Olisiko kenelläkään vanhaa grammaria – orvolle Orpolle ?

Nyt on pakko panna pari linkkiä, koska kokoomuksen oppositiojohtaja Orpo on seonnut. Johannes Koskinen ym. ovat tarkistaneet faktat ja todennut, että Orpo valehtelee suoraan, mitä tulee hallituksen aikaansaannoksiin ja kulukuriin. Orpo lupaa leikata lisäksi kaikesta ”liikkuvasta” ja ajaa kansan kurjuuteen jo vielä koronakriisin ollessa päällä, mikäli kokoomus pääsee hallitukseen.

Vielä naurettavampaa on se, että markkinoilla nyt nouseva kysyntä sekä työllisyystrendi on Orpon aikaisen hallituksen ansiota hänen mielestään. Tässä pääsi jo oikea hörönauru.

Kannattaa lukea Hesarin juttu kommentteineen.

Saku Timonen pani vielä paremmaksi arvostelun.

Petteri Orpo Ylen Ykkösaamussa: Kokoomukselta pian esitys miljarditason kavennuksista valtion menoihin – Politiikka | HS.fi

Vanha levy pyörii – Uuninpankkopoika Saku Timonen | Apu

24 vastausta artikkeliin “Olisiko kenelläkään vanhaa grammaria – orvolle Orpolle ?”

 1. Voishan se Orpo soitella vanhalla grammarilla vaikka omaa valssiaan orpopojan valssi terv tepivaari

 2. Timonen on kärähtänyt niin monista valheista että ei niitä jaksaa edes lukea.

  Orpo mielestäni jatkoi tutulla linjalla. Hän ei räyhää ja räksytä, mutta toisaalta ei myöskään oikein inspiroi. Olen myös puolueen sisällä pannut merkille, että hän on hyvin ujo kokeilemaan uutta, viestinnässä tai muutenkaan. Hän on ujo uusille ajatuksille ja näkökulmille. Kuuntelee kohteliaasti, mutta ei uskalla astua eteen tai taakse.

  Mitään erityisen outoa hän ei sanonut, hyvässä tai pahassa. Semmoista perusturvallista sanomaa vain. Mielestäni nyt voisi kaivata vähän enemmän lihaa luiden ympärille.

 3. Pankkopellen jorinassa ei ole mitään järkevää, mutta jollekin se näköjään on pyhä uskonto.

 4. Voi ainoastaan ihmetellä kykypuolueen kannatusta? Jos hänen listallaan mentäisiin niin enemmistö joutuisi ahdinkoon. Ihmettelen heitä jotka kannattavat noita ajatuksia.?

 5. Ei tarvitse tonkia. Timonen on vaan täysin oikeassa kenenkään pystymättä kumoamaan esitettyjä faktoja.
  Samoin Hesarin juttu oli lyhentämätön siitä tautologiasta, mitä Orpo on toisto toiston jälkeen puhunut – paskaa.
  Noilla puheilla ei vaalivoittoa ja uutta hallituspaikkaa heltiä.

 6. Heikki, ihan uteliaisuudesta kysyn, oletko tarkistanut pankkopojan väitteet, vai uskotko niihin ihan vaan siksi, että hän edustaa tällä kertaa vallassa olevia?

  En pidättele hengitystä vastausta odotellessa.

  1. Tarvitaanko Opolle grammaria?
   Täällähän yksi hallituksen grammari soittaa koko ajan samaa virttä…

  2. Päinvastoin, olen julkaissut jatkojulkaisuna Apu-lehden jutun, jonka oikeellisuudesta vastaa päätoimittaja. Jos lyöt toiset faktat pöytään, lähetä Apuun.
   Mutta vähemmällä pääset, jos kerrot virheet täällä.

   1. Jaa, että silkkaa copypastea, vai?

    ”Jos lyöt toiset faktat pöytään, lähetä Apuun.”

 7. Orpo olo tulee ja kylmää kyytiä jos Orpon metoreilla suomea johdettaisiin.

 8. Timonen kirjoittaa blogeja joita mm. Apu julkaisee (en kyllä ymmärrä miksi).

  Blokirjoitus vertautuu lähinnä lehtien mielipidesivuilla julkaistuihin lukijoiden kirjoituksiin. Näissä kirjoituksissa vastuu tietojen oikeellisuudesta on kirjoittajalla, ei mielipidekirjoituksia julkaisevalla lehdellä ja sen päätoimittajalla.

  1. Väärin, päätoimittaja vastaa lehdessään kaikesta julkaistusta aineistosta, myös siitä, ovatko ilmoitukset moraalis-eettisten ja muiden säännösten mukaisia saati mielipidekirjoitukset.

 9. Ihan henkilöstä ja puolueesta riippumatta on hyvä että poliitikko ei koko ajan haistele tuulia, ole tuuliviiri

  1. Mielestäni juuri päinvastoin. Poliitikon pitää haistella maailman menoa ja soveltaa omia ”oppejaan” niihin tai jopa muuttaa käsityksiään kuten nyt muuttuneet maailmapoliittiset suuntaukset, ilmastonmuutos, saasteet, maahanmuuton rakenteiden muutos, poliittinen ympäristö.
   Se on entinen poliitikko, jos ei.
   Tällä menolla Orpo on entinen, oven takana jo odottavat jo kampittajat.

   1. Oikeassa olet siinä että ei pidä kenenkään kalkkeutua.
    Tuulien haistelulla nyt vaan tarkoitin poliitikkoja jotka haistelevat sitä millaisista puheista vaalikarja ja gallupyleisö tykkää.

    1. Jatkuvassa Orpon parjaamisessasi voi olla sellainen vaara että jos sattuvat kokoomuslaiset ottavan juttusi todesta vaihtavat hänet sinulle vielä epämieluisempaan.

     1. Tuskin Valtonen tai Häkkänen ainakaan minua kiusaisi, päinvastoin. Olenhan minäkin ex- kokkari ja vieläkin kuulun ns. sivistysverkostoon.
      Mutta nykypolitiikka ajaa entistä sivistyskokoomusta liikaa yksisilmäisen rahan ja talouden sokaisemana ohi meidän inhimillisten tarpeiden.

      1. Eikös rahaa tarvita inhimillisten tarpeiden tyydyttämiseen ihan kaikille meille.
       Hassua muuten miten on kehityksesi mennyt vähän vastavirtaan Nalle Wahlroosin kanssa, muuttui äreästä vasemmistolaisesta porvariksi

 10. Saisimmepa takaisin ne ajat kun kokkaritkin vielä olivat kunnon kansalaisia.

  Loppuun kaluttu aihe mutta ei ole vielä keksitty toimivaa yhteiskunnan muotoa jossa rahat ovat jakaantuneet tasaisesti.

  1. Se oli sitä Paasikiven, Rihtniemen, Suomisen ja jopa Holkerin aikaa. Sitten alkoi lepsuilu Salolaisen ja Itälän jälkeen ajoista, minne tuuli kulloinkin kuljettaa, rahapurren purjein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *