Broilerikotletit.

Tulipahan vaimolle luvattua tehdä ruuat koko pääsiäisenpyhien ajan, siis torstai – maanantai.

Nyt oli pitkäperjantain vuoro ja päätin paistaa broilerikotletteja parmesanjuustolla.

Tuumasta toimeen; lasivuokaan tilkka öljyä, pari siivua pekonia ja siihen päälle kaksi vinosti viillettyä broilerin rintaleikettä. Mustapippuria ja suolaa.

Viiltoihin laittelin herkkusieni- ja tomaattiviipaleita, päälle taas pari pekoninsiivua ja puristin sekaan viisi isoa tuoretta valkosipulin kynttä; noita peipsijärveläisiä, isoja ja mehukkaita.

Pekonin päälle raastoin parmesanjuustoa (se oikein kova italialainen juusto), raasteen sekaan piparjuuriraastetta, päälle tilkka oliiviöljyä. Siinähän se ruoka padassa.

Uuni 190 astetta, ylä-/alalämpö ja puolen tunnin päästä oli valmista. Paahtoperunat olin myöskin laittanut valmiiksi. Kaikki tuli  samoilla lämmöillä.

Minun mielestäni tuli oikein mureaa ja maukasta.

Boilerin rintapaloja jos ottaa grillistä; ei niistä mureaa ja maukasta saa tekemälläkään. Tästä tuli vaimonkin mielestä ja sehän riittänee.

8 vastausta artikkeliin “Broilerikotletit.”

  1. Ostin lihatiskiltä 700grammaa kassleria. Leikkasin siivuiksi ja pintamaustoin siivut. Uuni 125 asteeseen ja siivut valurautpataan sipulilohkojen kera uuniin hautumaan kahdeksi tunniksi. Lihan kylkeen keitin puikulaperunoita ja söin lopputuloksen hyvällä ruokahalulla.

    1. Ne nyt nuo valurautaiset ruuanvalmistusastiat ovat keittiön sydän; lasisiakin jonkin verran käytän mutta muovipintaisia ei meidän keittiöstä kyllä löydy.

      1. No eipä ole mullakaanpelli pannuja uusin pannut kaikki kerralla nyt onkin vain vaurautaa pataa myöten ne ei taipuile kuumudesta
        Kun vielä löytäs sähkö grilliin paisto alustan olis sekin asian mukainen ja lämpökin tasaisempi
        Meillä kun ei saa käyttää parvekkeella kun sähkä grilliä ei tulis kyllä mieleenikään alkaa hiili grilliä sinne tuomaan
        Nyt käytän paistinpannua siinä virassa ja makkara tulee paremmin kuumaksi terv tepivaari

        1. Keraaminen, paksupohjainen ”liukas” paistinpannu on erittäin kätevä kaupunkihuushollissa. Voita pannulle, ruskistaa palamatta. Vedellä huuhtelu, pyyhkiminen talouspaperilla ja takasin kaappiin.

          1. https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/koti-ja-hyva-olo/paistinpannun-valinta-ja-hoito
            Keraamisesta pannusta puheenollen, tuommoiseenkin linkkiin törmäsin.
            Kyllä minun kategoriani menee;
            -valurautapannu/valurautapata, emaljoidut mukaanlukien
            -hiiliteräspannu, uunipannuna lasinenkin, ei vaan sovi liedelle
            -tuo ns keraaminen pannu, ei kokemuksia
            …….
            -teflonpannut, huonoin vaihtoehto kaikista
            Paistinpannuista ja kattiloista lienee jokaisella mielipiteensä; toisaalta, kannattanee myöskin huomioida keittiöiden ammattilaisten, siis kokkien mielipiteet.

  2. Yksi kaverini sanoi että on syönyt pitkään vain sardiineja riisin, perunan ja pastan kera. Sanoin että jos haluaa syödä ulkolaista purkkikalaa, niin kannattaisi vaihtaa sardiini makrilliin. Itse boikotoin sardiininostamista, koska se on ylikalastettuna katoamassa valtameristä ja on tärkeä laji ekosysteemille. Makrillikanta kuitenkin on vielä vahva.

  3. Minä tuota keskivikkona tein kasleria; sidoin palan, laitoin pataan, keittelin seuraavanlaisessa liemessä; viisi silputtua punasipulia, sumaccia, murskattuja valkosipuleita 10, 1/2 dl suolaa, paprikarouhetta 1 dl, mustapippuria 1 rkl.
    Keittelin liki kaksi tuntia, sitten otin lihan pöydälle, hieroin siihen suolaa, mustapippuria ja sumaccia, paprikaa ja annoin jäähtyä; paketoin leivinpaperiin ja siirsin jääkaappiin paketin. Torstaina sitten oli maukasta lihaa, niin leikkeleeksi kuin ateriaksi.

  4. Kallen broileripadan ohjekin jo sai makean veden nousemaan suuhuni, sitä on pakko ensi viikolla kokeilla.

Vastaa käyttäjälle Heikki Karjalainen Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *