Ihmisen puhetta ihmisille- Merja Kyllönen

Harvoin kuulee niin avointa haastattelua keneltäkään julkisuuden ihmiseltä, saati poliitikolta. Merja Kyllönen kertoi elämänsä nousut ja laskut hyvin avoimesti, millaista on elää syvässä Kainuun korvessa ja lähteä sieltä politiikan raadolliseen maailmaan ja palata EU-lihapatojen äärestä ihan oma-aloitteisesti huolehtimaan läheisitään hautaan saakka.

Elämä on ollut metsässä ja rasvamontusta, jossa hurtti äijämäinen huumori,  terävä pelkäämätön ja kuvia kumartelematon, elämän oikeiden asioiden kokemus yhdistyvät.

Täytyy todeta, että miten nämä kultalusikka suussa, kaiken vanhemmilta valmiina eteensä saaneet voivat yleensä olla mukana yhteisistä asioita päättämässä- eivät voi !

Kannattaa katsoa- ei voi kun ihailla suoruutta ja rehellisyyttä.

Miksi Merja lauloi? | Flinkkilä & Kellomäki | TV | Areena | yle.fi

19 vastausta artikkeliin “Ihmisen puhetta ihmisille- Merja Kyllönen”

 1. Niitä vaan on Suomessa vain kortilla saatavissa liian monet mennee omalla edulla ensin terv tepivaari

 2. Joo varmaan noinkin mutta mitenkäs menet kapeenkylään Teiskossa se kun vielä on jopa Tamperetta terv tepivaari

   1. Nimittäin on potaskaa väittää julkisen liikenteen olevan riittävää, kun sitä ei edes ole eikä asiassa mitenkään verrattu tilannetta Kainuuseen.

 3. Ryysyrannan perillisen menestyminen omilla avuillaan on hatunnoston paikka!
  Erityisarvo sille ettei ole jättänyt synnyinseutuaan ja huolehtii osaltaan omat vanhempansa turvaten heidän loppumatkansa.
  Arvo myös heikoimpien puolesta puhumisesta.

  1. Tässä oli se hieno juttu, mitä ihminen voi tehdä saatuan kaiken yltäkylläisyyden, mutta palaa sijoilleen huolehtimaa vahuksitan, eikä unohda mistä on lähtenyt.

 4. Katselin itselleni loppusijoituspaikkaa Ryysyrannan suunnasta 9 vuotta sitten ja löysinkin pari vaihtoehtoa. Mutta työt jatkuivat vielä vuosia, enkä päässyt irtautumaan. Suomussalmen keskustassa olisi nykyään asuntotarjontaa palvelujen lähellä.

  1. Minulla on tallessa isäukon muistomitali Suomussalmen taisteluista. Äijä piti Kekkosen kuvaa seinällä. Urkki oli diplomatian mestari. Kommunistitkin äänestivät, vaikka K oli jahdannut heitä ennen sotia.
   Tietenkin kommunistit olisivat halunneet oman miehen presidentiksi, mutta oli kommunisteille itselleen hyväksi, etteivät saaneet.

   No, Kekkosen aika oli nousujohteista. Koivisto pani talouden persiilleen ja vei Suomelta ketkuilullaan itsenäisyyden.

   Eilen Urpilainenkin toitotti telkussa, ettei perustuslain sanalla, että valta kuuluu kansalle ja sen valitsemalle eduskunnalle, ole juuri merkitystä.

 5. Urkki oli Ilmari Kiannon kaveri Ryysyrannan nurkilta, missä on yhtymäkohtia Kyllösen sukuun. Yksi naapureistani on tehnyt väitöskirjan Kiannosta ja on hänkin kotoisin Kyllösen kulmilta.

 6. On sitten Karjalaiselle liikaa puhua Kyllösen toiminnasta ministerinä?
  Jo on nirppanokkaista ja kaipa tämäkin poistetaan katkerana.

  1. Kysymys oli haastattelusta ja hänen ajatuksistaan elämästä ja suhteesta poliitikon uraan- eikä hänen ministeriydestään tai yksitäisisä poliittisista päätöksistä. Yksi näkyvimpänä oli kansliapäällikkö Tervalan erottamien syynä budjettipuhallukset.
   Oletko katsonut ohjelman, että kommentillasi olisi pohjaa ?

 7. Ministeriaikainen puuhastelu riitti.
  En todellakaan ole kiinnostunut Kyllösestä yhtään enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *