Vaaratilanne vai takaa-ajo

Katsoin eilen rikospaikka ohjelmaa jossa poliisin kuvaamaa materiaalia siitä kun jotain huumekuskia (ei ajokortti yms) jahdattiin. Vauhti oli kovaa kun huumediileri pakeni, poliisi ajeli jalankulkuväylää pitkin ja ajoi suojatien yli niin että auto kirjaimellisesti lensi ilmassa…lopulta tämä piripää saatiin nalkkiin kahden poliisiauton väliin.

Sitten alkoi silmitön raivo jossa monta poliisia hyökkää autoa päin, yksi hyppii konepellillä ja hakkaa tuulilasia vaikka toinen on jo iskenyt sivuikkunan rikki, piripää kaasutetaan ja kaikki näyttää niin ammattitaidottomalta jotta kävi jo mielessä että onko näiden poliisien huumeet viety? (Tapaus Aarnio)

Toivoisin enemmän ammattimaisuutta, takaa-ajoa katsoessa siinä luotiin enemmän vaaratilanteita kuin oletettavaa hyötyä. Raivoa tämä enemmän oli..🤔

”Tilanne alkoi Helsingin Kivikon McDonalds -ravintolan parkkipaikalta 11. toukokuuta 2020. Poliisi halusi keskustella pysähtyneen auton kuljettajan kanssa, jolloin tämä lähti pakoon.

Takaa-ajo maanantaina aamupäivällä jatkui puolisen tuntia Helsingissä ja Vantaalla muun muassa Hakunilassa, Vaaralassa, Puistolassa ja Heikinlaaksossa. Vaaratilanteita oli lukuisia” (MTV ja kuva MTV):

5 vastausta artikkeliin “Vaaratilanne vai takaa-ajo”

 1. Esim Japanissa ei juuri lähdetä takaa-ajoon. On laskettu että omaa kalustoa menee, poliisit vaarantuu, ulkopuoliset vaarantuu ja on muita keinoja jäljittää tekijä. Rikoksien ja tihutöiden ratkaisu aste on ihan eri luokkaa kuin Suomessa ja autot ei ole pajalla koko ajan…

 2. Olen monta kertaa miettinyt noita poliisin takaa-ajo tilanteita. Ovatko ne kaikki välttämättömiä vai onko vain ”hienoa” lyödä majakat päälle, sireeni ulisemaan ja painaa kaasu pohjaan?

  Riskit ainakin ovat suuret.

  Hieman rauhakllisemminkin ”asiakasta” seuraamalla moni tilanne saattaisi ratketa. Toivoisin poliisilta enemmän harkintaa.

  Katselin itsekkin tuon Rikospaikka -ohjelmasta ja kyllä tuo kiinniottotilanne karkasi aivan totaalisesti käsistä.

  Poliisin puolelta täysin ylimitoitettua voimankäyttöä. Hermo petti konstaapeleilta pahasti.

 3. Juu, kyllä huume- ja kännikuskin pitää saada vapaasti ajaa joku sivullinen kuoliaaksi.

 4. En tietenkään tarkoittanut, että epäilty pitää päästää vapaasti menemään. Kuten sanoin, ehkä rauhallisemmallakin menolla voitaisiin kiinni saada ja riskit sivullisten loukkaantumisiin olisi pienempi.

  Vilkut päälle ja sireenit soimaan, niin saadaan molempien osapuolien adrenaalitasot huippuunsa.

  Takaa-ajo löytyy alla olevasta linkistä kohdasta 35 sek. Jokainen voi itse päätellä kuinka hyvin homma hoidettiin ja oliko kiinniotto voimankäytön osalta oikein mitoitettu

  https://www.mtv.fi/sarja/rikospaikka-10003678/milla-arosen-murha-2019-1497178

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *