Ei aina perunaa ruokaan.

Laittelin tänään eilisten paistokalojen lisukkeeksi vihanneksia; hauduttelin öljyssä parsakaalia, pitkäpapua, ruusukaalia ja ryyditin valkosipulisiivuin.

Tietysti lisukkeeksi tuli tuoretta tilliä, meiramia ja timjamia. Hyvä lisuke siitä tuli.

Peruna muutoin sisältää ns uuden perunan jälkeen melkoisen määrän säilytysaineita, ei varsinaista terveysruokaa.

Pikkukalojen lisäksi (kylmiä) kastikkeeksi valkosipuliaiolia.

Ruoka voi olla yksinkertaista ja silti erittäin maittavaa.

9 vastausta artikkeliin “Ei aina perunaa ruokaan.”

 1. Minä käytän nykyään pääsääntöisesti, kun perunaa en käytä, Lidlin maustettuja ”italialaisia tai meksikolaisia” pakastettuja ja esikypsytettyjä kotimaisia vihanneksia.. Liraus öljyä paistinpannulle ja pakastettuja víhanneksia perään noin 10. min. ja valmista. Ovat teollispakastettuja ja korkealaatuisia.
  Sisältö eritäin monipuolinen sekoitus.

  Soosiksi valmista valkosipulimajoneesikastiketta.

 2. Juuri laitoin paria sorttia lasagnea uuniin, juustokastikkeessa käytin Koskenlaskijan juoksevaa, on todella kätevä siihen tarkoitukseen ja pinnalle ripaus Sinileimaa raasteena.

  Mielestäni Lasagne on sellainen sekä arkeen, että pyhään sopiva, verrattain helppotöinen herkku.

 3. Tietenkin perunaa syödään, syödään keitettynä kokonaisena, muusina, ainakin parissa eri keitossa, muutamassa laatikossa ja keskimäärin joka päivä, joskus jopa kalan kaverina. Minun ei tarvitse arvuutella, eikä miettiä sitä mitä lautasella on, tiedän sen olevan turvallisen terveellistä, herkullista ja perinteikästä kotiruokaa.

  1. Minä olen vuosikymmenet syönyt perunat kuorineen. En viitsi niitä perunan vähäisiä hivenaineita ja vitamiineja poiskaan kuoria. Meillä muuten kokoperunat, kun sellaisenaan valmistetaan, höyrytetään kypsiksi. Vedessä kypsentämällä liukenee melkoisesti vitamiineja hivenaineita siihen keitinveteen.
   Mieluisinta kyllä ovat erilaiset vihannesgratiinit, haudutetut tai höyrytetyt vihannekset.

   1. Kuorineen uunissa suolan ja oman valkosipulin kanssa silloin kun sopii. Syödään kuorineen voin kanssa. Kuorilastut suolalla uunissa ovat maukkaita. Sitten monilla muilla tavoilla kuten muusi uuniperunoista puristettuna. Jne. Ilman kuoriakin.

    1. Minä teen aika usein perunan juuri paahdettuna kuten Heikki kertoi. Valkosipuliöljyn laitan perunalohkojen päälle ennen paahtamista.
     Oivallinen kylkijäinen perunan, juuresten ja vihannesten kera on turkkilainen tsatsiki; maustamatonta jogurttia, tuorekurkkukuutioita, valkosipulia, maustetaan tuoreyrteillä, kuten tillillä, basilikalla tai korianterilla.

 4. Kyllä minä käytän aika paljon perunaa. Se pitää peremmin nälän kurissa, kuin esim riisi, pasta ja vihannekset.

Kommentoi