Oma kuva … oma nimi??

Miksi? Miksi muka se lisäisi kirjoittajan uskottavuutta?

Tällä sivustolla onneksi se ei ole pakko ja miksi olisikaan?

Jos esim parisenkin vuotta seurailet esim aktiivisen kirjoittajan tekstejä, melko pian pääset perille hänen tyylistään; hyväkin avaus/kommentti mutta vastapuolta halveksiva, ivallinen ja muutenkin loukkaava teksti, pilaa hyvänkin asian. Siihen eivät nimet ja kuvat mitenkään kuoppia silitä.

Asioista, kuten puolueesta ja uskonnosta voidaan kyllä esittää monenlaisiakin käsityksiä mutta keskustelua rakentavasti ja joskus jopa käsityksensä kumoamalla.

Puolueet, valtiot ja uskonnot; niissä on kaikenlaisia ihmisiä ja kenenkään rinnukseen ei tulisi ommella Daavidin tähteä.

Hallinnot, jotka määräajoin, pidempi tai lyhyempi, vaihtuvat, ihmisetkin vaihtuvat.

Itäinen kulttuuri vs läntinen kulttuuri; miten niitä voidaan vastakkain asetella, ne ovat ihmisten typerille väitteilleen asettamia keppihevosia.

Kyllä keskustelu ja erimieltäkin oleminen ovat selkeä kanssakäymisen ja mielipiteiden vaihdon rikkaus.

13 vastausta artikkeliin “Oma kuva … oma nimi??”

 1. Kyllä esim. US vaatii oikean nimen, todetun e-mailin, tunnistettavan kuvan juttuihinsa. Tietenkin joku voi aina yrittää pluffata. Sen kanssablogistit kyllä hetimiten paljastavat ellei valvonta itse.
  Nimimerkin takaa on helppo huudella kuten suomi-24:ssä.
  Fb:ssäkin on on valeprojiileja, mutta ne jää omaan arvoonsa osallistujien itse valvomilla asia- ja harrastussivuilla.

 2. Näistä Fb yms, en tiedä mutta täällä on mielestäni hyvää se, että kaikki voivat kirjoittaa kirjautumattominakin. Toisaalta kirjautuminen on lähes samanlainen US-blogeissa kuin täälläkin; e-meil, IP tulee väkisinkin, kuvana sitten voinee julkaista lähes kenen hyvänsä kuvan.

 3. Kalle on hyvällä asialla tässä avauksessaan. Onhan se valitettavaa, että itse asia jää usein toissijaiseksi, kun on on kiire vain kommentoida avauksen tai kommentin kirjoittajaa tai hänen oletettua viiteryhmää. Korostan oletettua.

  Monesti myös kirjoitustyyli tuntuu olevan tarkoituksella loukkaavaa ja toista blogistia alentavaa ja halveksuvaa. Ilmeisesti jää huomaamatta, että tälläinen kirjoittaja nolaa lähinnä vain itsensä.

  Valitettava totuus on, että tälläkään sivustolla ei oma kuva ja nimi ole aina mikään tae laadusta.

  Onneksi tälläiset kommentoijat ovat kuitenkin vähemmistö. Tosin aika ”äänekäs” ja vikkeläsorminen.

 4. Näin varmaan onkin. Minä kun lähinnä kirjoittelen omia aatoksiani maailman menosta, en niinkään ketään miellyttääkseni.

 5. No kuvana mulla on tuo vanha muumi talo en van vaihda sitä se ei muutu ja kaikki sen taitaa tunnistaa vaikka mun naamaani ei siinä olekkaan
  Nimi tosin on aina ja se on oikea nimeni ei se nimierkkikään ole paha mutta ropotit ovatkin sitten ihan oma lukunsa niitäkin monissa asioissa liikkuu
  Mutta sellaset jättää omaan rauhaansa nekään ei kauaa häiritse kun poistuvat näyttämöltä terv tepivaari

  1. Nimesi tarkoittaa mastoa. Se pn yksitavuinen ja viittaa siihen, että esi-isäsi on palvellut Ruotsin merivoimissa?

   1. Ei ole sveduista mun nimeni eikä ole palvellut Ruotsin merivoimissa vaan alppijääkäreissä jos tiedät mistä ovat
    Nimi kyllä kääntyy Suomennettuna mastoksi muttei ole svenssonien nimi
    terv tepivaari

 6. Tästä aiheesta oli iso jutustelu AL-blogeissa joskus, Jussi Lähde ajoi voimakkaasti nimipakkoa kaikkeen mielipidekeskusteluun. Hänellä oli peruste tähän pyyntöön, mutta ei toteutustapaa.

  Minä en aio vaatia oikeita nimiä kahdesta syystä.
  1. On asioita, joita ei omalla nimellä voi sanoa, esim. hoitaja tai opettaja ei voi kertoa laiminlyönneistä työpaikalla nimellään tai saa heti potkut.
  2. Vaatimusta ei voisi valvoa. Ainoa tapa edes kohtuullisella varmuudella saada nimi tarkistettua olisi ns. vahva tunnistus (pankkitunnukset, mobiilivarmenne) – ja se maksaisi heleevetisti rahaa, ja kirsikkana kakun päälle olisi laitonta. Blogaus ei ole juridisesti kestävä peruste tehdä vahvaa tunnistusta.

  Kun mahdoton on eliminoitu, mikä jää jäljelle on totuus.

  1. Oikea-väärä tulkinta.

   Ei kai kukaan järkevä ala some-palstoilla työpaikkansa asioita veivaamaan edes nimettömänä ! Jos näin olisi, on väärä henkilö töissä.
   Työhistoriastaan huonoista kokemuksista voi kertoa ja nekin yleensä siten ettei paljasta kohteen nimeä ellei asia ole julkinen jo muutenkin.
   AL:ssa nämä asiat hoitaa moderaattori panemalla jotkut arkaluontoiset asiat nimimerkille, joka on oikea tapa.

 7. Meillä oli vaitolo velvollisuus firman asioista kokonaan terv tepivaari

 8. Jep, asiaa Kallelta ja Kyuulta. Ei nykyisin tarvitse työpaikkansa asioitakaan kertoilla kun joku ”päivystävä poliisi” keksii leimata ties miksi rasistiksi tai foobikoksi siksi että kyseenalaistaa jotain. Tai aletaan katsoa kieroon mielipiteiden takia, töissä tai ystäväpiirissä. Omalla nimellä joutuu todella miettimään mitä uskaltaa sanoa ettei joku ala siitä kehittää suurtakin draamaa tai loukkaannu. Nimettömänä voi keskustella asioista ilman että välit huononevat suotta jonkun kanssa.

Kommentoi