Mielenkiintoista etelänaapurista.

Nyt sitten eilen vahvistettiin Eestin uusi hallitus; kaksi puoluetta, lähteä saivat niin Ekre kuin Respublikakin.

Pääministeriksi sitten saatiin nuorehko nainen (43v), no tuskin sentään niin ”huono” pääministeri kuin meillä, mikäli tätä sivustoa on uskominen.

Melko kivuttomasti näyttäisi Kaja Kallas saaneen hallituksensa aikaiseksi ja ilman mitään takiaispuolueita.

Sanoisin suoritusta melko mallikkaaksi; eduskunnassa edustajia 5 puolueesta ja  samoin EU:ssa ja kun ministereitä on peräti 15, kyllä, kyllä se suoritus on.

Sinne jäivät oppositioon niin demarit kuin respublikakin, suuriksi puolueiksi laskettavia. Saas nähdä.

Sinällään minua ei paljon politiikka kiinnosta mutta kylläkin eteläisen naapurimme olot ja elämät. Nykyisen ja edellisen hallituksen politiikassa voi olla melkoisia eroja.

Kaja Kallas

Kuva Valda Kalnina

8 vastausta artikkeliin “Mielenkiintoista etelänaapurista.”

 1. Kaja Kallas nousee Viron pääministeriksi – Virosta ainoa maa, jossa sekä pääministeri että presidentti ovat naisia ….
  Talouselämä.
  Onhan Suomessakin parikin kertaa olleet sekä pääministeri, että presidentti naisia.

 2. Mistähän se on merkki kun naisvoima koko ajan lisääntyy, ainakin Euroopassa. Nyt sitä valtaa on ainakin Virossa, Tanskassa, Suomessa ja toistaiseksi Saksassa. Onko vielä muualla?

 3. Tämähän kehiytystrendi on ollut pitkään menossa. Äijät arvostavat kovia arvoja ja vanhaa totuttua, naiset sosiaalisia, kehitystä ja pehmeitä arvoja.

 4. Eikä se riitä että valtaan astuvat naiset, pitää olla vielä nuorikin. On aina näitä trendejä ja äänestäjäkin paljolti laumasieluja. No näillä mennään meilläkin – aikansa kutakin.

 5. Aika lyhyellä ajoituksella annettiin Kallakselle hallituksen muodostajan tehtävä. Onnistui siinä; kertonee jotain henkilön ”poliittisesta silmästä”.

 6. Niin ja muuten Matti; silloin harvoin kun olen äänestänyt, kohdistan mielenkiintoni henkilöön ja hänen aiempiin saavutuksiinsa. Sukupuoli, ikä, kauneus jne, täysin sivuseikkoja.

 7. En ymmärrä tuota kohtaa ”5 puoluetta eduskunnassa, 5 EU:ssa”. Mitä se tarkoittaa?
  Hyvä että Ekre jäi pois, sehän oli vähintään yhtä älyvapaan kuuloinen kuin Trump.
  Mitä naisiin tulee niin olisi hyvä jos päästäisiin siitä että koko ajan lasketaan montako naista missäkin on. Tärkeintä olisi se millainen poliitikko tai johtaja kukin on. Mutta eipä näytä pääsevän vaan aina nostetaan esiin ”nyt on naisten vuoro” ihan kuin saunavuoroja jaettaisiin. Ja eikös se ole jo super-edistyksellisten mielestä syrjivää puhua miehistä ja naisista? Pitäisi ottaa sukupuoli neutraalius käyttöön. Hah, hyvin iskevät nuo liberaalit itseltään jakkaran alta noilla jutuilla ”sukupuolen moninaisuudesta” kun samalla vaativat naisten määrän lisäämistä joka paikassa. Naisilta viedään vessat ja pukuhuoneet mutta heille vaaditaan omia paikkoja johtokuntiin yms.

Kommentoi