Punkkiongelma.

Aikanaan myin pukkipantoja, punkkiöljyjä yms.

Sittemmin havainnoin, että punkkiongelma koskee lähinnä rannikoita, Ahvenanmaata; ihmiset vähitellen oppivat, ei ongelmaa sisä-suomessa.

Punkkitartunta lienee mahdollinen kosteikoissa, vaan ei tosiaan ole koko maata koskeva ongelma.

11 vastausta artikkeliin “Punkkiongelma.”

 1. Rannikolla punkkeja on toki enemmän, mutta kyllä niitä löytyy ihan koko Suomesta aivan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta.

 2. Minä nyt sanoisin; pukkejahan esiintyy kaikkialla Suomessa, Lappi ehkä pl. Toisaalta, koiran jos toisenkin omistaneena ja kaikkialla koirien kanssa rymynneenä; ehkä puolenkymmentä punkkia olen pihdeillä joutunut poistamaan.
  Punkkiongelmaa tosiaankaan ei sisämaassakaan pidä vähätellä, vaan mikään katastrofi ei se liene näinä päivinkään vrt Korona.

 3. Kyllä se jeppe kannattaa katsastaa nyt ne alkaa taas olen sitä aikaa kun nuot punkit herää
  Vähintään kerta viikossa katsastatte tilenteen
  Eikä sitä tarvitse ihmisenkään kaikkiin kaislikoihin mennä nappaa se punkki häneenkin ja punkkeja on lähes koko maassa terv tepivaari

 4. Kyllä se punkkiongelma ihan todellinen on, ainakin rannikolla ja Ahvenanmaalla; minä vaan en tosissakaan osaa sitä rinnastaa koronongelmaan.

 5. Toisaalta, ongelman todellisuutta kuvaa;
  Marko; 🤣🤣🤣, siellä ne kulman takana on punikit ja punkit väijymässä kun ulos lähtee saa väistellä kumpiakin 👍. Hyvä veto Arvi.
  Punkkeja on, hirvikärpäsiäkin, jne. Niiden kanssa tulee vain osata elää.

 6. Pitkäkarvaisessa lapinkoirassamme oli punkkeja. Lyhytkarvaisessa whippetissä en havainnut ainoatakaan, vaikka paljon liikuimme luonnossa toista kymmentä vuotta. Ehkä se liikkui niin vilkkaasti, etteivät punkit kerenneet mukaan.

Kommentoi