Luulis ryssiä vituttavan – USA auttaa demokraattista Ukrainaa – imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan

Tänä vuonna USA on toimittanut turvallisuusapua noin 450 miljoonan dollarin verran. Alkaen vuodesta 2014, jolloin Venäjä rikollisesti miehitti Ukrainan Krimin USA on antanut Ukrainalle apua enemmän kuin 2500 miljoonan dollarin arvosta.

Sen lisäksi USAn erikoisjoukot kouluttavat Ukrainan joukkoja.

USAn avun viimeiset noin 60 miljoonan dollarin arvoiset osat saapuvat Ukrainaan vielä tällä viikolla. Apu sisältää myös pienempiä aseita ja niille patruunoita (suurempia ovat mm. erinomaiset panssarintorjuntaohjukset Javelin).

Lähde.

——

Niin, imperialistinen roistovaltio Venäjä uhkaa parhaillaan suurhyökkäyksellä Ukrainaa. On hyvä, että USA yrittää auttaa Venäjän hyökkäyksen uhria Ukrainaa.

13 vastausta artikkeliin “Luulis ryssiä vituttavan – USA auttaa demokraattista Ukrainaa – imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan”

 1. Toivossa on hyvä elää, että USA auttaisi myös Suomea kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen (kuten Vapaussodassa, Talvisodassa ja Jatkosodassa).

  Apua olisi paremmin odotettavissa, JOS Suomi ostaisi monitoimihävittäjä-asejärjestelmän USAsta.

 2. Delfin artikkelin kuvassa Javelineja näyttäisi olevan asennettu suurten 4×4 ajoneuvojen torneihin. En pidä sitä järkevänä. Suuri ajoneuvo on helppo maali viholliselle. Parempi olisi istua Javelinin kanssa piilossa naamioituna, ja sieltä sitten tuhota niillä ryssien taistelupanssarivaunuja.

 3. On erinomaista tukea Ukrainaa tässä kohtaa – mutta aseapu vain hidastaa Venäjää.

  Mistä ratkaisu että saisivat maansa takaisin?

  1. Esititpä vaikean kysymyksen Kyuu.

   Minusta suurempi huoli tällä hetkellä on, miten estää imperialistista roistovaltiota Venäjää valtaamasta yhä lisää demokraattisen Ukrainan alueita.

 4. Miksi mainostaa tulevansa etuovesta …? Kaikki odottaa rintaman olevan siellä missä se nyt on….

 5. Ukrainalla on aivan he*vetin pitkälti yhteistä rajaa/rintamaa Venäjän kanssa. Plus lisää Venäjän sylikoiran Valkovenäjän kanssa.

  Pitkälle rintamalle sitoutuu miehiä varsin harvaan miehitykseen. Hyökkääjä Venäjä sen sijaan voi keskittää suuren ylivoiman haluamaansa painopisteeseen. Läpimurto on todennäköinen – se on sitten kokonaan eri asia kyetäänkö läpimurron syvyyttä rajoittamaan. Siinä olisi ilmavoimilla työtä, vaan Ukrainan ilmavoimat ovat melkoisen heikot.

  Jos demokraattiset länsimaat eivät auta Ukrainaa, niin Ukraina on todella suurissa vaikeuksissa.

  1. Uutisointi on kansainvälisesti samaa mieltä, Venäjä hyökkää. Eli tuskin Putinin kasvot säilyy ellei jonkinlainen invaasio ole edessä. Näin massiivisia joukkojen siirtoja tähän aikaan vuodesta sekä jatkuvat poliittiset vääntämiset lännen kanssa ovat merkki siitä että tästä ne ei enää peräänny.

   Hyvä tietenkin olisi jos Venäjä siirtäisi joukkojaan pois mutta tuskin …

   Brittiasiantuntija listaa BBC:llä kolme todennäköisintä vaihtoehtoa Ukrainan konfliktissa – Putinin ei uskota perääntyvän https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008463961.html

 6. Ei USA sekaannu asiaan muuta kuin aseavulla ja laittamalla tarvittaessa tehokkaammat pakotteet käyttöön.

  1. Ukraina ei ole NATO maa eli se 5. arktikla ei ole heidän apunaan. Sama koskisi Suomea.

   Mutta hyvä on että Yhdysvallat voi tukea aseellisesti. Kyllä siinä myös vapaaehtoiset voi liittyä Ukrainan joukkoihin ympäri Eurooppaa taistelemaan venäläisiä vastaan konfliktin edetessä.

   Sekä kuka tahansa siviili voi osallistua vaatekeräyksiin alueelle kuten oli 2014 aikana

 7. Hyvä asia on se että Yhdysvallat käy asiallista dialogia Ukrainan johdon kanssa.

  EU:n kravaattiarmeija istuu taas poteroissaan kun nyt pitäisi reagoida.

 8. EU-mailta Ukraina ei voi odottaa aseapua. Kun Venäjä hyökkää, niin Ukraina on käytännössä aseidenvientikiellon alaisena – aivan kuten Georgia 2008.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *