Ihminen, politiikka, arvostus.

Meitä ihmisiä arvostetaan , varsinkin poliitikkoja, varsin voimakkaasti puoluesuuntauksen mukaisesti.

Arvostan ihmistä hänen mielipiteittensä, tekojensa yms mukaan, en puolueen mukaan.

Olen äänestänyt Kalevi Kivistöä, Raimo Ilaskiveä ja kaikkea  siitä väliltä presidentinvaaleissa. Henkilö ja henkilön  ominaisuudet ratkaisevat.

Tälläkin sivustolla puututaan aivan uskomattoman paljon henkilön; mahdolliseen puoluesidonnaisuukseen. Minut leimataan vasemmistolaiseksi, ok sitä kait sitten  olen.

29 vastausta artikkeliin “Ihminen, politiikka, arvostus.”

 1. Jotkut ovat mielipiteensä ja asenteensa naulanneet yhteen aatokseen kuten kintaat naulaan tai junttilan paskat. Siinä ne sitten roikkuvat hamaan hautaan, vaikka maailma ympärillä muuttuu.
  Ja ne ovat juuri yhteiskunnan kehityksen jarruja ja vastarannan kiiskiä. Noita mielipiteittensä vankeja vastaan pitää taistella.

  1. Tässä olen samaa mieltä :

   ”Tälläkin sivustolla puututaan aivan uskomattoman paljon henkilön; mahdolliseen puoluesidonnaisuukseen. ”

   ***
   Olen pannut merkille, että jotkut PB:n kommentoijat leimaavat toisen kommentoijan persuksi, jos mielipide ei miellytä.

    1. Mutta kuka kertoo poliitisen kantansa julki vaikkapa PB blogeilla toiset voi toiset päästelee pelkkää luikuria
     Joka ei totuutta tiedä mistään kohtaa mutta noinkin asiat voi olla terv tepivaari

    2. HK : ”No, kun kenelläkään muulla ei ole niin typerää poiittista potaskaa kuin persuilla.”

     Unohdit mainita itsesi, Heikki Karjalainen.

   1. Tätä tarkoitin – ”osoitti juuri kuinka typeriä komentteja persuilta voi tulla”

    Jos joku esittää kommentin, joka on typerä HK:n mielestä, niin hänen mielestä kommentoija on oltava persu – että sillälailla ..

    *
    https://www.pirkanblogit.fi/2021/marko_suutari/uusi-vihreiden-ministeri-hyokkaa-heti-opposition-kimppuun/comment-page-1/#comment-147746

    Heikki Karjalainen, 19.11.2021 19:27
    Tuo osoitti juuri kuinka typeriä komentteja persuilta voi tulla vakavasta asiasta.

 2. Samaa mieltä Kallen kanssa, ei hyvää ihmistä pahenna oli sitten sysiporvari tai tulenpalava kommunisti kunhan ei tyrkytä aatettaan.

  Hyvä esimerkki aikanaan oli isäni jota jokainen puolue kosiskeli kunnallisvaaliehdokkaaksi, ei suostunut, ja muudan kommunisti naapurustosta, kunnanhallituksesta. Sodan jälkeen löivät hynttyyt yhteen ja perustivat yhdessä pienen puusepänalan yrityksen. Hyvinä kavereina pysyivät, politiikasta eivät keskenään vääntäneet.

  1. Matti; Samaa mieltä Kallen kanssa, ei hyvää ihmistä pahenna oli sitten sysiporvari tai tulenpalava kommunisti kunhan ei tyrkytä aatettaan. ….
   Aivan kuten Matti sanoi ja aivan sama koskee myöskin uskonto (ja)a.
   Mitenhän olisi jos emme lajittelisi ihmisiä, kukaan meistä, uskonnon, poliittisen aatteen tai vastaavan mukaan vaan suhtautuisimme kanssakeskustelijaan ihmisenä ja vain ja ainoastaan kanssakeskustelijoina.

 3. Näin näitäkin asioita käsitellään silloin kun maassa on moni puolue järjestelmä jossa kukaan ei saa yli 50 % kannatusta

  Silloin istutaan pöytään ja neuvotellaan jonkin asteen kompromissi eikä siinä riitele ihmiset vaan asiat
  Ja hyvät käytös tavat on ne joilla asioita viedään eteenpäin ja kun joku sanoo aikka kommunistiksi siihen ei kannata sanoa mitään
  Kun sanoin kerran että äänestän SDP no se ketä äänestän ei kuulu kun minulle voin tuossa asiassa kertoa kelle hyvänsä tuollasta
  Mutta todellista poliitista kantaani en paljasta noin vaan en myöskään ole tuuliviiri joka heiluu sinne sun tänne sellastaelämä on terv tepivaari

 4. Hienosti puutuit Teuvo oleelliseen, toivottavasti ei mikään puolue meillä ei vaaleissa yllä yli 50% kannatukseen.

  Heikkiä haluaisin tukistaa kommentistaan ”No, kun kenelläkään muulla ei ole niin typerää poiittista potaskaa kuin persuilla” jos on hänellä tukkaa päässään.

  1. Allekirjoitan uudelleen näkemykseni politiikasta, jolla persut vouhkaavat harhauttamalla yhtä typeriä uskomaan, että maailman tärkeimmät asiat ovat maahanmuuton estäminen ja piikilangat Suomen ympäri. Ihmisarvoisia ihmisiä ovat vain oikeat suomalaiset ja persut. Muut ovat elintasopummeja ja turisteja, kun vielä kehtaavat pummata meiltä rahat.
   Et saa siilistä kiinni, se on piikikäs.

   1. Piikklankoja ehdotti kokoomuslainen ja tämänkin olisit tietänyt jos olisit lukenut enemmän kuin luulet.

    1. Ei persukammo salli tosiasioiden oppimista.
     Hysteerinen pelko estää ymmärtämisen ja sokea hallituksen puolustelu järkevän ajattelemisen.

     1. Aidalla itärajalle oli aivan eri tarkoitus kun ihmisten tulon esto sen vuoksi se ei ole kovin korkea ja korkeus riittää siihen miksi sitä sinne tehtii
      Mutta siinä on haukipaikkoja mm vesistöt terv tepivaari

   2. Nuo juttusi, HK, eivät ole arvoasi kohottavia.

    ”Suomen ympäri. Ihmisarvoisia ihmisiä ovat vain oikeat suomalaiset ja persut.”

    *
    HK pitäisi nähdä, että maailmassa tietyillä alueilla ihmismäärä kasvaa nopeammin kuin maan tuotanto – tärkeimpänä näistä ruoan tuotanto
    .
    Meidän on pidettävä mielessä, että jos pakolaistulva kasvattaisi väkilukuamme vaikkapa 10 prosenttia, niin vientimme tulisi kasvaa samalla määrällä – m.m. metsätuotteiden

    *****************************************************************
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001111618.html
    .
    3.2.2016

    Presidentti Niinistö pakolaiskriisistä: Me emme nyt voi auttaa niitä, jotka hakevat parempaa
    .
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ehdotti EU:lle yhteistä rajavalvontaa ja nopeutettuja käännytyksiä, jotta Eurooppa saisi hallitsemattoman maahanmuuton kuriin.

    1. Maailmassa on monessa maassa todellinen hätä.

     ”Kuudella miljardilla dollarilla ei ratkaista nälkäongelmaa, mutta sen avulla voidaan estää katastrofaalisia nälänhätiä vuonna 2022”

     YK järjestää vuosittain ilmastokokouksia, joissa pyritään keksimään keinoja ilmaston hiilidioksidipitoisuuden kasvun pysäyttämiseksi.

     Mielestäni olisi aika järjestää kokouksia maailman väkiluvun kasvun pysäyttämiseksi.

     .*****************************************************************
     https://www.hs.fi/talous/art-2000008418941.html
     .
     MAAILMAN ruokaohjelman (WFP) johtaja on vastannut maailman rikkaimpiin kuuluvalle Elon Muskille, joka aiemmin tässä kuussa sanoi Twitterissä antavansa kuusi miljardia dollaria maailman nälkäongelman ratkaisemiseen, jos joku kertoo, kuinka se tehdään. Asiasta kertoo muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.
     .
     Yhdistyneiden kansakuntien alla toimivan WFP:n johtaja David Beasley esitteli tällä viikolla 6,6 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvoisen ohjelman maailman akuutin ruokapulan helpottamiseksi. Euroissa summa on noin 5,85 miljardia.
     .
     Kuudella miljardilla dollarilla ei ratkaista nälkäongelmaa, mutta sen avulla voidaan estää katastrofaalisia nälänhätiä vuonna 2022, Beasley sanoo viestipalvelu Twitterissä. Beasley on myös liittänyt Muskia mukaan twiitteihinsä.
     .
     Musk ei ole vielä vastannut twiittiin tai muutoin kommentoinut asiaa.

     1. Henkilöön meneminen on persukaartin ainoa osaamisalue, ja sehän täällä jyllää juuri persukaartin kommenteissa.
      Sääntöjen mukaan puoluetta ja sen politiikkaa ja näkyviä poliitikkoja saa arvostella.

      1. Melkoista jeesustelua henkilöltä joka vuosikausia haukkunut kaikki Persut milloin kokeilin,siis kaikki Persut, jotka ovat muuten henkilöitä.

       1. Hysteerinen persukammomölinä ilman minkäänlaista asiaa on nimimerkkisi.

 5. Myllymatti kun Suomessa on puolueita päälle kymmenen olen aika varma ettei kukaan tule pääseen edes 30 % jossa on tekemistä
  ja hyvä näin terv tepivaari

  1. ”Vain niin ihan nimelttään. Montaako olen oikealta nimeltään sanoen haukkunut

   Heikki, etko itse huomaa jeesusteluasi?

   Fakta on, että olet vuosia haukkunut kaikki persut milloin miksikin ja samaan aikaan olet vakuuttunut siitä, että kaikki jotka ovat eri mieltä sinun vain ja ainoasta oikeasta milelipiteestä, ovat persuja.

   Sorry, mutta uhriutumisesi vaikuttaa ja samalla vahvistaa juuri sitä verkkotrollin imagoa, josta ei oikeastaan ole ollut enää mitään epäselvyyttä pitkään aikaan. Kerrohan katkeroituneelle veljellesi ( al 47 ) terveisiä, olette ihan yhtä uskottavia kumpikin.

   1. Täällä on pari persuja, jotka uskaltavat nimellään kirjoittaa, toinen asiallisesti toinen liitelee antiikin filosofioissa ja pää sumupilvissä. Muut piiloutuvat räkättämään nimimerkin takana.
    Eiköhän nuo verkkotrollit ole pesityneet juuri teihin nimettömiin somehäiriköihin.

 6. Ei tuo omalla nimellä räkättäminen ole yhtään sen kunniakkaampaa.

  Kun elää kuplassansa, jossa hyväksytään vain samanmielisten mielipiteet, niin silloin objektiivisuus yleensä kärsii .

  Omassa kuplassaan elävä yleensä pudottaa osallistumansa keskustelun tasoa, koska tälläisen ihmisen mielipiteet ovat liian yksisilmäisiä ja toisia keskustelijoita aliarvioivia.

  1. Kyllä sinä aika pienessä kuplassa näytät elävän, kun jokaikinen asia on sinulle persua.

 7. Yhden aatteen kannattajista tulee lähinnä mieleen RKP:n kannattajat sekä vihreät.

  Tuuliviirit ovat toki sinänsä aatteista vapaita, mutta joskus logiikka pettää. Jos aina pyrkii olemaan valtaapitävien kanssa samaa mieltä, niin silloin väistämättä joutuu kumoamaan omat aiemmat mielipiteensä, joita esitti edellisten vallassaolijoiden aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *