Viro lähettää Puolalle apuun noin 100 sotilasta

Ensi viikolla noin sata virolaista sotilasta, joista osa on reserviläisiä ja osa kantahenkilökuntaa, auttamaan Puolaa, Puolan taistelussa hybridisodassa.

Tarkoitus ei ole mennä rajalle kivisateeseen vaan antamaan Puolan armeijalle tukea sen tarvitsemissa tukitehtävissä.

Postimees-lehdessä kenraalimajuri Palm oli asiasta haastateltavana.

34 vastausta artikkeliin “Viro lähettää Puolalle apuun noin 100 sotilasta”

   1. Englanti ja Eesti ovat liittolaisia Puolan kanssa Suomi ei terv tepivaari

 1. Ylläpito: Eikö ole mitään konstia, jolla Niilon kommentit voitaisiin automaattisesti hyväksyä, ettei joka kommenttia tarvitsisi erikseen hyväksyä?

  1. Pistääkö brysselin porukka päänsä pensaaseen?

   *
   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008370109.html

   29.10.2021

   Puolan parlamentti hyväksyi muurin rakentamisen Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen

   Puola pyysi EU:lta rahoitusta muurin rakentamiseen, mutta EU kieltäytyi asiasta.

   *********************************************************************
   HS:
   EU-MAAT suunnittelevat uusia nopean toiminnan joukkoja, joiden vahvuus olisi enimmillään 5 000 sotilasta.
   *

   Niinpä .. Mitä nämä EU:n nopean toiminnan joukot tekisivät? – luulenpa, että ne keskittyisivät asylum anomusten keräämiseen.

   1. Puola, Liettua, Latvia ja Viro rakentavat kaikki aitoja Valkovenäjän ja Venäjän vastaisille rajoilleen. Myös Latvia on pyytänyt EUta maksamaan aidan.

    von der Layen on kuitenkin sanonut, että EU ei maksa piikkilankaa rajoilleen. Joku komissaari kuitenkin oli sitä mieltä, että voisi maksaa.

    Katsotaan miten käy. Itse toivon, että EU maksaisi tarvikkeet (myös valvontaan tarvittavat sensorit). Työn voisi tehdä kukin maa itse.

 2. Suomi tulee varmaan lähettämään jonkun ihmisoikeusaktivistin pelastamaan näitä ”reissumiehiä”…?

  1. Teoriassa Suomikin voisi lähettää vaikka pioneerikomppanian EU-maa Puolan avuksi. Sitä päätöstä ei olisi tekemässä vihreä sisäministeri, vaan puolustusministeri.

   1. Tänään tuli uusia päättäjiä ”hirveitten” puolelle ja näitä sikiää hallituksessa … voinen olettaa että tiedossa on maanpäällinen helvetti Suomessa…sieltä ei Puolaan eikä muuallakaan apua anneta

   2. Teorissa kyllä käytännössä ei ainoa jota voimme tehdä on rauhan turvaajat niitäkin vain pyydettäessä
    Onko heistä siellä apua se onkin eri juttu terv tepivaari

    1. Todellisuudessa Suomen lainsäädäntöä on jo muutettu (kiitos Jussi Niinistö & Co). Nykyisin Suomi voi jo antaa apua ja vastaanottaa apua.

  1. Uutisissa kerrottiin että Stasi muija ja Likasanko keskusteli keskenään, sen tietää että EU antoi nyt myönnytyksiä kun sitä vähän kiristetään …vastahan Stasi muija kävi niiailemassa Kremlissä.

   1. Ainakin Virossa on jo nostettu kysymyksiä, että millä valtuuksilla Merkel oli yhteydessä Valkovenäjän diktaattoriin – EU ei nimittäin tunnusta Likasankoa presidentiksi.

  2. Voi mikä vitsi -taas , HK : ”EU:n ja balttien ote piti..”

   EU pistänyt tikkua ristiin Puolan avuksi – balttien ote piti.

   *
   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008370109.html

   29.10.2021

   Puolan parlamentti hyväksyi muurin rakentamisen Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen

   Puola pyysi EU:lta rahoitusta muurin rakentamiseen, mutta EU kieltäytyi asiasta.

   1. EU on suuuuuri ja hidasliikkeinen organisaatio.

    Uskallan olettaa, että joskus tulevaisuudessa järki pasahtaa kuitenkin päähän ja rupeavat maksamaan ”piikkilangoista” EUn ulkorajoille. Ellei, niin jo pelkästään Afrikasta on tuossa vähintään 100 000 000 ”siirtolaista”. Siis porukkaa, joka pääsääntöisesti ei osaa edes lukea ja kirjoittaa – puhumattakaan jostakin hyödyllisestä työstä. Poikkeuksia tietysti on ja heille löytyy kyllä laillinen reitti EUn alueelle.

 3. Siinä Pihkovassa Viron rajan lähellä on erikoisjoukkoja, niin suomenkielen kuin viron taitavia,,,nyt olisi helppo hämmentää Suomea ja Viroa yhtäaikaa. ”Reissumiehiä” ajoneuvoihin Valko-Venäjältä ja yhtäaikaa kummallekin rajalle, sekaan Venäjän erikoisjoukkoja aiheuttamaan molempien maiden kielellä (Virossa ja Suomessa) hajaannusta ja kaaosta, siinä voidaan vaikka suomea puhuva uhrata rajalla ja katsoa mitä teemme … vastaammeko vaikka tuleen? Siihen sopivasti media paikalle ja uhriutuminen…jokunen ”reissumies” tapettaisiin samalla.

  Kun vastassa on meininki mitä Venäjä tarjoaa kannattaa ajatella kuinka ääritilanteessa nämä voisi toimia…

  Ne voisi tehdä tämän vaikka kokeeksi, seuraavaa scenaariota varten?

  Yhtään en ihmettelisi.

  1. Pihkovassa on maahanlaskudivisioona, erikoisjoukoiksi niitä voidaan kutsua. Periaatteessa ne ovat kuitenkin pääsääntöisesti asepuvussa taistelevia sotilaita. Joskus tosin ilman merkkejä, mutta kuitenkin asepuvussa ja aseistettuna.

   Venäjällä on sepetsnazit varsinaisia hämärähommia varten ja esimerkiksi Wagner (jota ei Venäjän lakien mukaan saisi edes olla olemassa).

 4. Puola uhkasi päästää lävitseen Saksaan haluavat, Saksa ei halunnut ottaa vastaan. Sielläkin taitaa vähitellen tulla mitta täyteen näiden ”siirtolaisten” kanssa. Ainakin sisäministeri Seehofer tuntuu tolkun tyypiltä.

  1. ”Saksan itäosien vastaanottokeskukset ovat jo täynnä, Puolan rajalle lisätään poliiseja. Hallitusvaihdos hidastaa isompia päätöksiä.” (IS)

   Niin, alkaa olla ahdasta ja pitäisi aukaista lisää vastaanottokeskuksia Saksaan. Ei ihme ettei sielläkään lämmetä.

   ” Saksassa väkiluku on 83 200 000 (31.12.2020). Vuonna 2011 Saksan väkiluku tarkistettiin ja väestömääräksi saatiin 80 300 000. Sen jälkeinen väestönkasvu johtuu positiivisesta muuttotaseesta, luonnollinen väestönmuutos on ollut negatiivinen.Tilastojen mukaan ulkomailla syntyneet naiset saavat keskimäärin enemmän lapsia kuin syntyperäiset saksalaisnaiset.” ( Wiki maailman tietoa, mutta näin on)

   Eli Saksan oman kansan määrä vähenee ja ”reissumiehet” saatuaan ankkurin tuonne tuovat perässään muutkin porukat, oli sukua tai ei, Afrikasta ja Lähi-Idästä.

 5. Nyt Valko-Venäjä ripottelee näitä ”reissumiehiä” ryhminä pitkin rajaa

  1. Se pakottaa Puolan hajoittamaan voimiaan vastaavasti, koskaan ei voi tietää mistä kohtaa yritetään rajan ylitse. Kun aikakaan ei ole tiedossa, niin rajalla on seisottava vuorotöissä.

   Kyllä se kunnollinen aita sentään on hyvä asia.

   1. ”Kyllä se kunnollinen aita sentään on hyvä asia.” – kyllä niin, toisaalta

    Puolassa ja Unkarissa käytössä oleva piikkilanka, uskoisin näin, on lähes välttämätön tuki armeijan joukoille. Ilman piikkilankakieppejä rajalla tuhansien maahantunkeutujien tulon estämine olisi vaikeaa.

    [ Ampuma-aseiden käyttäminen pitänee sulkea pois. Vesitykkejä näkyy kyllä käytettävän Puolan rajalla. ]

    *

    Concertina wire or Dannert wire is a type of barbed wire or razor wire that is formed in large coils which can be expanded like a concertina (a small hand-held bellows-type instrument in the same family as the accordion).

    1. Valkovenäjän asevoimat rikkovat sitä väliaikaista aitaa ja jakavat rikkomiseen tarkoitettuja työkaluja ”siirtolaisille”. Silti aita hidastaa ylimenoa ja pääsääntöisesti rajan ylittäjät saadaan kiinni ja viskataan takaisin rajan toiselle puolelle.

 6. Tuleeko ala olevista luvuista jotain mieleen? [ Suomi-Venäjä: 1343 km Puola-Valkovenäjä 400 km ]

  Minulla tulee mieleen : Suomen pitäisi kiireesti alkaa tilamaan piikkilankaa varmuusvarastoon.
  .
  Niin, siis ei mitään maatalouspiikkilankaa
  ,
  Concertina wire or Dannert wire is a type of barbed wire or razor wire that is formed in large coils which can be expanded like a concertina (a small hand-held bellows-type instrument in the same family as the accordion). In conjunction with plain barbed wire (and/or razor wire/tape) and steel pickets, it is most often used to form military-style wire obstacles. It is also used in non-military settings, such as when used in prison barriers, detention camps, riot control, or at international borders. During World War I, soldiers manufactured concertina wire themselves, using ordinary barbed wire. Today, it is factory made. [ Wikipedia]

  1. Hyvä ajatus. Vaikkapa huoltovarmuuskeskus voisi tilata varastoihinsa esimerkiksi 1000 km leikkaavaa NATO-lankaa.

   Virossa sellaisesta langasta pystytetään parhaillaan sekä pysyvää aitaa, että tilapäisaitaa.

 7. Onhan tämä jo rinnastettavissa sotaan:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008420319.html

  ”PUOLAN puolustusministeriön mukaan Valko-Venäjä on muuttanut taktiikkaansa maiden rajakriisissä. Puolustusministeri Mariusz Blaszczakin mukaan rajan yli yritetään nyt pienissä ryhmissä useista eri kohdista.

  –  Ei ole epäilystäkään siitä, että näitä hyökkäyksiä ohjailevat Valko-Venäjän turvallisuuselimet, puolustusministeri sanoi radiohaastattelussa.”

  Näille ”reissumiehille” on jaettu Valko-Venäjän armeijan toimesta mm savukranaatteja.

  Minä pistäisin Puolan puolustusministerinä KK-asemat ja kovat piippuun pitkin rajalinjaa…ja kun joku tulee yli niin sarja perään.

  1. ”Minä pistäisin Puolan puolustusministerinä KK-asemat ja kovat piippuun pitkin rajalinjaa…ja kun joku tulee yli niin sarja perään.”

   Juuri siihen Venäjä ja Venäjän puudeli Valkovenäjä pyrkivät – puolalaisten ampumiin kuolonuhreihin, ja videoihin tapauksesta.

   Sitten hirmuinen propagandahyökkäys miten Puola joukkomurhaa pakolaisia ja turvapaikanhakijoita (mielellään myös naisia, lapsia ja vanhuksia). Se puolestaan hajottaisi EUta ja NATOa.

   Minun mielestäni sitä konekivääriä pitää välttää viimeiseen saakka. Sen sijaan taitava tarkka-ampuja pienitehoisella patruunalla ja todistettavasti aitaa rikkovan polveen, voisi olla paikallaan. Nimenomaan sellaisen nuoren riskin miehen polveen, joita on videoilla nähty rikkomassa aitaa. Pitäsi ampua korkealta, jotta luodin suunta olisi selvästi alaspäin.

   1. Ei tarvitse edes osua. Sarja ilmaan niin loppuu ne ”reissumiesten” äkkiliikkeet…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *