Lihan syönti.

Meillä syödään lihaa n kerran viikossa, jos sitäkään.

Normaali päiväateriamme perustuu kalaan, eri muodoissaan. Meillä saattaa olla joskus jopa yksi melkein kasvisperusteinen ateria.

Erilaiset laatikot; lanttu-, porkkana-,kaali- jne, saattavat olla viikollamme jopa hallitsevia.

Kunnon pihvi/vast, tietenkin sisältyy viikkoruokavalioomme.

12 vastausta artikkeliin “Lihan syönti.”

  1. Joka päivä jossakin muodossa lihaa. Pääruokana 2-3 krt /viikko, nautaa, broileria, maksaa. Broileri-kalkkunaleikkeleitä leipien päällä ja tietenkin Lihajalosteen juuri tullutta lämmintä makkaraa kauppahallista.
    Mutta liian pitkä tarina, koska joka päivä on erilaista juureksineen, kasviksineen ja hedelmineen.

  2. Meillä syödään lihaaa melko surutta, välittämättä sen alkulähteistä. Aikanaan se juoksi tuolla meidän omilla laitumilla, nykyään kaikki kaupan laitumilla, tai jollain muulla tuottajalla. Lihaan on kanssa niin monenlaista ja monessa eri muodossa, sekä käyttö eri ruokalajeissa, en osaa edes niitä lajitella.

  3. Tuohon avaukseenikin viitaten; kala on meillä ykkösraaka-aine. Lihaa kovin vähän ruuan raaka-aineissamme on.
    Kalaa syömme ja nimenomaan kotimaista villikalaa; juuri perkailin fileiksi kotimaista puruveden muikkua, juuri ja juuri perkuukelpoiista, vaan siitä tulee hyvää.

  4. Kyllä sitä lihaa lähes päivittääin tulee nautituksi.
    Tässä olivat teettäneet tutkimuksen, minkä mukaan 44% suomalaisista haluaisi vähentää lihan kulutusta.
    Sehän menisi sujuvasti, kun tuo 44% tekisi itse niin ja antaisi muiden syödä, mitä haluavat.

    1. Pääosa lihasta toki on tuota luonnollisesti kasvanutta lihaa eli riistaa, mutta kyllä voita leikkeleitäkin sekä muuta lihaa tulee hankituksi.
      Riistasta teetetään myös säilytysaineetonta makkaraa leikkeleeksi.

  5. Syökä ja jjuokaa aivan mitä vaan mutta kohtuudella lihan syöntiäni en lopeta tosin sitäkin syödään vähän kerralla
    Tuo oli A Ylpön neuvo kansalle mielestäni hyvä
    Jouluna menee hiukan enempi lihaa tuon kinkun ansiota sekin on terv tepivaari

  6. Tieto lisää tuskaa ja kuitu lisää paskaa, sillä mitä syöt kerran viikossa ei ole merkitystä suhteessa siihen mitä syöt kuudesti viikossa, joten on aivan turhaa kieltää itseltään herkuttelu aika ajoin.

    Syö elääksesi, älä elä syödäksesi yms. viisauksia…

  7. Söin lihaa kesästä, kun piti palauttaa lihakset ja rauta leikkaushoitojen jälkeen. Nyt voisi jo vähentää.

  8. Perunamuusi sipulilla ja maidolla on herkkuni. Kalaa voisi kaivata, mutta menee ilmankin.
    Kaurapuuroa mustikoilla.
    Kaurasämpyloitä.
    Pedersöreläisen valmistajan salaattirasioita on tullut ostettua lukuisasti. Esimerkiksi caesar-annoksessa on kahta salaattia, pieni määrä broilerikuutioita, kastiketta ym.
    Mausteseos pussissa saattaa olla liian suolainen. Mutta salaattiannoksen antama makuelämys on mahtava.

Vastaa käyttäjälle Markku Savikivi Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *