Tuomme energiaa muualta ja ajamme alas omaa energian tuotantoa

Joskus oli tarina hölmöläisistä jotka kantoi pussissa valoa pirttiin, olisi vain riittänyt tehdä pirtin seinään ikkuna. Sama hölmöläistouhu jatkuu edelleen!

”Kotimaista energiaturvetta korvataan nyt tuontihakkeella – hakkeen kova kysyntä voi kasvattaa monen lämpölaskua”

”Energiahakkeen tuonti on yli nelinkertaistunut viidessä vuodessa. ”

”Puuenergian hinta on ollut jo useamman vuoden kasvussa. Kasvua pönkittää entisestään odotettua nopeampi energiaturpeen käytöstä luopuminen. Sitä korvataan etupäässä hakkeella.”

(Lähde: YLE 07.04.2021)

Meillä mentiin luopumaan energiaturpeen käytöstä, milloin tämä järjettömyys ihan oikeasti loppuu. Se on vähän sama kuin minä ostaisin puut kalliilla korpimökilleni ja sinne ne tuskalla ja hiellä raahaisin koska en saisi oman metsän puita kaataa…! 🤠👍

7 vastausta artikkeliin “Tuomme energiaa muualta ja ajamme alas omaa energian tuotantoa”

 1. Kohta et Marko saakaan niitä puitasi kaataa, vaan joudut pakko-ostamaan hukkamyllysähköä.

  1. Ei vaan ole sähköjä mökillä 😁👍

   Aurinkoenergiaa ei lasketa

 2. Piilolinkolalaiset eli penalaiset tekevät koko kansasta keppikerjäläisiä.

 3. Mielestäni on oikein, ettei turpeen käyttöä lisätä. On hyvä että Suomessa on soita luonnon monimuotoisuuden säilyttämien nimissä. Tupeenoton oton nopea alasajo on paitsi typerää niin myös tekopyhää.

  *
  Tiedetään:
  Turvemaan sitoma hiilimäärä on kaksinkertainen verrattuna kaikkiin maailman metsien biomassaan. Turvemaa sitoo hiiltä keskimäärin 10 kertaa enemmän hehtaaria kohti kuin mikään muu ekosysteemi.
  [Ote alla olevasta, lähde Wikipedia ]

  Suot säilyttävät sitomansa hiilen – niin, ellei ihminen puutu asiaa.

  [Metsän puut eivät voi toimia maasta otettujen fossiilisten aineiden sisältämän hiilen loppusijoituspaikkana – puusto tuhoutuu aina aikanaan – joko luonnostaan tai ihmisen toimesta.]

  *

  P.S.
  No menkääs ehdottamaan norjalaisille fossiilisten aineiden (öljyn) maasta ottamisen lopettamista – ei taitaisi mennä läpi.

  Norjalaista tekopyhyyttä: Öljyn käyttäminen lämmitykseen on kiellettyä Norjassa – jos norjalainen öljy ei pala Norjassa. niin se palaa jossain muualla. Norjalaiset saanevat hyvän mielen tällaisella kiellolla.

 4. Suo ei säilytä hiiltä, vaan piereksii sitä metaanin muodossa taivaalle. Olisi hauska tietää, minkä verran piereksintä ehtyy sen takia, että vety vähenee, vai väheneekö se oleellisesti?
  Vihreät eivät laske suota ekosysteemiin kuuluvaksi, koska väittävät sitä fossiiliksi eli ekosysteemistä irtautuneeksi.

 5. ”Suo ei säilytä hiiltä, vaan piereksii ..”

  Jotkut (asiantuntijat?) ovat toista mieltä.

  Toisaalta tiedetään:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Turve

  Turvemaan sitoma hiilimäärä on kaksinkertainen verrattuna kaikkiin maailman metsien biomassaan. Turvemaa sitoo hiiltä keskimäärin 10 kertaa enemmän hehtaaria kohti kuin mikään muu ekosysteemi.

Kommentoi