3-vaihepistorasia.

Eilen sen sitten sain aikaiseksi. Asennettiin ulkoseinään 3-vaihepistorasia, 16A sulakkeella.

Nyt pystyy hitsailemaan, haketuskonekkin toimii, yms.

Aiemmin, varsinkin puikkokoneella, jos vähänkin puikko ”liimautui”, sulake poksahti, sama haketuskoneella; vaan eipä poksahtele enää.

Artikkelikuvassa näkyy kaksi ”valovirtapistorasiaa”, sekä 3-vaiheyhteys konttiin. Kontin kyljessä on paripistorasia autojen lämmitykseen.

10A:n sulake ei oikein tahdo kestää, ainakaan puikkohitsausta, jos vähänkään muuta kuormaa. Nyt pitäisi kestää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 vastausta artikkeliin “3-vaihepistorasia.”

 1. No joo ei kannata kympillä paljon edes kokeilla kestääkö se ei ole niin suuri että kestäisi terv tepivaari

 2. Kyllähän ”voimavirta” on aktiivisen puuhastelijan kaveri, ei siitä mihinkään pääse.

 3. En sitä sitten malttanut olla kokeilematta; eilen räkäisin irronneen lintulaudan kannakkeen (valurautaa) kiinni. Hyvin toimi systeemi.
  Nyt kun pakkaskia on (ehkä) luvassa, nyt sitten saa molemmat autot yhtäaikaa lämmitykseen, ennen piti vuorotella.

 4. Meillä kun tuo 3-vaihevirta oli valmiina, aina maksettu eikä koskaan käytetty. Nyt käyttöä tulee.
  Jos muuten 10A:n sulakkeen takana on vähänkään muuta kuormaa, kahden auton lohkolämmittimet yhdessä kyllä saavat kyllä 10A:n sulakkeen, varsinkin kun vaimon autossa on vielä sisätilalämmitin; ”nyykähtämään”.
  Erilaiset, ei niinkään järeät koneet; kuten silppurit yms, kyllä 16A:a sen varsin hyvin kestää.

   1. Eräs tuttavani muurari, joka on olut muutaman vuoden eläkkeellä, kertoi, että betonimyllyt ovat nykyään pääsääntöisetsi 1-vaiheisia. Näin ei varmaan aina ole olut. Mökkinaapurillamme, kolmisenkymmentä vuotta sitten, oli 3-vaihemoottorilla varustettu betonimylly.

    Esim.

    https://www.taloon.com/betonimylly-axa-140-l

    Tuotetiedot:
     Tuotemerkki: Axa
     Tuotenumero: AXA34560
     Teho: 550 W
     Jännite: 230V
     GTIN: 6438140345608
     Käyttövoima: Verkkovirtakäyttöinen
     Teho 550 W
     Rummun tilavuus 140 l
     Tukeva teräsrunko
     Lukittava rummun kallistus
     Pyörät
     Rummussa 2 kpl sekoittajia
     Sähköjohdon pituus 1,8 m
     Takuu: 1 vuosi

 5. Kyllä tarjolla on mm betoniyllyjä 10A:n sulakkeella, ei vaan ole kokemuksia moisista, ylipäätäänkään en betonimyllyä koskaan ole tarvinnut.

  1. Se 3x25A on se normaali, niin oli meilläkin. Ihan pesukoneet, hellatkin ja kiuas vaativat yhdessä sen 16A.

   Nyt kaupunkiasunnon ( aivan uusi) sähkökaappi on sellainen härveli, josta en ymmärrä muuta kuin pääkatkaisijan ja kuias jne. pois-päälle, en muuta.

 6. Meille oli aikanaan unohtunut melko suuri sulakeko 3X63. Se ehti olla vuosia, minä kun en ollut koskaan arkena kotona ja aika vähän naisväkeä kiinnosti jotkut sulakkeet. Aikanaan niitä toki tarvittiin, kun käytettiin puimakonetta, raskasta myllyä ja erillään olevaa sahaa. Niin ja oli vielä pärehöyläkin ja näitä mainittuja käytettin 11 kilovatin liukulaakerimoottorilla. Minä kyllä teetin siihen jo kauan sitten kolmiotähtikytkennän.

  Se tuli kerran vaan esille, kun mittarinlukija osui samaan aikaan kanssani ja hän sitä kysyi tarvitaanko vielä niin suuri liittymä. Silloin sitä toki pienennettiin muistaakseni 3x 35 A. Kummallista, kun mistään liittymätiedoista ei löydy tuota sulakekokoa. Yritin Vattenfallin kotisivulta turhaan etsiä, hiukan turhan suuri vieläkin, mutta kaikenlaista vekotinta kanssa käy. Nyt niitä voimalinjapistokkeita on pitkin pihaa rakennusten seinustoilla varmaan 4- 5 kappaletta ja yksi vanhanmallinenkin.

  Minä olin uusinut kahden vuoden sopimuksen juuri samana päivänä kun alettiin sähkön hinnoista puhua. Oli joskus marraskuun alussa.

 7. Kyllä nyt kelpaa. Aiemmin oli 25m kaapelia levällään, nyt kun ottaa kontilta sähkön, pärjää 3m johdolla ja kuormitettavuutta riittää ja liitoskohdankin saa konttiin sisään.

 8. Tuli mieleen Porvoon ”Villan”, asuntomme, joka oli rakennettu huvilaksi 1850- luvulla. Nykyaikaistettu monin vaihein. Mutta osa sähkörasioista ja johdoista 2. krs.olivat ikivanhoja. Rasia pyöreä , ruuvi keskellä ja johdot alumiinipäällysteisiä. Jossakin rasiassa kipinä oli noennut vierustaa. Kyllä hiukan hirvitti. Iso remomtti oli tiedossa. Alakerta oli uusittu. Talo oli ikivanhaa hirttä perinteisin eristein ja pinkopahvein.

 9. Tänä aamuna sitten olikin melkoinen tilanne; aamusella muutaman pakkasasteen jälkeen satoi sumua. Kytkin molemmat autot lämmitykseen yhtaikaa ja jäät alkoivat laseista sulaa.
  Kyllä oli hyvä investointi tuo 3-vaiheasennus, nyt lämpiävät molemmat autot yhtaikaa saman piuhan päässä.-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *