestä, ellei presidentin valtaa pitävä häntä siitä vapauta.

  Jos varapresidentti syrjäyttää presidentin vaikka välttämättömyydenkin pakosta, tullee saamaan arvioinnin valtionpetoksellisuudesta.

  Miten varapresidentti voisi syrjäyttää presidentin kansallisen edunkaan nimessä? Kai se parlamentin ja kongressin tuella hyvinkin onnistuu. Omin päin ei kannata haavin kanssa kuljeskella.

 13. Tässä huomaa myös sen kuinka hyvin mediataitoinen vallankäyttäjä pystyy kusettamaan kuulijansa. Moni järkevä on uskonut tämän ukon tarinat ja agendan ja jopa puolustellut sen tekoja. Olisi pärjännyt hyvin 30-luvun ääripiireissä.

   1. Ja vieläpä kokkareiden pahimman vinkujan, mutta sopii jotenkin kuvaan.

Kommentoi