Satoi tai paistoi, ohjelmaa täällä kaupungissa riittää

Harmaalta näytti aamulla taivaanranta, oli kuin merisumu peittäisi koko lähimaaston. Ei näy kuin sumuinen järven selkä puhumattakaan etäällä olevasta Taaporinvuoresta. Asteita 13.5 C. No, tossut jalkaan ja Pyynikin maastoon. Ei ole enää kuin haperoita kasapäin ja kärpässieniä. Eteläpuiston kentällä Sirkus Finlandian suursirkus on viimeistä päivää ajalta 6-12.9. Eilen oli suorastaan tungos. Ei pörrää vesiskootterit lahdella, mikäs siinä nyt on. Huono sääkö ?

Reppu selkään ja kaupungille. Hämeenpuiston kansainväliset suurmarkkinat keräilevät herkkujansa myyntii jo kolmatta ja viimeistä päivää. Markkinat ovat valtavat laajuudeltaan aina Puutarhakadulta alas Satamakadulle. Suomalaiset jonottavat sankoin joukoin espanjalaisia zurroja ja saksalaisia strötseleitä sekä amerikkalaisia kerrosleivoksia. Kaikki moninaiset ruokapaikat olivat täynnä. Hollantilaiset, italialaiset ja ranskalaiset, juustot salamit, kinkut tekivät kauppansa; jo olivat loistavia makuelämyksiä. Ei eestiläiset savujuustot tai Ruoveden valkosipulit maistuneet näihin verrattuina miltään. Väkeä oli niin paljon, etten koskaan ollut moista tungosta siellä nähnyt.

Ei muuta kuin Metso-kirjastolle lehtiä lukemaan ja saman katon alla pianostudiolle harjoittelemaan kesän viimeiset valssit, tangot ja  cha-cha-chaat. Konserttipiano oli hiukan huonossa vireessä.

Talliin lajittelemaan perunat säilöön ja kaffeelle.

Tähän on ehditty, mutta TV-Arenassa Albert Hallin konsertin jälkeen taas lenkille sateeseen.

Valtava upea Sinfoniakonsertti suomalaisen Sakari Oramon johtamana ja juontamana. Kyllä nousi yhteisöllisyydessä tunteet pintaan.

Täytyy varmaan viedä auto seisoskelemaan sateeseen, saa ilmaisen kevytpesun.

Kiirettä pitää täällä kaupungissa !

 

7 vastausta artikkeliin “Satoi tai paistoi, ohjelmaa täällä kaupungissa riittää”

 1. Noinhan se en ollut itse paikalla no hyvä että kiinnosti terv tepivaari

 2. Meinaatkos Heikki, että maaseudulla pitäisi jotain tekemistä varta vasten keksiä?
  Toisaalta, sateellakin minulla riittää hommaa sisätiloissa, vaikkapa tuolla ”konttiverstaallani” tai tuolla verstaallani (varsinaisella), vaikkapa noiden puukkojeni kunnostusta tai tuppien ompelua yms.

  1. Täällä nuo kädentyöt liiyyvät minimoituihin huushollihommiin ja puutarhan syyshomiin. Verstsasta ei enää ole.
   Vaan liikkumista, nyt vapautuneita kirjastoja, konsertteja, tapahtumia ja pitkiä päivittäisiä lenkkeja. Niitä kilometrejä kertyy tällä menolla noin 2 800 km tänä vuonna. Ja aikaa joka päivä n. 2- 3 tuntia. Harrastukset liittyvät siis pääasiassa hyvään ja monipuoliseen terveyden ylläpitoon.

 3. Ihan hengästyin kun tuon avauksen luin. Täällä maaseudun rauhassa on tottunut vähempään. Pariksi viikoksi olisi Heikin ohjelma riittänyt.

 4. Kyllä se Heikin ohjelma melko tiivis näytti olevan.
  Markkinoille minua ei saa lähtemään ja Heikin lisäksi Sinäkin varmaan syyn tiedät.
  Minulla on sellainen elämänasenne, että taakse jätettyä työelämän vaihetta ei enää ”lämmitellä”. Armeijan palveluksesta kun erosin; kertaakaan en vanhalla palveluspaikallani ole käynyt, aivan sama koskee markkinakauppiasaikaani, se elämänvaihe on ohi ja saa olla.
  Työurani kesti kaikkiaan 59 vuotta; siis ihan riittävästi. Nyt elellään puuhastellen, ei enää töitä tehden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *