Salailu jatkuu

Pääministeri Marinin johtama valtioneuvoston kanslia jatkaa salailevaa linjaansa.

https://yle.fi/uutiset/3-12246808

VNK ei ole luovuttanut STT:lle sen pyytämiä tietoja koskien kulttuurialan tukien leikkausten perumista.  Näin ollen ei voida arvioida, mitkä seikat ovat vaikuttaneet pääministerin päätökseen leikkausten perumisesta.

Minun on vaikea uskoa, että virkamiehet toimivat asiassa omin päin ilman pääministerin tietoisuutta asiasta.

VNK kyllä kerkeästi julkistaa viestinnän pääministerin esiintyessä asiassa positiivisessa valossa, mutta toisin on silloin kun pääministeriin kohdistuu arvostelua. Silloin vaietaan.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Salailu jatkuu”

 1. No me bloggarit ei asioita hoideta ja kuka meistä lukisi ja ymmärtäisi isoja kokonaisuuksia. Pelkkä otsikko ja kärkkään lyttäykset eivät edistä.

  1. Ei me hoideta, mutta meillä on oikeus tietää, millä perusteilla niitä hoidetaan.
   Edelleen VNK:nkin pitäisi noudattaa lakia, mitä se on törkeästi rikkonut Marinin puuhastelujen osalta koko ajan.
   Se, että laitonta toimintaa arvostellaan, edistää ehkä sitä, että se loppuu tai ainakin vähenee.
   Vai oletko Niilo sitä mieltä, että Marin saa puuhastella mitä haluaa ja kanslioineen rikkoa lakia vapaasti?

 2. Onneksi hallitus kuitenkin jo hallitusohjelmassaan vannoo avoimuuden nimiiin 😉

  Aika pitkään hyvin aktiivisesti politiikkaa seuranneena olen sitä mieltä, että meillä on niin toimintatavoiltaan kuin myös suurelta osin ajamansa politiikan sisällön osalta vastenmielisin hallitus ikinä.

 3. Eihän me blogaajat asioita ”hoideta”, mutta kansalaiskeskustelua me voimme käydä. Toki näyttää olevan heitäkin, joiden mielestä tälläinen keskustelu ei ole oikein suotavaa.

  Kansalaisten tiedonsaantioikeudesta tässä on kysymys. Minua ainakin kiinnostaa ylipäätään se, millä perusteilla meitä edustamaan valitut kansanedustajat ja ennen kaikkea ministerit päätöksiään tekevät.

  Kuka lobbaa ja ketä ja mitkä ovat kunkin vaikuttimet.

 4. Miksi kulttuurialan tukien perumista pitää salailla. Onko jotain salailtavaa vai onko jonkin sortin periaatekysymys minkä tavallinen ihminen voisi hyväksyä jos se hänelle selitettäisiin.

 5. Päättäjiä saa ja pitääkin tarvittaessa arvostella. Se kuuluu demokratiaan. Eri juttu jos kannattaa oligarkiaa tai totalitarismia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *