Maakaasu/biokaasu.

Maakaasu Suomessa – Wikipedia

Maakaasua on Suomeen tuotu mm Venäjältä, -74 vuodesta lähtien sitä on tuotu ja ongelmitta. Myöskin Balttian maiden maakaasu tuli suoraan Venäjältä, nyt vaan Suomen alueen kautta. Ei ole ollut ongelmia.

Nyt vaan muutamat russofobikot ovat keksineet, että se on Venäjän keino kiristää putkiverkon varrella olevia maita.

Kaasua on riittänyt ja riittänee edelleenkin. Itse tosin tankkaan aina paikallista biokaasua; 100% uusiutuvaa. Eesti Gasumilta toki tankkaan biokaasua koska paikallisia toimijoita biokaasualalla ei siellä oikeastaan ole kuin muutama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b

10 vastausta artikkeliin “Maakaasu/biokaasu.”

 1. En mielestäni ole milään tavalla ruspfoobikko, mutta en kyllä voi mitenkään olla ajattelematta, etteikö Venäjä käyttäisi maakaasua energiapoliittisena ”aseena” niin entisiä neuvostomaita kuin myös EU:ta kohtaan.

  1. Saakeli, kun nivelet on taas niin perkeleen kipeinä että tulee painovirheitä joukkoon.

 2. Eipä tuo ”energia-ase”, maakaasu, oikein toiminut Ukrainankaan kohdalla ja kaasuputken varrella ovat mm kaikki Balttian maat ym. Uskoisin sen olevan liian kallis ase Venäjälle, ainakin tässä vaiheessa.

 3. Tästä kaasuaseesta on mölisty koko sen ajan kun kaasua on maahamme tuotu eikä sitä kaasua ole edes harkittu katkaista
  En ole kuullut että nuot balttimaatkaan olisi sellasta kokenut terv tepivaari

 4. Toisekseen tuota biokaasua, täysin uusiutuvaa energiaa tehdään jo monessakin paikassa Suomea ja täysin kotimaista.
  Tarkistelin tuossa, että Eestissäkin on alettu oma biokaasun tuotanto; kaikki ei tulekkaan Eesti-Gasilta.

 5. Taidetaan sitä biokaasua tehdä Tampeereelakin ei ole kiinnostanut kun autoni liikkuu bensalla
  Mutta katsotaan tulevaisuutta voi olla että kaasulla kuljen minäkin jos hankin vielä uuden auton voi olla etten hanki
  Mutta sen sitten näkee terv tepivaari

 6. Tätä nykä Tampereen seudulla tehdään biokaasua liki kymmenessä eri paikassa. Päivittelin tietojani juuri eilen, tämä siitäkin huolimatta, että Gasumin kaasuputki kulkee Tampereen seudulla.

 7. Tuosta maakaasusta monikin russofobikko maalailee kauhukuvia kun Putin ruuvailee kaasuhanoja kiristääkseen putinputkensa varrella sijaitsevia valtioita.
  Mielikuva on paitsi harhainen, myöskin jälkeenjäänyt.
  Baltic Connector valmistui jo liki pari vuotta sitten ja se kaksiputkisena mahdollistaa kaasun virtaussuunnan muuttumisen. Tuo putki avasi meille suomalaisille mahdollisuuden ostaa Pohjanmeren maakaasua vaikkapa Alankomaista. Energiantuotannon suhteen Suomi ei oikein pystyn olemaan omavarainen; vesivoima näillä näkymin on loppuun kuljettu tie, ydinvoima nykyisellään samoin, päästöjen suhteen hake-energia ei sekään ole mikään ratkaisu, metsät köyhtyvät.
  Tämä energiayhtälö on vaikea ratkaistava, helppoja keinoja ei liene olemassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *