Keskustelukulttuurista.

En halua tuomita kenenkään ajatuksia, en puoluetta yms.

Keskustelusta haluaisin mainita; jos keskustelukulttuuria haluamme pitää laadullisesti edes jonkinmoisena, pitäisi kiinnittää seuraaviin asioihin ehkä huomiota.

Kun tehdään avaus, avaajan tulisi ehdottomasti ottaa huomioon seuraavia seikkoja; radikaalit mielipiteet, rakentavat mielipiteet ja uusia näkökohtia avaavat mielipiteet.

Kommenttien suhteen avaajan törkein virhe lienee kriittisen mielipiteen deletointi.

Tällöin avaaja tunnustaa puuttuvan kykeneväisyytensä  vastata. Ei näillä pohjilla synny rakentavaa keskustelua, kait sen jokainenkin ymmärtää.

Toivoisin keskusteluja, ilman deletointeja.

Silloin oikeasti keskustellaan.

 

6 vastausta artikkeliin “Keskustelukulttuurista.”

 1. Kyllä deletoinnitkin ymmärrän jos ihan metsään mennään; sehän on avaajan oikeus, vaan miltähän se oikeus joskus näyttääkään?

 2. Keskustelukulttuuri onkin taitolaji jota ei noin vaan edes opita oikeasti se on ihmisessä sisällä
  Toiset pitää normaalina selvää hyökkäystä ja sanatkin on sen mukaisia ja uhkaavaan sävyyn kirjoittelu ei nyt oikeasti ole oikea tapa keltään
  Mutta noinkin toiset asioita näkee ja tekee terv tepivaari

 3. Minä ainakin katson asioita siltä kantilta, että eivät kaikki yllä samalle tasolle itseni kansaa, joten en näiden kanssa myöskään jatka hedelmätöntä jankkaamista.

 4. Tuohan ei Arvi liene sama kuin yksioikoisesti deletoida toisen kommentti. Minä en nyt koskaan ole mittaillut, onko kommentoija kanssani samalla tasolla; miten se nyt mitataankin.

  1. Minä en juuri niihin blogeihin osallistu, johon ei osaamiseni riitä ja niitä on paljon.

 5. Kulttuuri on aina hyvää, vaikka olisi kannibaalikulttuuria..
  ”Monikulttuurisuus on rikkautta. Ei mulla muuta.” A. Stubb.

Kommentoi